Necazuri cu binecuvântare

  Au fost viteji în războaie. – Evrei 11:34

  Forţele armate tocmai invadaseră teritoriul Olandei. Vineri după-amiază, 10 mai 1940, guvernatorul general al Indiilor de Est Olandeze a anunţat prin radio că toţi bărbaţii germani cu vârsta peste şaisprezece ani din colonii trebuiau să fie arestaţi. Ca adventist misionar german în acea zonă, Siegfried H. Horn (1908–1993) ştia că putea fi încarcerat în orice clipă. Chiar şi aşa, în acea seară a mers cu motocicleta la biserică şi a predicat despre „Suferinţele lui Isus”. De îndată ce s-a întors acasă, a venit poliţia. El a fost arestat şi nu a mai văzut-o pe scumpa lui soţie mai bine de şase ani!

  În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Horn a fost prizonier de război al olandezilor, mai întâi în Indonezia şi apoi al englezilor, în India. Având acces la cărţi, Horn şi-a perfecţionat în închisoare aptitudinile sale în limbile Bibliei şi acolo i-a învăţat şi pe colegii lui de închisoare.

  După război, el a imigrat în Statele Unite, unde şi-a continuat educaţia. Pentru o scurtă vreme a studiat cu profesorul William A. Albright în timp ce era la Universitatea „John Hopkins”, în 1951, şi a obţinut doctoratul în egiptologie de la Universitatea din Chicago.

  Timp de 25 de ani, dr. Horn a predat arheologie şi istoria antichităţii la Institutul Teologic Adventist de Ziua a Şaptea de la Universitatea Andrews. El a scris mai multe articole introductive şi comentarii la cărţile Geneza, Exodul, Ezra şi Neemia în Comentariile biblice AZŞ, a fost autorul principal al Seventh-day Adventist Bible Dictionary, a iniţiat programele doctorale la institut, a fondat Muzeul Arheologic „Siegfried H. Horn”, a fost redactorul-şef fondator al jurnalului Andrews University Seminary Studies şi a iniţiat şi condus săpăturile arheologice de la Tell Hesban (Hesbonul biblic) din Iordan.

  Crizele nu au întotdeauna rezultate negative. Acestea pot aduce noi începuturi şi o direcţie nouă în viaţă. Deşi unii oameni cad victime circumstanţelor dezastruoase, alţii le folosesc într-un fel sau altul în avantajul lor. Lui Horn, anii petrecuţi ca prizonier de război i-au schimbat întreaga carieră. Nu trebuie să priveşti crizele din viaţa ta ca pe nişte ziduri obstructive, ele pot să fie doar nişte trepte mai înalte spre un viitor mai strălucit. Nu uita: Tu poţi „totul prin Hristos, care te întăreşte” (Fil. 4:13)!

  Necazuri cu binecuvântare - 2018. Deşi unii oameni cad victime circumstanţelor dezastruoase, alţii le folosesc într-un fel sau altul în avantajul lor. Nu trebuie să priveşti crizele din viaţa ta ca pe nişte ziduri obstructive, ele pot să fie doar nişte trepte mai înalte spre un viitor mai strălucit. Nu uita: Tu poţi „totul prin Hristos, care te întăreşte”!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...