Provocările contraculturii

  Să ştii că în zilele din urmă vor fi vremuri grele. – 2 Timotei 3:1

  Civilizaţia noastră este caracterizată de un amestec de progres tehnologic lipsit de etică şi declin moral. Ar trebui să ne surprindă acest lucru? Nicidecum, deoarece Isus a spus că aceeaşi depravare care a fost înainte de potop va reapărea chiar înainte de a doua Sa venire (Matei 24:37-39). Comportamentul oamenilor din vremea sfârşitului – de fapt, purtarea urâtă – este descris foarte bine şi în 2 Timotei 3:1-7 şi 2 Petru 2:1-22. Acest declin a devenit mai evident în anii ’60-70, cu aluzie în special la neliniştea din 1968.

  În Paris erau conflicte nesfârşite între studenţi şi autorităţile de la Universitatea Paris din Nanterre. Joi, 2 mai 1968, conducerea a închis porţile universităţii, lucru care a dus la proteste masive în tot oraşul. Răs-coale socio-politice asemănătoare au avut loc şi în Praga, Berlin, Chicago şi alte locuri din lume. Tot în acelaşi an au fost asasinaţi Martin Luther King Jr. şi Robert Kennedy, au fost puternice mişcări antirăzboi, mişcarea American Black Power şi apariţia mişcării feministe.

  Dezgustaţi de ironia culturii contemporane, în special de cea a războiului din Vietnam (1955–1975), mulţi tineri americani, atât băieţi, cât şi fete, s-au prins de un motto atrăgător: „Faceţi dragoste, nu război.” Ieşind din cercul familiei, unii au hotărât să trăiască în colonii hippy cât mai îndepărtate, găsind în sex, droguri şi muzica rock & roll mediul ideal în care să îşi exprime pasiunile nestăvilite. Istoricii spun despre anul 1968 că a fost anul care a zdruncinat şi schimbat lumea şi că a fost un an care nu s-a încheiat niciodată. Într-adevăr, lumea nu va mai fi niciodată la fel!

  Vânturile contraculturii acelei perioade cruciale încă suflă şi astăzi cu o intensitate tot mai mare. Multe valori religioase şi morale de bază sunt aruncate astăzi la pământ. Toate formele de autoritate sunt acum puse sub semnul întrebării. Cu cât sunt mai mari provocările, cu atât mai intense ar trebui să fie convingerile noastre. Aceasta este vremea în care toţi creştinii adevăraţi ar trebui să se ridice şi să fie „sarea pământului” şi „lumina lumii” (Matei 5:13-16). „Căci iată, întunericul acoperă pământul şi negură mare, popoarele, dar peste tine răsare Domnul şi slava Lui se arată peste tine” (Is. 60:2). Să demonstrăm lumii puterea transformatoare a harului uimitor al lui Dumnezeu!

  Provocările contraculturii - 2018. Cu cât sunt mai mari provocările, cu atât mai intense ar trebui să fie convingerile noastre. Aceasta este vremea în care toţi creştinii adevăraţi ar trebui să se ridice şi să fie „sarea pământului” şi „lumina lumii”.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...