Aparențe înșelătoare

  Şi Domnul a zis lui Samuel: „Nu te uita la înfăţişarea şi înălţimea staturii lui, căci l-am lepădat. Domnul nu Se uită la ce se uită omul; omul se uită la ceea ce izbeşte ochii, dar Domnul Se uită la inimă.” – 1 Samuel 16:7

  Fie că ne place sau nu, noi suntem judecaţi după aparenţe – după înălţime şi greutate, după felul în care arătăm şi ne îmbrăcăm şi după felul în care lucrăm şi ne comportăm. Chiar mai mult, aşa cum spunea Leonard Mlodinow, „aparenţele faciale se transpun în judecăţi de caracter”. Totuşi, oricât de important ar fi aspectul exterior plăcut, nu ar trebui să uităm că „aparenţele pot fi înşelătoare” şi că „prima impresie îi înşală pe mulţi”.

  Când Domnul l-a trimis pe profetul Samuel la casa lui Isai pentru a numi un împărat nou peste casa lui Israel (1 Sam. 16:1-13), profetul a fost foarte impresionat de înfăţişarea lui Eliab şi chiar a spus: „Negreşit, unsul Domnului este aici, înaintea Lui!” Dar Domnul l-a avertizat pe Samuel: „Nu te uita la înfăţişarea şi înălţimea staturii lui, căci l-am lepădat.

  Domnul nu Se uită la ce se uită omul; omul se uită la ceea ce izbeşte ochii, dar Domnul Se uită la inimă.” Chiar Uriah Smith (1832–1903), recunoscut la scară largă ca decanul interpretării profetice în cercurile adventiste de ziua a şaptea, a eşuat în acest punct. Când au apărut primele automobile în Battle Creek, Michigan, câţiva cai speriaţi au fugit şi au rănit o femeie. Convins că problema era în felul în care arătau aceste vehicule, Smith a conceput un cap de cal din lemn care să fie ataşat în faţa automobilelor. În 11 aprilie 1899, invenţia lui creativă „Design for a Vehicle-Body” a fost brevetată ca US D30551 S pentru şapte ani. Dar această invenţie nu a avut rezultatele aşteptate, deoarece caii se speriau nu de forma autovehiculului, ci mai degrabă de zgomotul primelor trăsuri fără cal.

  Judecăţile emise prea repede ne pot împiedica să vedem frumuseţea interioară a oamenilor. Adesea în spatele unei feţe neatractive se află o inimă iubitoare şi o personalitate strălucitoare. Mult mai important decât aspectul nostru exterior este estetica unui caracter care este după chipul şi asemănarea Creatorului şi Răscumpărătorului nostru. Totuşi, dacă am putea vedea toţi oamenii prin ochii lui Hristos, i-am vedea nu neapărat judecând după ce sunt, ci mai degrabă după ce pot deveni fiind transformaţi de harul Său uimitor (Fil. 3:12-16).

  Aparențe înșelătoare - 2018. Mult mai important decât aspectul nostru exterior este estetica unui caracter care este după chipul şi asemănarea Creatorului şi Răscumpărătorului nostru. Totuşi, dacă am putea vedea toţi oamenii prin ochii lui Hristos, i-am vedea nu neapărat judecând după ce sunt, ci mai degrabă după ce pot deveni fiind transformaţi de harul Său uimitor.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...