Articolul precedentÎn studiul Scripturii
  Articolul următorÎn studiul naturii

  Prinț și cerșetor

  La înfăţişare a fost găsit ca un om, S-a smerit şi S-a făcut ascultător până la moarte, şi încă moarte de cruce. – Filipeni 2:8

  Viaţa este plină de contrase şi paradoxuri. Uneori chiar şi cele mai bune planuri ale noastre eşuează, aşa cum este ilustrat în filmul Prinţ şi cerşetor, care a apărut oficial pe 8 mai 1937, cu alte versiuni după.

  Având la bază romanul lui Mark Twain, din 1881, cu acelaşi titlu, filmul descrie o scenă imaginară din perioada tudoriană din Anglia. În aceeaşi zi se nasc doi băieţi, dar în circumstanţe total diferite. Tom este băiatul cerşetor al depravatului criminal John Canty, iar Eduard al VI-lea este prinţ şi moştenitorul împăratului Henry al VIII-lea al Angliei. Cei doi se întâlnesc în adolescenţă şi sunt şocaţi de înfăţişarea lor atât de asemănătoare. Ca o glumă, ei îşi schimbă hainele între ei, iar căpitanul gărzilor îl confundă pe prinţ cu cerşetorul şi îl alungă de la palat.

  Când Tom a încercat să îşi dezvăluie adevărata lui identitate, doar contele de Hertford l-a crezut. Toţi ceilalţi erau convinşi că „prinţul” avea probleme mentale. Când împăratul Henry al VIII-lea a murit, Hertford a ameninţat că îl va da în vileag pe Tom dacă nu face cum i se spune. Temându-se pentru viitorul lui, Hertford l-a şantajat pe căpitan să îl găsească pe Edward, adevăratul prinţ, şi să îl ucidă. Dar Edward a găsit în Miles Hendon un protector de nădejde. Cu ajutorul lui, Edward a reuşit să intre din nou în palat, chiar la timp pentru a întrerupe ceremonia de încoronare, şi-a demonstrat identitatea şi a fost repus pe tron. Tom a devenit un protejat al împăratului, Hertford a fost alungat pe viaţă şi Hendon a fost recompensat pentru serviciile sale.

  Acest film foarte popular ne ajută să ne facem o idee despre taina glorioasă a întrupării, aşa cum este descrisă de Pavel în Filipeni 2:5-11.

  Acest pasaj minunat vorbeşte despre Hristos, care a părăsit curţile cereşti, a venit în lumea noastră păcătoasă şi chiar a luat asupra Sa natura umană. El a trăit ca cei mai umili oameni din acea vreme. A fost respins de mulţi dintre cei pe care venise să îi salveze. În contrast cu prinţul menţionat mai sus, Hristos a continuat acest proces umilitor până la cruce, unde a murit printre tâlhari. Dar apoi, triumfător, El a înviat din morţi, s-a suit sus în cer şi a fost încoronat ca „Împărat al împăraţilor şi Domn al domnilor” (Apoc. 19:16).

  Lăudat fie Domnul pentru acest proces uimitor de umilire şi înălţare pe care îl vom studia toată veşnicia!

  Prinț și cerșetor - 2018. Hristos a trăit ca cei mai umili oameni din acea vreme. A fost respins de mulţi dintre cei pe care venise să îi salveze. În contrast cu prinţul Eduard, Hristos a continuat acest proces umilitor până la cruce, unde a murit printre tâlhari. Dar apoi, triumfător, El a înviat din morţi, s-a suit sus în cer şi a fost încoronat ca „Împărat al împăraţilor şi Domn al domnilor”
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...