Să ne îngrijim de pământ

  Dumnezeu S-a uitat la tot ce făcuse şi iată că erau foarte bune. – Geneza 1:31

  Pământul este casa noastră actuală şi ar trebui să ne pese de el. Dar multe din resursele sale naturale sunt distruse în mod iresponsabil prin scurgeri de petrol, fabrici şi uzine care poluează, ape reziduale, gunoi toxic, pesticide, autostrăzi, dispariţia pustiei şi extincţia vieţii sălbatice.

  La începutul anului 1969, pe coasta Santa Barbara, California, o scurgere majoră de petrol a ucis peste 10 000 de păsări marine, delfini, foci şi lei de mare. Ca reacţie la acest dezastru, activiştii au cerut reglementări de mediu, educaţie de mediu şi chiar o zi a Planetei Pământ. În 22 aprilie 1970, a fost sărbătorită pentru prima dată Ziua Planetei Pământ în Statele Unite, când 20 de milioane de oameni au ieşit să promoveze o reformă a mediului. Mişcarea a crescut semnificativ. În 1990, aproximativ 200 de milioane de oameni din 141 de ţări au consolidat eforturile de reciclare, ajutând la deschiderea drumului pentru Summitul Pământului 1992 de la Rio de Janeiro, organizat de Naţiunile Unite.

  În documentul „Stewardship of the Environment” (1996), Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea a condamnat în mod oficial distrugerea iresponsabilă a resurselor pământului şi a sugerat schimbări importante în stilul de viaţă. În document se declara că „adventiştii de ziua a şaptea militează pentru un stil de viaţă simplu, sănătos, prin care oamenii nu păşesc pe banda de alergat a supraconsumului fără limite, a acumulării de bunuri şi a producerii de deşeuri. Este necesară o reformă în stilul de viaţă pe baza respectului faţă de natură, o limitare în folosirea resurselor pământului, o reevaluare a nevoilor personale şi o reafirmare a demnităţii vieţii create”.

  Adventiştii cred că lumea este rezultatul creaţiunii lui Dumnezeu, nu doar un accident (Gen. 1 şi 2). În forma sa originală, pământul „era foarte bun” (Gen. 1:31) şi Dumnezeu i-a poruncit lui Adam „să îl lucreze şi să îl păzească” (Gen. 2:15). Fiecare generaţie nouă de oameni – inclusiv a noastră – sunt supraveghetori ai creaţiei lui Dumnezeu şi ar trebui să o păstrăm cât de bine se poate. Să nu uităm că natura ne descoperă caracterul Creatorului său şi, distrugând-o, noi ajungem să umbrim acea descoperire. Niciodată nu ar trebui să folosim scuza că Dumnezeu la final va crea „un cer nou şi un pământ nou” (Apoc. 21:1) pentru a fi nişte ispravnici nepăsători. Să ajutăm şi noi la a face lumea un loc mai bun şi o mică pregustare a lumii glorioase care are să vină!

  Să ne îngrijim de pământ - 2018. Natura ne descoperă caracterul Creatorului său şi, distrugând-o, noi ajungem să umbrim acea descoperire. Niciodată nu ar trebui să folosim scuza că Dumnezeu la final va crea „un cer nou şi un pământ nou” pentru a fi nişte ispravnici nepăsători. Să ajutăm şi noi la a face lumea un loc mai bun şi o mică pregustare a lumii glorioase care are să vină!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...