Ignorarea cuvântului profetic

  Domnul a trimis la ei proroci să-i întoarcă înapoi la El, dar n-au ascultat de înştiinţările pe care le-au primit. – 2 Cronici 24:19

  Ca oameni, avem tendinţa să nu luăm Cuvântul lui Dumnezeu atât de în serios pe cât ar trebui. Aceasta a fost problema antediluvienilor (Evr. 11:7), a contemporanilor lui Isus (Matei 23:29-36) şi totodată şi a celor care erau la conducerea sanatoriului din Battle Creek.

  La începutul anilor 1900, Ellen White a afirmat că „Domnul l-a luat pe dr. Kellogg în mâna Sa pentru a face o lucrare specială”, dar, sub conducerea sa, sanatoriul din Battle Creek îşi pierdea acum identitatea de la început (Ms. 6, 1900). În 18 februarie 1902, sanatoriul a fost distrus prin foc şi Ellen White a numit această tragedie o judecată a lui Dumnezeu.

  Două zile mai târziu, ea avertiza: „Asupra celor care au fost la conducerea sanatoriului din Battle Creek zace o responsabilitate solemnă. Vor construi ei în Battle Creek o instituţie mamut sau vor împlini scopul lui Dumnezeu, construind instituţii în mai multe locuri!” (Ms. 76, 1903).

  Neluând în seamă avertizările lui Ellen White, dr. Kellogg şi asociaţii lui au hotărât să reconstruiască un sanatoriu şi mai mare în Battle Creek. Toate circumstanţele păreau în favoarea acestei decizii, inclusiv entuziasmul popular general pentru acest lucru, multe promisiuni financiare pentru comunităţile adventiste şi neadventiste şi o vânzare masivă a viitoarei cărţi a lui Kellog, Templul viu. Astfel că, pe 11 mai 1902 a fost pusă piatra de temelie a sanatoriului din Battle Creek în faţa a aproximativ 10 000 de oameni.

  Dar curând promisiunile neîmplinite şi crizele financiare au dovedit că planificarea proiectului de la sanatoriu a fost mai uşoară decât finanţarea lui. Publicarea cărţii Templul viu a fost o chestiune controversată încă de la început. Dr. Kellogg se îndepărta treptat de modul de a gândi al conducătorilor bisericii. În cele din urmă, el a preluat controlul absolut asupra sanatoriului şi, pe 10 noiembrie 1907, i-a fost retrasă calitatea de membru al bisericii din Battle Creek.

  Antediluvienii şi-ar fi putut salva vieţile dacă ascultau de avertizările profetice ale lui Noe. Tot aşa, multe dureri de cap provocate de sanatoriul de la Battle Creek ar fi putut fi evitate dacă ar fi fost receptivi la sfaturile profetice ale lui Ellen White. Nu uita, cuvântul profetic se poate să nu fie cel mai logic şi plin de însemnătate pentru noi, dar pe termen lung, întotdeauna este cel mai bun şi cel mai demn de încredere!

  Ignorarea cuvântului profetic - 2018. Antediluvienii şi-ar fi putut salva vieţile dacă ascultau de avertizările profetice ale lui Noe. Cuvântul profetic se poate să nu fie cel mai logic şi plin de însemnătate pentru noi, dar pe termen lung, întotdeauna este cel mai bun şi cel mai demn de încredere!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...