De la Eden la Eden

  Dar noi, după făgăduinţa Lui, aşteptăm ceruri noi şi un pământ nou, în care va locui neprihănirea. – 2 Petru 3:13

  Imaginile produc amintiri pe termen lung pe care timpul nu le poate şterge. Un proverb chinezesc spune: „A auzi un lucru de o sută de ori nu este mai bine decât a-l vedea o singură dată.” Un alt proverb popular englez completează: „O imagine valorează cât o mie de cuvinte.” Pe baza acestui principiu, de-a lungul anilor mulţi artişti adventişti au surprins multe evenimente cruciale ale planului mântuirii care este în desfăşurare. Una dintre cele mai pătrunzătoare şi inspiratoare colecţii de astfel de imagini este Galeria de Artă „De la Eden la Eden” din foaierul principal al sediului Conferinţei Generale. Inaugurată pe 12 aprilie 2015, galeria cuprinde peste 70 de picturi realizate de mai mulţi artişti. Foaierul infe-rior are mai multe piese în care este reprezentată perioada Vechiului Testament. Foaierul superior şi holurile sale acoperă era Noului Testament.

  Galeria se încheie în atriu cu imagini ale celor răscumpăraţi în curţile cereşti. Dar întreaga expoziţie atinge punctul culminant prin pictura originală a lui Nathan Greene, „The Blessed Hope,” un portret uimitor al celei de-a doua veniri a lui Hristos. Fiecare pictură are un mesaj vizual plin de semnificaţie, dar întreaga secvenţă tematică ne arată că acum suntem chiar la graniţa veşniciei.

  Expoziţia De la Eden la Eden este o reprezentare microcosmică a planului de mântuire care va avea o desfăşurare macrocosmică la sfârşitul mileniului, când Noul Ierusalim şi tronul lui Dumnezeu vor fi deja pe pământul acesta (Apoc. 21:1-3). Ellen White descrie această scenă: „Deasupra tronului este descoperită crucea şi, ca o privelişte panoramică, apar scenele ispitirii şi căderii lui Adam, împreună cu etapele succesive din planul cel mare de mântuire. […] Spectacolul îngrozitor se arată exact aşa cum a fost. Satana, îngerii şi supuşii lui nu au nicio putere să se întoarcă de la tabloul propriei lucrări. Fiecare îşi reaminteşte partea pe care a în-făptuit-o” (Tragedia veacurilor, pp. 666–667).

  Istoria omenirii se apropie de sfârşit şi fiecare dintre noi suntem un actor pe scena vieţii. După cum a fost planificat de Dumnezeu, totul a fost făcut pentru mântuirea noastră. Acum cerul şi pământul privesc cu atenţie faptele noastre (1 Cor. 4:9; Evr. 12:1-2). Fie ca tu şi eu să perseverăm cu credincioşie în călătoria spre Edenul restaurat. Te rog, nu permite ca nimeni şi nimic să te distragă de la acest obiectiv!

  De la Eden la Eden - 2018. Istoria omenirii se apropie de sfârşit şi fiecare dintre noi suntem un actor pe scena vieţii. După cum a fost planificat de Dumnezeu, totul a fost făcut pentru mântuirea noastră. Acum cerul şi pământul privesc cu atenţie faptele noastre. Fie ca tu şi eu să perseverăm cu credincioşie în călătoria spre Edenul restaurat.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...