Cerul, casa noastră

  Atunci, împăratul a zis slujitorilor săi: „Legaţi-i mâinile şi picioarele şi luaţi-l şi aruncaţi-l în întunericul de afară; acolo vor fi plânsul şi scrâşnirea dinţilor.” – Matei 22:13

  În septembrie 2014 am vizitat câteva situri istorice în partea de sus a Austriei. În oraşul Braumau atenţia mi-a fost atrasă de o casă veche de pe o stradă, chiar în colţ, cu o piatră în faţa ei. Pe piatră era gravată o inscripţie în germană care spunea astfel: „Pentru pace, libertate şi de-mocraţie. Să nu mai fie niciodată fascism, milioane de morţi.” Foarte surprinzător că exact în acea casă – în urmă cu 125 de ani, 20 aprilie 1889 – s-a născut un băieţel care a primit numele Adolf Hitler. Când mama lui, Klara Hitler, l-a luat în braţe pentru prima dată, ea nu şi-a imaginat niciodată impactul pe care băieţelul ei urma să îl aibă asupra lumii sau cum avea să fie amintit în istorie.

  Fiind în locul în care s-a născut Hitler, m-am gândit la toate atrocităţile celui de-al Doilea Război Mondial – am fost profund mișcat în 2004 în timpul unei vizite la lagărele morţii de la Auschwitz-Birkenau. Apoi m-am gândit la scena finală de la sfârşitul celor o mie de ani descrişi în Apocalipsa 20, când cei răi din toate timpurile (inclusiv aproape sigur şi Adolf Hitler) vor fi înviaţi la viaţă. Ei vor mărşălui „pe faţa pământului” şi vor înconjura „tabăra sfinţilor şi cetatea preaiubită” (v. 9). Aceasta va fi prima şi singura dată în istoria lumii când toţi cei răi şi toate puterile demonice vor fi adunate laolaltă într-o unire nesfântă.

  Surprinzător, noi nu putem scăpa de realitatea că a nu fi salvat nu înseamnă doar că nu vom avea parte de bucuria cerului, ci înseamnă şi că vom fi parte din armata cea rea, demonică, mult mai nelegiuită decât infama ceată nazistă din al Doilea Război Mondial. Nu este deloc surprinzător că Isus a avertizat că în acea vreme va fi „plânsul şi scrâşnirea dinţilor” (Matei 22:13). Cu niciun chip nu ar trebui să continuăm să ne jucăm cu mântuirea noastră! Nimic din această lume, bunuri sau strădanii, nu poate fi comparat cu binecuvântarea cerului.

  Ellen White face apel: „Am văzut că întreg cerul este interesat de mântuirea noastră; iar noi să fim indiferenţi? Să fim noi nepăsători, ca şi când ar fi un lucru de mică însemnătate dacă suntem sau nu mântuiţi? Să desconsiderăm noi sacrificiul care a fost făcut pentru noi?” (Mărturii pentru biserică, vol. 1, p. 124). Tu şi cu mine trebuie să ajungem în cer. Acolo este casa noastră.

  Cerul, casa noastră - 2018. „Am văzut că întreg cerul este interesat de mântuirea noastră; iar noi să fim indiferenţi? Să fim noi nepăsători, ca şi când ar fi un lucru de mică însemnătate dacă suntem sau nu mântuiţi? Să desconsiderăm noi sacrificiul care a fost făcut pentru noi?” (Mărturii pentru biserică, vol. 1, p. 124)
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Publicate astăzi

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  „Amint Noé napjaiban volt…”

  „És miként Noé napjaiban lett, úgy lesz az ember Fiának napjaibanis.” (Luk 17,26)„Az Úr feltárta...