Articolul precedentÎn studiul naturii
  Articolul următorÎn comuniunea cu Dumnezeu

  Rănile din palmele Sale

  Şi dacă-l va întreba cineva: „De unde vin aceste răni pe care le ai la mâini?”, el va răspunde: „În casa celor ce mă iubeau le-am primit.” – Zaharia 13:6

  Adventist Review din 9 mai 2013 avea pe copertă o pictură impresionantă a lui Isus. Imaginea avea umbre uşoare, cu o pereche de ochelari suprapuşi peste imagine care îi permiteau privitorului să vadă mai clar anumite părţi din faţa lui Isus. Cine este autorul ilustraţiei originale?

  Nimeni altul decât Harry Anderson, un grafician adventist bine cunoscut şi extrem de talentat, care a pictat câteva din cele mai uimitoare portrete ale lui Isus.

  Harry Anderson (1906–1966) s-a născut pe 11 august 1906, în Chicago, Illinois, într-o familie de suedezi. În 1944 a devenit membru al Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea şi la scurtă vreme după aceea a început să picteze pentru Review and Herald Publishing Association. El a pictat aproximativ 300 de ilustraţii cu teme religioase pentru biserică. Încă din 1945, Anderson a finalizat opera „What Happened to Your Hand?” (n. tr. Ce s-a întâmplat cu mâna Ta?), care probabil că este cea mai recunoscută operă a sa. În acea pictură inovatoare, Isus a fost portretizat cu trei copii moderni.

  Cadrul modern al picturii „What Happened to Your Hand?” a generat multă opoziţie, chiar şi din partea personalului din Departamentul de artă de la Review. Dar multe din aceste prejudecăţi au dispărut după ce unul dintre angajaţi a relatat o experienţă revelatoare. Într-o seară era acasă cu fetiţa lui şi se uitau peste o carte pentru copii, The Children’s Hour. Când a ajuns la pictura respectivă, ea a alergat la tatăl ei şi i-a spus: „Tati, şi eu vreau să stau în braţele lui Isus.” Atunci şi-a dat seama că ilustraţiile moderne i-ar putea ajuta pe copii să se identifice mai bine cu Isus.

  Ellen White spune că la judecata finală, Isus le va arăta celor răi „mâinile Sale, care poartă semnele răstignirii. Va purta veşnic semnele acestei cruzimi. Fiecare urmă lăsată de cuie va spune povestea răscumpărării minunate a omului şi preţul scump care a fost plătit pentru ea” (Scrieri timpurii, p. 179). Dar chiar acum, „El prezintă înaintea Tatălui în dreptul nostru semnele răstignirii Sale, pe care le va purta toată veşnicia” (In Heavenly Places, p. 78).
  Domnul spunea despre Sion: „Iată că te-am săpat pe mâinile Mele” (Isa. 49:16). Tot aşa, în palmele lui Isus avem un simbol al dragostei Sale necondiţionate pentru noi şi asigurarea că El nu ne va părăsi niciodată.

  Rănile din palmele Sale - 2018. Fiecare urmă lăsată de cuie în palmele Sale va spune povestea răscumpărării minunate a omului şi preţul scump care a fost plătit pentru ea. Tot în palmele lui Isus avem un simbol al dragostei Sale necondiţionate pentru noi şi asigurarea că El nu ne va părăsi niciodată.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Publicate astăzi

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  A békességet kiáltók

  „Mert amikor ezt mondják: »Békesség és biztonság«, akkor hirtelen veszedelem jön rájuk, mint a szülési...