Articolul precedentEl a fost ascultător și respectuos
  Articolul următorEl a fost harnic

  „Patmosul meu”

  Eu, Ioan, fratele vostru, care sunt părtaş cu voi la necaz, la Împărăţie şi la răbdarea în Isus Hristos, mă aflam în ostrovul care se cheamă Patmos, din pricina Cuvântului lui Dumnezeu şi din pricina mărturiei lui Isus Hristos. – Apocalipsa 1:9

  Ai trecut vreodată printr-o experienţă frustrantă care s-a dovedit a fi o binecuvântare în viaţa ta? Ai văzut soarele strălucind din nou printre norii foarte întunecoşi? Unele dintre cele mai bune visuri ale noastre trebuie să fie frustrante, pentru ca Dumnezeu să ne poată oferi ceva cu mult mai bun şi mai satisfăcător. La fel s-a întâmplat şi cu Martin Luther după faimoasa Dietă din Worms, din 1521.

  În 18 aprilie, Luther a spus înaintea Dietei că conştiinţa sa era „captivă Cuvântului lui Dumnezeu” şi că nu va retracta. Opt zile mai târziu, el şi grupul său şi-au început călătoria spre casă. Friederick cel Înţelept, electorul Saxoniei, cunoştea ameninţarea care era asupra lui Luther şi a alcătuit un plan secret de a-l ascunde de vrăjmaşii lui. În seara zilei de 3 mai, în timp ce grupul intra în pădure, patru sau cinci călăreţi înarmaţi au atacat trăsura şi l-au sechestrat pe Luther. L-au îmbrăcat ca un cavaler şi l-au dus la castelul din Wartburg, aproape de Eisenach, unde a ajuns pe 4 mai 1521. Acolo a fost ţinut într-o celulă încuiată, ca un criminal periculos, până când i-au crescut părul şi barba pentru a-i ascunde identitatea. El s-a autoporeclit „Cavalerul George” (Junker Jörg).

  Luther a rămas în castelul din Wartburg timp de zece luni. Adesea spunea: „Acesta este „Patmosul meu”, făcând aluzie la insula unde Ioan a scris cartea Apocalipsa. Izolat de lumea de afară şi departe de viaţa aglomerată din Wittenberg, Luther a avut suficient timp pentru a face ceea ce nu ar fi putut face altundeva. În doar unsprezece săptămâni a tradus tot Noul Testament din greacă în germană. Acolo a scris mai multe cărţi.

  Fără a avea acces la bibliotecă, scrierile lui aveau un puternic iz biblic. În realitate, Dumnezeu poate transforma experienţele frustrante în adevărate binecuvântări. Pe insula izolată din Patmos, apostolul Ioan a scris cartea Apocalipsa. După cum am spus deja, retras în castelul din Wartburg, Luther a tradus Noul Testament în limba germană. În timp ce trăia în îndepărtata Australie, Ellen White a scris cartea ei clasică, Hristos, Lumina lumii. Nu te îndoi niciodată de puterea lui Dumnezeu şi de conducerea Lui providenţială! El te poate binecuvânta şi te poate folosi oriunde te aşază!

  „Patmosul meu” - 2018. Izolat de lumea de afară şi departe de viaţa aglomerată din Wittenberg, Luther a avut suficient timp pentru a face ceea ce nu ar fi putut face altundeva. Acolo a scris mai multe cărţi. Nu te îndoi niciodată de puterea lui Dumnezeu şi de conducerea Lui providenţială! El te poate binecuvânta şi te poate folosi oriunde te aşază!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...