Articolul precedentÎn ceea ce privește botezul
  Articolul următorÎn studiul Scripturii

  Adorație plină de bucurie

  Veniţi să cântăm cu veselie Domnului şi să strigăm de bucurie către Stânca mântuirii noastre. – Psalmii 95:1

  Imaginează-ţi că eşti în Viena, Austria, pe 7 mai 1824. Fără să îţi explice ce se întâmplă, un prieten te duce la Theater am Kärntnertor. De îndată ce intri în sala de concerte, observi mare freamăt şi entuziasm pentru un mare eveniment. Orchestra este mai mare decât de obicei. La vremea stabilită, dirijorul intră pe scenă – nimeni altul decât marele Ludwig van Beethoven are premiera cu Simfonia a IX-a. Unii critici chiar l-au mustrat că a adăugat cor şi solişti la o simfonie, aşa cum a fost cazul în partea finală.

  La acea vreme, Beethoven era deja complet surd şi nu putea auzi execuţia propriei lui compoziţii. Un dirijor (Michael Umlauf) era ascuns vederii publicului şi bătea măsura pentru muzicieni. Când interpretarea a ajuns la final, Beethoven era cu câteva măsuri în urmă şi încă dirija.

  Atunci, solista contralto s-a apropiat de el şi l-a întors pentru a putea primi aclamaţiile şi aplauzele entuziaste ale publicului. Deşi nu putea auzi aplauzele, cel puţin putea vedea gesturile de ovaţie. Profund mişcat, a părăsit scena cu lacrimi în ochi.

  Versurile originale sunt de la „Oda bucuriei” (1785), scrise de faimosul poet german Friedrich Schiller. În poem se vorbeşte despre unirea tuturor oamenilor într-o frăţie universală şi se încheie cu nişte cuvinte maiestuoase: „Fraţilor, deasupra bolții înstelate, Acolo trebuie să fie un Tată iubitor. Milioane, cădeţi voi în adorare? Lume, îţi cunoşti Creatorul? Caută-L în ceruri; El locuieşte deasupra stelelor.” Mai târziu au fost adăugate versurile creştine „Te-adorăm cu bucurie” (1907) scrise de Henry van Dyke la melodia Simfoniei a IX-a. Acum este cântată ca unul dintre cele mai frumoase imnuri din toate timpurile (vezi imnul nr. 38 din Imnuri creştine adventiste).

  Ocupaţi cu atât de multe activităţi, putem pierde cu uşurinţă spiritul de adorare care vine dintr-o relaţie adevărată Creator-creatură. Dar în Psalmii 95:1 ne este adresată o invitaţie: „Veniţi să cântăm cu veselie Domnului şi să strigăm de bucurie către Stânca mântuirii noastre.” Imnul „Te-adorăm cu bucurie” cheamă toate creaturile şi chiar şi creaţia să se închine cu bucurie Creatorului. Dacă cunoşti acest imn, de ce nu l-ai cânta chiar acum, ca să îl păstrezi în minte pe tot parcursul zilei? Îţi doresc să ai un timp plăcut cu Creatorul şi Răscumpărătorul tău!

  Adorație plină de bucurie - 2018. Imnul „Te-adorăm cu bucurie” cheamă toate creaturile şi chiar şi creaţia să se închine cu bucurie Creatorului. Dacă cunoşti acest imn, de ce nu l-ai cânta chiar acum, ca să îl păstrezi în minte pe tot parcursul zilei? Îţi doresc să ai un timp plăcut cu Creatorul şi Răscumpărătorul tău!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...