Necazuri cu binecuvântare

  Au fost viteji în războaie. – Evrei 11:34

  Forţele armate tocmai invadaseră teritoriul Olandei. Vineri după-amiază, 10 mai 1940, guvernatorul general al Indiilor de Est Olandeze a anunţat prin radio că toţi bărbaţii germani cu vârsta peste şaisprezece ani din colonii trebuiau să fie arestaţi. Ca adventist misionar german în acea zonă, Siegfried H. Horn (1908–1993) ştia că putea fi încarcerat în orice clipă. Chiar şi aşa, în acea seară a mers cu motocicleta la biserică şi a predicat despre „Suferinţele lui Isus”. De îndată ce s-a întors acasă, a venit poliţia. El a fost arestat şi nu a mai văzut-o pe scumpa lui soţie mai bine de şase ani!

  În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Horn a fost prizonier de război al olandezilor, mai întâi în Indonezia şi apoi al englezilor, în India. Având acces la cărţi, Horn şi-a perfecţionat în închisoare aptitudinile sale în limbile Bibliei şi acolo i-a învăţat şi pe colegii lui de închisoare.

  După război, el a imigrat în Statele Unite, unde şi-a continuat educaţia. Pentru o scurtă vreme a studiat cu profesorul William A. Albright în timp ce era la Universitatea „John Hopkins”, în 1951, şi a obţinut doctoratul în egiptologie de la Universitatea din Chicago.

  Timp de 25 de ani, dr. Horn a predat arheologie şi istoria antichităţii la Institutul Teologic Adventist de Ziua a Şaptea de la Universitatea Andrews. El a scris mai multe articole introductive şi comentarii la cărţile Geneza, Exodul, Ezra şi Neemia în Comentariile biblice AZŞ, a fost autorul principal al Seventh-day Adventist Bible Dictionary, a iniţiat programele doctorale la institut, a fondat Muzeul Arheologic „Siegfried H. Horn”, a fost redactorul-şef fondator al jurnalului Andrews University Seminary Studies şi a iniţiat şi condus săpăturile arheologice de la Tell Hesban (Hesbonul biblic) din Iordan.

  Crizele nu au întotdeauna rezultate negative. Acestea pot aduce noi începuturi şi o direcţie nouă în viaţă. Deşi unii oameni cad victime circumstanţelor dezastruoase, alţii le folosesc într-un fel sau altul în avantajul lor. Lui Horn, anii petrecuţi ca prizonier de război i-au schimbat întreaga carieră. Nu trebuie să priveşti crizele din viaţa ta ca pe nişte ziduri obstructive, ele pot să fie doar nişte trepte mai înalte spre un viitor mai strălucit. Nu uita: Tu poţi „totul prin Hristos, care te întăreşte” (Fil. 4:13)!

  Necazuri cu binecuvântare - 2018. Deşi unii oameni cad victime circumstanţelor dezastruoase, alţii le folosesc într-un fel sau altul în avantajul lor. Nu trebuie să priveşti crizele din viaţa ta ca pe nişte ziduri obstructive, ele pot să fie doar nişte trepte mai înalte spre un viitor mai strălucit. Nu uita: Tu poţi „totul prin Hristos, care te întăreşte”!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Primele cinci minute contează

  Un creștin este o emblemă pentru familia lui Hristos. Prin urmare, nu se cuvine să transmitem un aer primitiv și să-i îndemnăm pe ceilalți la dispreț și prejudecată. Îi datorăm Mântuitorului nostru o reprezentare onorabilă, iar nouă, o imagine atrăgătoare, ca o chemare fără cuvinte spre un mod de viață frumos și curat.

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...