Închinare cerească

  Îngerul al şaptelea a sunat din trâmbiţă. Şi în cer s-au auzit glasuri puternice, care ziceau: „Împărăţia lumii a trecut în mâinile Domnului nostru şi ale Hristosului Său. Şi El va împărăţi în vecii vecilor.” – Apocalipsa 11:15

  Una dintre cele mai maiestuoase compoziţii muzicale din toate timpurile este piesa Mesia a lui George F. Händel, care conţine şi corul „Aleluia”. Folosind versurile lui Charles Jennens bazate pe Biblie şi care îl au în centru pe Hristos, Händel şi-a compus capodopera în doar 24 de zile. La sfârşitul partiturii, el a scris „SDG”, abreviere pentru Soli Deo Gloria, care înseamnă „slava să fie doar a lui Dumnezeu”. Piesa a fost interpretată pentru prima dată în Dublin, Irlanda, pe data de 13 aprilie 1742, în faţa unei audienţe foarte receptive de 700 de spectatori.

  Conform unei tradiţii foarte răspândite, practica de a sta în picioare în timpul corului „Aleluia” a început în martie 1743, în timpul interpretării de debut din Londra, când regele George al II-lea se spune că a fost atât de mişcat, încât s-a ridicat în picioare şi toţi cei din auditoriu au făcut la fel. Unii critici pun la îndoială această poveste din cauza lipsei de dovezi istorice contemporane. Indiferent care ar fi originea sa, această practică a străbătut secolele şi încă este urmată ca un simbol de reverenţă faţă de Hristos cel înălţat.

  „Aleluia” scoate în evidenţă câteva expresii sublime ale laudei cereşti menţionate în Apocalipsa lui Ioan. De exemplu: „Împărăţia lumii a trecut în mâinile Domnului nostru şi ale Hristosului Său. Şi El va împărăţi în vecii vecilor” (Apoc. 11:15). „Aleluia! Domnul Dumnezeul nostru cel Atotputernic a început să împărăţească” (19:6). Pe baza viziunii lui Ioan despre tărâmul ceresc, acest cor Îl preamăreşte pe Hristos încoronat ca „Împărat al împăraţilor şi Domn al domnilor” (Apoc. 19:16). Poate fi considerată o mică pregustare a muzicii din cer!

  În realitate, întreg planul de mântuire a fost conceput şi implementat pentru ca noi să trăim chiar în prezenţa lui Dumnezeu, „pentru a ne bucura de lumina şi slava cerului, pentru a auzi cântecul îngerilor şi a cânta împreună cu ei” (Mărturii pentru biserică, vol. 1, p. 123). Dar mult mai important decât doar a ştii despre slava din cer, noi trebuie să ne pregătim pentru a-I da slavă lui Dumnezeu în cer! La urma urmei, „cerul înseamnă totul pentru noi şi, dacă pierdem cerul, am pierdut totul” (Fii şi fiice ale lui Dumnezeu, p. 349). Dacă pierdem cerul, pierdem chiar scopul existenţei noastre. Prin harul lui Dumnezeu, tu şi cu mine trebuie să fim acolo!

  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Unsprezece minute

  Nu poți schimba trecutul, dar poți lumina prezentul și viitorul. Chiar dacă e dureros, îngroapă ceea ce nu mai poți schimba, depozitează la locul vechiturilor și deschide o fereastră spre azi, spre ceea ce poți fi și face acum. Poate că ceilalți au stricat trecutul, dar azi tu poți construi ceva mult mai luminos. Ieși din pivnița amintirilor și aprinde lumina! Mântuitorul stă cu mâna întinsă și vrea să îți încredințeze o altă formulă de viață, diferită, ruptă de trecut.

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Luna Șebat

  Orice s-ar întâmpla în viața cuiva de lângă noi, să nu facem niciodată presupuneri grăbite și să considerăm că necazul lui se datorează faptului că e părăsit de Dumnezeu. Trebuie să fim conștienți că, atunci când cineva trece prin experiențe triste sau dureroase, acel om e poate cel mai aproape de Dumnezeu. Sub nicio formă să nu ne erijăm noi în unelte de pedeapsă pentru cineva, ci, dimpotrivă, să ne aplecăm și să-l ridicăm pe cel căzut sub povară chiar și în cazul unei vinovății evidente. Dacă nu cel căzut, atunci cine să aibă nevoie de ajutor și de înțelegere din partea cuiva care se consideră copil al lui Dumnezeu?

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  A szent város feletti jelenet

  „Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy ki-ki megjutalmaztassék a szerint,...