Aparențe înșelătoare

  Şi Domnul a zis lui Samuel: „Nu te uita la înfăţişarea şi înălţimea staturii lui, căci l-am lepădat. Domnul nu Se uită la ce se uită omul; omul se uită la ceea ce izbeşte ochii, dar Domnul Se uită la inimă.” – 1 Samuel 16:7

  Fie că ne place sau nu, noi suntem judecaţi după aparenţe – după înălţime şi greutate, după felul în care arătăm şi ne îmbrăcăm şi după felul în care lucrăm şi ne comportăm. Chiar mai mult, aşa cum spunea Leonard Mlodinow, „aparenţele faciale se transpun în judecăţi de caracter”. Totuşi, oricât de important ar fi aspectul exterior plăcut, nu ar trebui să uităm că „aparenţele pot fi înşelătoare” şi că „prima impresie îi înşală pe mulţi”.

  Când Domnul l-a trimis pe profetul Samuel la casa lui Isai pentru a numi un împărat nou peste casa lui Israel (1 Sam. 16:1-13), profetul a fost foarte impresionat de înfăţişarea lui Eliab şi chiar a spus: „Negreşit, unsul Domnului este aici, înaintea Lui!” Dar Domnul l-a avertizat pe Samuel: „Nu te uita la înfăţişarea şi înălţimea staturii lui, căci l-am lepădat.

  Domnul nu Se uită la ce se uită omul; omul se uită la ceea ce izbeşte ochii, dar Domnul Se uită la inimă.” Chiar Uriah Smith (1832–1903), recunoscut la scară largă ca decanul interpretării profetice în cercurile adventiste de ziua a şaptea, a eşuat în acest punct. Când au apărut primele automobile în Battle Creek, Michigan, câţiva cai speriaţi au fugit şi au rănit o femeie. Convins că problema era în felul în care arătau aceste vehicule, Smith a conceput un cap de cal din lemn care să fie ataşat în faţa automobilelor. În 11 aprilie 1899, invenţia lui creativă „Design for a Vehicle-Body” a fost brevetată ca US D30551 S pentru şapte ani. Dar această invenţie nu a avut rezultatele aşteptate, deoarece caii se speriau nu de forma autovehiculului, ci mai degrabă de zgomotul primelor trăsuri fără cal.

  Judecăţile emise prea repede ne pot împiedica să vedem frumuseţea interioară a oamenilor. Adesea în spatele unei feţe neatractive se află o inimă iubitoare şi o personalitate strălucitoare. Mult mai important decât aspectul nostru exterior este estetica unui caracter care este după chipul şi asemănarea Creatorului şi Răscumpărătorului nostru. Totuşi, dacă am putea vedea toţi oamenii prin ochii lui Hristos, i-am vedea nu neapărat judecând după ce sunt, ci mai degrabă după ce pot deveni fiind transformaţi de harul Său uimitor (Fil. 3:12-16).

  Aparențe înșelătoare - 2018. Mult mai important decât aspectul nostru exterior este estetica unui caracter care este după chipul şi asemănarea Creatorului şi Răscumpărătorului nostru. Totuşi, dacă am putea vedea toţi oamenii prin ochii lui Hristos, i-am vedea nu neapărat judecând după ce sunt, ci mai degrabă după ce pot deveni fiind transformaţi de harul Său uimitor.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...