Taina vieții

  Te laud că sunt o făptură aşa de minunată. Minunate sunt lucrările Tale, şi ce bine vede sufletul meu lucrul acesta! – Psalmii 139:14

  Te-ai minunat vreodată de complexitatea corpului omenesc cu multele lui organe şi sisteme interdependente? Fiecare persoană are un trup foarte complex, cu muşchi care pot fi controlaţi (muşchi voluntari) şi muşchi care nu sunt controlaţi (muşchi involuntari); cu un uimitor sistem imunitar şi o capacitate uimitoare de vindecare; cu un creier peste măsură de misterios, care reprezintă o provocare pentru cercetarea ştiinţifică. Cum sunt generate gândurile şi emoţiile? Ce îl face pe om unic în comparaţie cu ceilalţi?

  De-a lungul secolelor, mulţi oameni de ştiinţă au încercat să înţeleagă organismul uman şi diversele sale funcţii. De exemplu, cercetarea pe ADN a acoperit aspecte de bază ale instrucţiunilor genetice care sunt legate de dezvoltare, creştere şi funcţii ale organismelor vii. Proiectul Genomul Uman (PGU), care a fost foarte mediatizat, avea ca scop segmentarea întregului genom uman. În 14 aprilie 2003, cercetătorii au anunţat că procesul a fost încheiat. Totuşi, conform conducătorilor proiectului Creierul Uman (HBP), „a înţelege creierul uman este una din cele mai mari provocări cu care se confruntă ştiinţa secolului al XXI-lea.”

  În 2 aprilie 2014, ziarul britanic Independent explica: „Fiecare dintre noi are aproximativ 100 de miliarde de celule nervoase – neuroni – în creierul uman (mai mult decât numărul stelelor din Calea Lactee). Fiecare dintre ele poate fi conectată direct cu poate alte 10 000, însumând 100 de trilioane de legături nervoase. Dacă fiecare neuron al unui singur creier ar fi pus cap la cap, s-ar putea înconjura pământul de două ori. Decodifi-carea enigmei biologice a celui mai complex organ face ca descoperirea genomului să pară o joacă de copii.

  Nu este de mirare că psalmistul David spune că a fost alcătuit în mod atât de minunat de Dumnezeu (Ps. 139:14). Deşi suntem deja valoroşi prin natura noastră, am primit o valoare şi mai mare când Dumnezeu ne-a cumpărat cu „sângele preţios al lui Hristos” (1 Petru 1:18-19) ca să fim „un templu al Duhului Sfânt” (1 Cor. 6:19). Dat fiind faptul că Dumnezeu a investit atât de mult în fiecare dintre noi, de ce să nu punem şi noi preţ pe noi înşine şi să ne îngrijim corespunzător de sănătatea noastră? „Proslăviţi dar pe Dumnezeu în trupul şi în duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu” (1 Cor. 6:20).

  Taina vieții - 2018. Dat fiind faptul că Dumnezeu a investit atât de mult în fiecare dintre noi, de ce să nu punem şi noi preţ pe noi înşine şi să ne îngrijim corespunzător de sănătatea noastră? „Proslăviţi dar pe Dumnezeu în trupul şi în duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu”.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...