Voci care aduc laudă

  Primeşte cu bunăvoinţă cuvintele gurii mele şi cugetele inimii mele, Doamne, stânca mea şi izbăvitorul meu! – Psalmii 19:14

  Noi suntem chemaţi de Dumnezeu să proclamăm Evanghelia veşnică într-o lume plină de voci elocvente şi convingătoare. Pentru a ne îndeplini eficient misiunea, ar trebui să fim atenţi nu doar la ce spunem (conţinut), ci şi la cum spunem (metodă). Ellen White spune: „S-ar putea să avem cunoştinţe, dar, dacă nu ştim cum să folosim vocea în mod corect, lucrarea noastră va fi un eşec. Dacă nu putem îmbrăca ideile noastre într-un limbaj corespunzător, la ce ne ajută educaţia? Cunoştinţele ne vor fi de puţin folos dacă nu cultivăm talantul vorbirii” (Mărturii pentru comunitate, vol. 6, p. 380).

  În 1999, Societatea Braziliană de Laringologie şi Voce a ales data de 16 aprilie ca zi anuală pentru a sărbători fenomenul vocii. Trei ani mai târziu (2002), profesorul laringolog portughez Mario Andrea, preşedinte al Societăţii Europene de Laringologie, sugera ca data de 16 aprilie să primească o atenţie mai mare şi să devină Ziua Mondială a Vocii. Scopul este să se demonstreze importanţa enormă a vocii în viaţa de zi cu zi a oamenilor; să îi încurajeze pe oameni să îşi evalueze sănătatea vocii şi să îi convingă să îşi îmbunătăţească şi să menţină obiceiuri bune în ce priveşte vocea.

  Un exemplu clasic al modului în care eforturile personale ne pot ajuta să trecem peste problemele de vorbire este Demostene (384–322 î.Hr.), cel mai mare dintre oratorii greci antici. Istoricul şi biograful grec Plutarh povesteşte că Demostene avea un defect mare de vorbire din cauza unei „pronunţii nearticulate şi a bâlbâielii”. Pentru a birui această problemă, el şi-a construit un birou la subsol unde îşi exersa vocea şi şi-a ras jumătate din cap pentru a nu putea ieşi în public. Mai mult decât atât, el a biruit această problemă vorbind cu pietre în gură şi recitând versuri când alerga sau nu mai putea respira. De asemenea, el a practicat vorbitul în faţa unei oglinzi mari.

  Sunt aspecte în vocea ta şi în abilităţile tale oratorice pe care ai vrea să le îmbunătăţeşti? Dumnezeu ne poate folosi în ciuda limitărilor şi slăbiciunilor noastre omeneşti. Combinând tehnicile corecte cu efortul perseverent, noi putem birui multe dintre deficienţele noastre de vorbire. Tu şi cu mine ar trebui să ne consacrăm vocile lui Dumnezeu, evitând orice înălţare de sine amabilă şi întotdeauna folosindu-ne vocea pentru slava lui Dumnezeu şi înălţarea omenirii.

  Voci care aduc laudă - 2018. Combinând tehnicile corecte cu efortul perseverent, noi putem birui multe dintre deficienţele noastre de vorbire. Tu şi cu mine ar trebui să ne consacrăm vocile lui Dumnezeu, evitând orice înălţare de sine amabilă şi întotdeauna folosindu-ne vocea pentru slava lui Dumnezeu şi înălţarea omenirii.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...