Apeluri culturale

  Să nu vă potriviţi chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceţi prin înnoirea minţii voastre, ca să puteţi deosebi bine voia lui Dumnezeu cea bună, plăcută şi desăvârşită. – Romani 12:2

  Una dintre cele mai mari provocări pentru poporul lui Dumnezeu de-a lungul secolelor a fost cum să rămână credincioşi lui Dumnezeu când intră în conflict cu valorile sociale contemporane. Dintotdeauna cultura a fost o ispită pentru poporul lui Dumnezeu, dar contracultura anilor ‘60-70 a devenit prin excelenţă o perioadă de răzvrătiri împotriva valorilor tradiţionale.

  Dezgustaţi de ironia culturii contemporane, în special de cea a războiului din Vietnam (1955–1975), mulţi tineri americani s-au prins de un motto atrăgător: „Faceţi dragoste, nu război.” Ieşind din cercul familiei, unii au hotărât să trăiască în colonii hippy cât mai îndepărtate, găsind în dragostea fără limite, în droguri şi în muzica rock psihedelică mediul ideal în care să îşi exprime dorinţele lor păcătoase. O expresie climatică a mişcării contraculturale a fost Woodstock Music Festival, organizat în Bethel, New York, 15–18 august 1969.

  Lungul şi dezastruosul război din Vietnam s-a încheiat odată cu căderea Saigon-ului, pe 30 aprilie 1975, lăsând în urmă peste 58 000 de americani morţi. Mişcarea Hippy a dispărut într-un final, dar multe vânturi contraculturale ale anilor ’60-70 continuă să sufle chiar şi astăzi. Societatea noastră contemporană este suprastimulată de sunete şi imagini şi este mişcată de o cultură obsedată de sex. Mai mult, mintea noastră postmodernă a pus sub semnul întrebării multe din valorile absolute ale Bibliei.

  Înconjuraţi de atât de multe ispite culturale, noi trebuie să luăm în serios cuvintele din Psalmii 119:9: „Cum îşi va ţine tânărul curată cărarea? Îndreptându-se după Cuvântul Tău.” Parafrazarea versiunii The Message a versetului din Romani 12:2 sună astfel: „Nu fi atât de bine adaptat la cultura ta încât să te integrezi fără să te mai gândeşti măcar. În schimb, îndreaptă-ţi atenţia spre Dumnezeu. Vei fi schimbat din interior spre exterior. Recunoaşte de îndată ce doreşte de la tine şi răspunde rapid. Spre deosebire de cultura din jurul tău, care întotdeauna te trage în jos la nivelul ei de imaturitate, Dumnezeu scoate ce este mai bun din tine, creează o maturitate bine dezvoltată în tine.” În rugăciunea Sa preoţească, Isus i-a cerut Tatălui: „Nu Te rog să-i iei din lume, ci să-i păzeşti de cel rău” (Ioan 17:15). Fie ca aceasta să fie rugăciunea noastră astăzi şi în fiecare zi!

  Apeluri culturale - 2018. Îndreaptă-ţi atenţia spre Dumnezeu. Vei fi schimbat din interior spre exterior. Recunoaşte de îndată ce doreşte de la tine şi răspunde rapid. Spre deosebire de cultura din jurul tău, care întotdeauna te trage în jos la nivelul ei de imaturitate, Dumnezeu scoate ce este mai bun din tine, creează o maturitate bine dezvoltată în tine.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...