Articolul precedentÎn studiul Scripturii
  Articolul următorÎn studiul naturii

  Prinț și cerșetor

  La înfăţişare a fost găsit ca un om, S-a smerit şi S-a făcut ascultător până la moarte, şi încă moarte de cruce. – Filipeni 2:8

  Viaţa este plină de contrase şi paradoxuri. Uneori chiar şi cele mai bune planuri ale noastre eşuează, aşa cum este ilustrat în filmul Prinţ şi cerşetor, care a apărut oficial pe 8 mai 1937, cu alte versiuni după.

  Având la bază romanul lui Mark Twain, din 1881, cu acelaşi titlu, filmul descrie o scenă imaginară din perioada tudoriană din Anglia. În aceeaşi zi se nasc doi băieţi, dar în circumstanţe total diferite. Tom este băiatul cerşetor al depravatului criminal John Canty, iar Eduard al VI-lea este prinţ şi moştenitorul împăratului Henry al VIII-lea al Angliei. Cei doi se întâlnesc în adolescenţă şi sunt şocaţi de înfăţişarea lor atât de asemănătoare. Ca o glumă, ei îşi schimbă hainele între ei, iar căpitanul gărzilor îl confundă pe prinţ cu cerşetorul şi îl alungă de la palat.

  Când Tom a încercat să îşi dezvăluie adevărata lui identitate, doar contele de Hertford l-a crezut. Toţi ceilalţi erau convinşi că „prinţul” avea probleme mentale. Când împăratul Henry al VIII-lea a murit, Hertford a ameninţat că îl va da în vileag pe Tom dacă nu face cum i se spune. Temându-se pentru viitorul lui, Hertford l-a şantajat pe căpitan să îl găsească pe Edward, adevăratul prinţ, şi să îl ucidă. Dar Edward a găsit în Miles Hendon un protector de nădejde. Cu ajutorul lui, Edward a reuşit să intre din nou în palat, chiar la timp pentru a întrerupe ceremonia de încoronare, şi-a demonstrat identitatea şi a fost repus pe tron. Tom a devenit un protejat al împăratului, Hertford a fost alungat pe viaţă şi Hendon a fost recompensat pentru serviciile sale.

  Acest film foarte popular ne ajută să ne facem o idee despre taina glorioasă a întrupării, aşa cum este descrisă de Pavel în Filipeni 2:5-11.

  Acest pasaj minunat vorbeşte despre Hristos, care a părăsit curţile cereşti, a venit în lumea noastră păcătoasă şi chiar a luat asupra Sa natura umană. El a trăit ca cei mai umili oameni din acea vreme. A fost respins de mulţi dintre cei pe care venise să îi salveze. În contrast cu prinţul menţionat mai sus, Hristos a continuat acest proces umilitor până la cruce, unde a murit printre tâlhari. Dar apoi, triumfător, El a înviat din morţi, s-a suit sus în cer şi a fost încoronat ca „Împărat al împăraţilor şi Domn al domnilor” (Apoc. 19:16).

  Lăudat fie Domnul pentru acest proces uimitor de umilire şi înălţare pe care îl vom studia toată veşnicia!

  Prinț și cerșetor - 2018. Hristos a trăit ca cei mai umili oameni din acea vreme. A fost respins de mulţi dintre cei pe care venise să îi salveze. În contrast cu prinţul Eduard, Hristos a continuat acest proces umilitor până la cruce, unde a murit printre tâlhari. Dar apoi, triumfător, El a înviat din morţi, s-a suit sus în cer şi a fost încoronat ca „Împărat al împăraţilor şi Domn al domnilor”
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...