Soții misionare

  Cine poate găsi o femeie cinstită? Ea este mai de preţ decât mărgăritarele. Inima bărbatului se încrede în ea şi nu duce lipsă de venituri. Ea îi face bine, şi nu rău, în toate zilele vieţii sale. – Proverbele 31:10-12

  Suntem foarte impresionaţi de exemplul de dedicare şi sacrificiu al bravilor misionari ca William Carey, care a mers în India în 1793; Robert Moffat, care a fost trimis în Africa de Sud în 1816; David Livingstone, care a navigat pe mare până în Africa, în 1841. Dar ce putem spune de soţiile şi de copiii lor? Multe soţii de misionari au plătit un preţ foarte mare – poate chiar mai mare decât soţii lor misionari – pentru a sluji Domnului în cele mai îndepărtate câmpuri misionare. Fiind nevoie să trăiască în culturi păgâne şi să treacă prin perioade lungi de singurătate, multe dintre aceste soţii au avut căderi emoţionale semnificative.

  Mary Moffat (1821–1862), fiica renumitului misionar scoţian Robert Moffat, s-a născut în Griquatown (sau Griekwastad), Africa de Sud, în perioada în care părinţii ei slujeau ca misionari acolo. În 2 ianuarie 1845, Mary s-a căsătorit cu un alt misionar, David Livingstone. Viaţa ei de după aceea a fost împărţită între a fi alături de soţul ei, în călătoriile lui misionare pe continentul african, şi a se îngriji de educaţia copiilor lor timp de câţiva ani, în Marea Britanie. În timp ce era împreună cu soţul ei în tabăra din Shupanga, Zambezi, Mary s-a îmbolnăvit şi a murit pe 27 aprilie 1862. Inscripţia de pe mormântul ei sună cam aşa: „Aici se află rămăşiţele muritoare ale lui Mary Moffat, iubita soţie a doctorului Livingstone, care a adormit în umila speranţă a învierii fericite prin Isus Hristos.” Mary şi-a sacrificat viaţa pentru câmpul misionar african la fel de mult ca şi soţul ei!

  Ellen White spune: „Adesea, mamei i se pare că lucrarea ei este o slujbă neimportantă. Este o lucrare rareori apreciată. Alţii ştiu prea puţin despre multele ei griji şi poveri. Zilele ei sunt ocupate de o avalanşă de lucrări mărunte, toate necesitând un efort plin de răbdare, stăpânire de sine, tact, înţelepciune şi iubire jertfitoare de sine; cu toate acestea, ea nu se poate lăuda cu ceea ce a făcut ca fiind vreo mare realizare. […] Ea simte că nu a realizat nimic. […] Chiar dacă numele ei nu este cunoscut în lume, este scris în cartea vieţii Mielului” (Divina vindecare, pp. 376–377).

  Să apreciem toate femeile care au lucrat şi încă lucrează în spatele cortinei pentru a-şi susţine soţii misionari!

  Soții misionare - 2018. Adesea, mamei i se pare că lucrarea ei este o slujbă neimportantă. Este o lucrare rareori apreciată. Alţii ştiu prea puţin despre multele ei griji şi poveri. Ea simte că nu a realizat nimic. Chiar dacă numele ei nu este cunoscut în lume, este scris în cartea vieţii Mielului
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...