Taina vieții

  Te laud că sunt o făptură aşa de minunată. Minunate sunt lucrările Tale, şi ce bine vede sufletul meu lucrul acesta! – Psalmii 139:14

  Te-ai minunat vreodată de complexitatea corpului omenesc cu multele lui organe şi sisteme interdependente? Fiecare persoană are un trup foarte complex, cu muşchi care pot fi controlaţi (muşchi voluntari) şi muşchi care nu sunt controlaţi (muşchi involuntari); cu un uimitor sistem imunitar şi o capacitate uimitoare de vindecare; cu un creier peste măsură de misterios, care reprezintă o provocare pentru cercetarea ştiinţifică. Cum sunt generate gândurile şi emoţiile? Ce îl face pe om unic în comparaţie cu ceilalţi?

  De-a lungul secolelor, mulţi oameni de ştiinţă au încercat să înţeleagă organismul uman şi diversele sale funcţii. De exemplu, cercetarea pe ADN a acoperit aspecte de bază ale instrucţiunilor genetice care sunt legate de dezvoltare, creştere şi funcţii ale organismelor vii. Proiectul Genomul Uman (PGU), care a fost foarte mediatizat, avea ca scop segmentarea întregului genom uman. În 14 aprilie 2003, cercetătorii au anunţat că procesul a fost încheiat. Totuşi, conform conducătorilor proiectului Creierul Uman (HBP), „a înţelege creierul uman este una din cele mai mari provocări cu care se confruntă ştiinţa secolului al XXI-lea.”

  În 2 aprilie 2014, ziarul britanic Independent explica: „Fiecare dintre noi are aproximativ 100 de miliarde de celule nervoase – neuroni – în creierul uman (mai mult decât numărul stelelor din Calea Lactee). Fiecare dintre ele poate fi conectată direct cu poate alte 10 000, însumând 100 de trilioane de legături nervoase. Dacă fiecare neuron al unui singur creier ar fi pus cap la cap, s-ar putea înconjura pământul de două ori. Decodifi-carea enigmei biologice a celui mai complex organ face ca descoperirea genomului să pară o joacă de copii.

  Nu este de mirare că psalmistul David spune că a fost alcătuit în mod atât de minunat de Dumnezeu (Ps. 139:14). Deşi suntem deja valoroşi prin natura noastră, am primit o valoare şi mai mare când Dumnezeu ne-a cumpărat cu „sângele preţios al lui Hristos” (1 Petru 1:18-19) ca să fim „un templu al Duhului Sfânt” (1 Cor. 6:19). Dat fiind faptul că Dumnezeu a investit atât de mult în fiecare dintre noi, de ce să nu punem şi noi preţ pe noi înşine şi să ne îngrijim corespunzător de sănătatea noastră? „Proslăviţi dar pe Dumnezeu în trupul şi în duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu” (1 Cor. 6:20).

  Taina vieții - 2018. Dat fiind faptul că Dumnezeu a investit atât de mult în fiecare dintre noi, de ce să nu punem şi noi preţ pe noi înşine şi să ne îngrijim corespunzător de sănătatea noastră? „Proslăviţi dar pe Dumnezeu în trupul şi în duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu”.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...