Articolul precedentEl a fost ascultător și respectuos
  Articolul următorEl a fost harnic

  „Patmosul meu”

  Eu, Ioan, fratele vostru, care sunt părtaş cu voi la necaz, la Împărăţie şi la răbdarea în Isus Hristos, mă aflam în ostrovul care se cheamă Patmos, din pricina Cuvântului lui Dumnezeu şi din pricina mărturiei lui Isus Hristos. – Apocalipsa 1:9

  Ai trecut vreodată printr-o experienţă frustrantă care s-a dovedit a fi o binecuvântare în viaţa ta? Ai văzut soarele strălucind din nou printre norii foarte întunecoşi? Unele dintre cele mai bune visuri ale noastre trebuie să fie frustrante, pentru ca Dumnezeu să ne poată oferi ceva cu mult mai bun şi mai satisfăcător. La fel s-a întâmplat şi cu Martin Luther după faimoasa Dietă din Worms, din 1521.

  În 18 aprilie, Luther a spus înaintea Dietei că conştiinţa sa era „captivă Cuvântului lui Dumnezeu” şi că nu va retracta. Opt zile mai târziu, el şi grupul său şi-au început călătoria spre casă. Friederick cel Înţelept, electorul Saxoniei, cunoştea ameninţarea care era asupra lui Luther şi a alcătuit un plan secret de a-l ascunde de vrăjmaşii lui. În seara zilei de 3 mai, în timp ce grupul intra în pădure, patru sau cinci călăreţi înarmaţi au atacat trăsura şi l-au sechestrat pe Luther. L-au îmbrăcat ca un cavaler şi l-au dus la castelul din Wartburg, aproape de Eisenach, unde a ajuns pe 4 mai 1521. Acolo a fost ţinut într-o celulă încuiată, ca un criminal periculos, până când i-au crescut părul şi barba pentru a-i ascunde identitatea. El s-a autoporeclit „Cavalerul George” (Junker Jörg).

  Luther a rămas în castelul din Wartburg timp de zece luni. Adesea spunea: „Acesta este „Patmosul meu”, făcând aluzie la insula unde Ioan a scris cartea Apocalipsa. Izolat de lumea de afară şi departe de viaţa aglomerată din Wittenberg, Luther a avut suficient timp pentru a face ceea ce nu ar fi putut face altundeva. În doar unsprezece săptămâni a tradus tot Noul Testament din greacă în germană. Acolo a scris mai multe cărţi.

  Fără a avea acces la bibliotecă, scrierile lui aveau un puternic iz biblic. În realitate, Dumnezeu poate transforma experienţele frustrante în adevărate binecuvântări. Pe insula izolată din Patmos, apostolul Ioan a scris cartea Apocalipsa. După cum am spus deja, retras în castelul din Wartburg, Luther a tradus Noul Testament în limba germană. În timp ce trăia în îndepărtata Australie, Ellen White a scris cartea ei clasică, Hristos, Lumina lumii. Nu te îndoi niciodată de puterea lui Dumnezeu şi de conducerea Lui providenţială! El te poate binecuvânta şi te poate folosi oriunde te aşază!

  „Patmosul meu” - 2018. Izolat de lumea de afară şi departe de viaţa aglomerată din Wittenberg, Luther a avut suficient timp pentru a face ceea ce nu ar fi putut face altundeva. Acolo a scris mai multe cărţi. Nu te îndoi niciodată de puterea lui Dumnezeu şi de conducerea Lui providenţială! El te poate binecuvânta şi te poate folosi oriunde te aşază!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Șase personaje în căutarea unui autor

  Cu adevărat protejat este doar cel ce își bazează deciziile și cunoașterea pe inspirația divină. Călăuzirea Duhului este un dar prețios, pe care îl putem primi dacă îl cerem.

  6! 6! Vine Poliția!

  Înaintea lui Dumnezeu, toate lucrurile sunt descoperite. Ar fi inutilă preocuparea de a ascunde. Mai potrivită este atitudinea descrisă în cuvintele: „Ferice de cel ce nu-și ascunde fărădelegea!”

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...