Articolul precedentÎn studiul naturii
  Articolul următorÎn comuniunea cu Dumnezeu

  Rănile din palmele Sale

  Şi dacă-l va întreba cineva: „De unde vin aceste răni pe care le ai la mâini?”, el va răspunde: „În casa celor ce mă iubeau le-am primit.” – Zaharia 13:6

  Adventist Review din 9 mai 2013 avea pe copertă o pictură impresionantă a lui Isus. Imaginea avea umbre uşoare, cu o pereche de ochelari suprapuşi peste imagine care îi permiteau privitorului să vadă mai clar anumite părţi din faţa lui Isus. Cine este autorul ilustraţiei originale?

  Nimeni altul decât Harry Anderson, un grafician adventist bine cunoscut şi extrem de talentat, care a pictat câteva din cele mai uimitoare portrete ale lui Isus.

  Harry Anderson (1906–1966) s-a născut pe 11 august 1906, în Chicago, Illinois, într-o familie de suedezi. În 1944 a devenit membru al Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea şi la scurtă vreme după aceea a început să picteze pentru Review and Herald Publishing Association. El a pictat aproximativ 300 de ilustraţii cu teme religioase pentru biserică. Încă din 1945, Anderson a finalizat opera „What Happened to Your Hand?” (n. tr. Ce s-a întâmplat cu mâna Ta?), care probabil că este cea mai recunoscută operă a sa. În acea pictură inovatoare, Isus a fost portretizat cu trei copii moderni.

  Cadrul modern al picturii „What Happened to Your Hand?” a generat multă opoziţie, chiar şi din partea personalului din Departamentul de artă de la Review. Dar multe din aceste prejudecăţi au dispărut după ce unul dintre angajaţi a relatat o experienţă revelatoare. Într-o seară era acasă cu fetiţa lui şi se uitau peste o carte pentru copii, The Children’s Hour. Când a ajuns la pictura respectivă, ea a alergat la tatăl ei şi i-a spus: „Tati, şi eu vreau să stau în braţele lui Isus.” Atunci şi-a dat seama că ilustraţiile moderne i-ar putea ajuta pe copii să se identifice mai bine cu Isus.

  Ellen White spune că la judecata finală, Isus le va arăta celor răi „mâinile Sale, care poartă semnele răstignirii. Va purta veşnic semnele acestei cruzimi. Fiecare urmă lăsată de cuie va spune povestea răscumpărării minunate a omului şi preţul scump care a fost plătit pentru ea” (Scrieri timpurii, p. 179). Dar chiar acum, „El prezintă înaintea Tatălui în dreptul nostru semnele răstignirii Sale, pe care le va purta toată veşnicia” (In Heavenly Places, p. 78).
  Domnul spunea despre Sion: „Iată că te-am săpat pe mâinile Mele” (Isa. 49:16). Tot aşa, în palmele lui Isus avem un simbol al dragostei Sale necondiţionate pentru noi şi asigurarea că El nu ne va părăsi niciodată.

  Rănile din palmele Sale - 2018. Fiecare urmă lăsată de cuie în palmele Sale va spune povestea răscumpărării minunate a omului şi preţul scump care a fost plătit pentru ea. Tot în palmele lui Isus avem un simbol al dragostei Sale necondiţionate pentru noi şi asigurarea că El nu ne va părăsi niciodată.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...