Articolul precedentEl a fost harnic
  Articolul următorSimplitatea l-a făcut plăcut

  Hacksaw Ridge

  Cum Dumnezeu a uns cu Duhul Sfânt şi cu putere pe Isus din Nazaret, care umbla din loc în loc, făcea bine şi vindeca pe toţi cei ce erau apăsaţi de Diavolul, căci Dumnezeu era cu El. – Faptele apostolilor 10:38

  Sabatul din 5 mai 1945 a fost o zi plină de provocări în războiul din Okinawa. Trupele japoneze îşi apărau cu toată puterea singura barieră rămasă în picioare – Okinawa şi Coasta Escarpment, o creastă masivă pe care soldaţii o numeau Hacksaw Ridge. Când soldaţii americani au ajuns în vârful crestei, vrăjmaşul i-a întâmpinat cu un contraatac victorios. Ofiţerii americani au ordonat retragerea imediată. Toţi soldaţii s-au supus ordinului, în afară de unul – Desmond Doss – care, riscându-şi propria viaţă, s-a întors în bătaia puştii pentru a salva cât mai mulţi soldaţi răniţi. A salvat în acea zi cel puţin 75 de vieţi.

  Câteva zile mai târziu, Doss a fost şi el rănit de o grenadă a japonezilor care a ajuns la picioarele lui şi de glonţul unui ţintaş, care i-a distrus braţul. În dureri mari şi cu scurgeri mari de sânge, el a pus soldaţii răniţi înaintea lui, fiind dispus chiar să moară pentru ca alţii să poată trăi. Toată viaţa, Doss a trebuit să plătească preţul pentru acţiunile sale eroice. Timp de cinci ani şi jumătate a trebuit să urmeze un tratament împotriva tuberculozei pe care a contractat-o în timpul războiului. În cele din urmă, un plămân şi cinci coaste au trebuit să îi fie scoase. Dar el era cu conştiinţa împăcată.

  Ca medic necombatant adventist de ziua a şaptea, Doss nu a tras cu arma şi nici nu a purtat armă. În loc să ucidă, el a ales să vindece, chiar şi în timpul orelor Sabatului (Matei 12:12). În 12 octombrie 1945, Doss a primit Medalia de Onoare din partea preşedintelui Americii, Harry S. Truman. Cu adevărat, Doss a fost primul necombatant onest care a primit această onoare, după care a mai primit şi alte merite. Povestea lui Doss este relatată în cărţile The Unlikeliest Hero (1967, republicată în 2016 ca Redemption at Hacksaw Ridge), de Booton Herndon şi Desmond Doss: Conscientious Objectori (2015), de Frances M. Doss. Această poveste uimitoare a fost adusă la viaţă de faimosul film regizat de Mel Gibson, Fără armă în linia întâi (2016).

  Adevăraţii eroi de război nu sunt întotdeauna cei care ucid cei mai mulţi soldaţi inamici. Ei pot fi şi cei care salvează cât mai multe vieţi, la fel ca Desmond Doss. El a devenit un erou de război pentru că a trăit şi a practicat exemplul lui Hristos, care „umbla din loc în loc, făcea bine şi vindeca pe toţi cei ce erau apăsaţi de Diavolul, căci Dumnezeu era cu El” (Faptele 10:38). Lumea are nevoie de mai mulţi eroi de acest fel!

  Hacksaw Ridge - 2018. Adevăraţii eroi de război nu sunt întotdeauna cei care ucid cei mai mulţi soldaţi inamici. Ei pot fi şi cei care salvează cât mai multe vieţi, la fel ca Desmond Doss. El a devenit un erou de război pentru că a trăit şi a practicat exemplul lui Hristos. Lumea are nevoie de mai mulţi eroi de acest fel!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...