Taina vieții

  Te laud că sunt o făptură aşa de minunată. Minunate sunt lucrările Tale, şi ce bine vede sufletul meu lucrul acesta! – Psalmii 139:14

  Te-ai minunat vreodată de complexitatea corpului omenesc cu multele lui organe şi sisteme interdependente? Fiecare persoană are un trup foarte complex, cu muşchi care pot fi controlaţi (muşchi voluntari) şi muşchi care nu sunt controlaţi (muşchi involuntari); cu un uimitor sistem imunitar şi o capacitate uimitoare de vindecare; cu un creier peste măsură de misterios, care reprezintă o provocare pentru cercetarea ştiinţifică. Cum sunt generate gândurile şi emoţiile? Ce îl face pe om unic în comparaţie cu ceilalţi?

  De-a lungul secolelor, mulţi oameni de ştiinţă au încercat să înţeleagă organismul uman şi diversele sale funcţii. De exemplu, cercetarea pe ADN a acoperit aspecte de bază ale instrucţiunilor genetice care sunt legate de dezvoltare, creştere şi funcţii ale organismelor vii. Proiectul Genomul Uman (PGU), care a fost foarte mediatizat, avea ca scop segmentarea întregului genom uman. În 14 aprilie 2003, cercetătorii au anunţat că procesul a fost încheiat. Totuşi, conform conducătorilor proiectului Creierul Uman (HBP), „a înţelege creierul uman este una din cele mai mari provocări cu care se confruntă ştiinţa secolului al XXI-lea.”

  În 2 aprilie 2014, ziarul britanic Independent explica: „Fiecare dintre noi are aproximativ 100 de miliarde de celule nervoase – neuroni – în creierul uman (mai mult decât numărul stelelor din Calea Lactee). Fiecare dintre ele poate fi conectată direct cu poate alte 10 000, însumând 100 de trilioane de legături nervoase. Dacă fiecare neuron al unui singur creier ar fi pus cap la cap, s-ar putea înconjura pământul de două ori. Decodifi-carea enigmei biologice a celui mai complex organ face ca descoperirea genomului să pară o joacă de copii.

  Nu este de mirare că psalmistul David spune că a fost alcătuit în mod atât de minunat de Dumnezeu (Ps. 139:14). Deşi suntem deja valoroşi prin natura noastră, am primit o valoare şi mai mare când Dumnezeu ne-a cumpărat cu „sângele preţios al lui Hristos” (1 Petru 1:18-19) ca să fim „un templu al Duhului Sfânt” (1 Cor. 6:19). Dat fiind faptul că Dumnezeu a investit atât de mult în fiecare dintre noi, de ce să nu punem şi noi preţ pe noi înşine şi să ne îngrijim corespunzător de sănătatea noastră? „Proslăviţi dar pe Dumnezeu în trupul şi în duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu” (1 Cor. 6:20).

  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Unsprezece minute

  Nu poți schimba trecutul, dar poți lumina prezentul și viitorul. Chiar dacă e dureros, îngroapă ceea ce nu mai poți schimba, depozitează la locul vechiturilor și deschide o fereastră spre azi, spre ceea ce poți fi și face acum. Poate că ceilalți au stricat trecutul, dar azi tu poți construi ceva mult mai luminos. Ieși din pivnița amintirilor și aprinde lumina! Mântuitorul stă cu mâna întinsă și vrea să îți încredințeze o altă formulă de viață, diferită, ruptă de trecut.

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Luna Șebat

  Orice s-ar întâmpla în viața cuiva de lângă noi, să nu facem niciodată presupuneri grăbite și să considerăm că necazul lui se datorează faptului că e părăsit de Dumnezeu. Trebuie să fim conștienți că, atunci când cineva trece prin experiențe triste sau dureroase, acel om e poate cel mai aproape de Dumnezeu. Sub nicio formă să nu ne erijăm noi în unelte de pedeapsă pentru cineva, ci, dimpotrivă, să ne aplecăm și să-l ridicăm pe cel căzut sub povară chiar și în cazul unei vinovății evidente. Dacă nu cel căzut, atunci cine să aibă nevoie de ajutor și de înțelegere din partea cuiva care se consideră copil al lui Dumnezeu?

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  A szent város feletti jelenet

  „Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy ki-ki megjutalmaztassék a szerint,...