De la Eden la Eden

  Dar noi, după făgăduinţa Lui, aşteptăm ceruri noi şi un pământ nou, în care va locui neprihănirea. – 2 Petru 3:13

  Imaginile produc amintiri pe termen lung pe care timpul nu le poate şterge. Un proverb chinezesc spune: „A auzi un lucru de o sută de ori nu este mai bine decât a-l vedea o singură dată.” Un alt proverb popular englez completează: „O imagine valorează cât o mie de cuvinte.” Pe baza acestui principiu, de-a lungul anilor mulţi artişti adventişti au surprins multe evenimente cruciale ale planului mântuirii care este în desfăşurare. Una dintre cele mai pătrunzătoare şi inspiratoare colecţii de astfel de imagini este Galeria de Artă „De la Eden la Eden” din foaierul principal al sediului Conferinţei Generale. Inaugurată pe 12 aprilie 2015, galeria cuprinde peste 70 de picturi realizate de mai mulţi artişti. Foaierul infe-rior are mai multe piese în care este reprezentată perioada Vechiului Testament. Foaierul superior şi holurile sale acoperă era Noului Testament.

  Galeria se încheie în atriu cu imagini ale celor răscumpăraţi în curţile cereşti. Dar întreaga expoziţie atinge punctul culminant prin pictura originală a lui Nathan Greene, „The Blessed Hope,” un portret uimitor al celei de-a doua veniri a lui Hristos. Fiecare pictură are un mesaj vizual plin de semnificaţie, dar întreaga secvenţă tematică ne arată că acum suntem chiar la graniţa veşniciei.

  Expoziţia De la Eden la Eden este o reprezentare microcosmică a planului de mântuire care va avea o desfăşurare macrocosmică la sfârşitul mileniului, când Noul Ierusalim şi tronul lui Dumnezeu vor fi deja pe pământul acesta (Apoc. 21:1-3). Ellen White descrie această scenă: „Deasupra tronului este descoperită crucea şi, ca o privelişte panoramică, apar scenele ispitirii şi căderii lui Adam, împreună cu etapele succesive din planul cel mare de mântuire. […] Spectacolul îngrozitor se arată exact aşa cum a fost. Satana, îngerii şi supuşii lui nu au nicio putere să se întoarcă de la tabloul propriei lucrări. Fiecare îşi reaminteşte partea pe care a în-făptuit-o” (Tragedia veacurilor, pp. 666–667).

  Istoria omenirii se apropie de sfârşit şi fiecare dintre noi suntem un actor pe scena vieţii. După cum a fost planificat de Dumnezeu, totul a fost făcut pentru mântuirea noastră. Acum cerul şi pământul privesc cu atenţie faptele noastre (1 Cor. 4:9; Evr. 12:1-2). Fie ca tu şi eu să perseverăm cu credincioşie în călătoria spre Edenul restaurat. Te rog, nu permite ca nimeni şi nimic să te distragă de la acest obiectiv!

  De la Eden la Eden - 2018. Istoria omenirii se apropie de sfârşit şi fiecare dintre noi suntem un actor pe scena vieţii. După cum a fost planificat de Dumnezeu, totul a fost făcut pentru mântuirea noastră. Acum cerul şi pământul privesc cu atenţie faptele noastre. Fie ca tu şi eu să perseverăm cu credincioşie în călătoria spre Edenul restaurat.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...