Articolul precedentEl a fost harnic
  Articolul următorSimplitatea l-a făcut plăcut

  Hacksaw Ridge

  Cum Dumnezeu a uns cu Duhul Sfânt şi cu putere pe Isus din Nazaret, care umbla din loc în loc, făcea bine şi vindeca pe toţi cei ce erau apăsaţi de Diavolul, căci Dumnezeu era cu El. – Faptele apostolilor 10:38

  Sabatul din 5 mai 1945 a fost o zi plină de provocări în războiul din Okinawa. Trupele japoneze îşi apărau cu toată puterea singura barieră rămasă în picioare – Okinawa şi Coasta Escarpment, o creastă masivă pe care soldaţii o numeau Hacksaw Ridge. Când soldaţii americani au ajuns în vârful crestei, vrăjmaşul i-a întâmpinat cu un contraatac victorios. Ofiţerii americani au ordonat retragerea imediată. Toţi soldaţii s-au supus ordinului, în afară de unul – Desmond Doss – care, riscându-şi propria viaţă, s-a întors în bătaia puştii pentru a salva cât mai mulţi soldaţi răniţi. A salvat în acea zi cel puţin 75 de vieţi.

  Câteva zile mai târziu, Doss a fost şi el rănit de o grenadă a japonezilor care a ajuns la picioarele lui şi de glonţul unui ţintaş, care i-a distrus braţul. În dureri mari şi cu scurgeri mari de sânge, el a pus soldaţii răniţi înaintea lui, fiind dispus chiar să moară pentru ca alţii să poată trăi. Toată viaţa, Doss a trebuit să plătească preţul pentru acţiunile sale eroice. Timp de cinci ani şi jumătate a trebuit să urmeze un tratament împotriva tuberculozei pe care a contractat-o în timpul războiului. În cele din urmă, un plămân şi cinci coaste au trebuit să îi fie scoase. Dar el era cu conştiinţa împăcată.

  Ca medic necombatant adventist de ziua a şaptea, Doss nu a tras cu arma şi nici nu a purtat armă. În loc să ucidă, el a ales să vindece, chiar şi în timpul orelor Sabatului (Matei 12:12). În 12 octombrie 1945, Doss a primit Medalia de Onoare din partea preşedintelui Americii, Harry S. Truman. Cu adevărat, Doss a fost primul necombatant onest care a primit această onoare, după care a mai primit şi alte merite. Povestea lui Doss este relatată în cărţile The Unlikeliest Hero (1967, republicată în 2016 ca Redemption at Hacksaw Ridge), de Booton Herndon şi Desmond Doss: Conscientious Objectori (2015), de Frances M. Doss. Această poveste uimitoare a fost adusă la viaţă de faimosul film regizat de Mel Gibson, Fără armă în linia întâi (2016).

  Adevăraţii eroi de război nu sunt întotdeauna cei care ucid cei mai mulţi soldaţi inamici. Ei pot fi şi cei care salvează cât mai multe vieţi, la fel ca Desmond Doss. El a devenit un erou de război pentru că a trăit şi a practicat exemplul lui Hristos, care „umbla din loc în loc, făcea bine şi vindeca pe toţi cei ce erau apăsaţi de Diavolul, căci Dumnezeu era cu El” (Faptele 10:38). Lumea are nevoie de mai mulţi eroi de acest fel!

  Hacksaw Ridge - 2018. Adevăraţii eroi de război nu sunt întotdeauna cei care ucid cei mai mulţi soldaţi inamici. Ei pot fi şi cei care salvează cât mai multe vieţi, la fel ca Desmond Doss. El a devenit un erou de război pentru că a trăit şi a practicat exemplul lui Hristos. Lumea are nevoie de mai mulţi eroi de acest fel!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Șase personaje în căutarea unui autor

  Cu adevărat protejat este doar cel ce își bazează deciziile și cunoașterea pe inspirația divină. Călăuzirea Duhului este un dar prețios, pe care îl putem primi dacă îl cerem.

  6! 6! Vine Poliția!

  Înaintea lui Dumnezeu, toate lucrurile sunt descoperite. Ar fi inutilă preocuparea de a ascunde. Mai potrivită este atitudinea descrisă în cuvintele: „Ferice de cel ce nu-și ascunde fărădelegea!”

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...