Ignorarea cuvântului profetic

  Domnul a trimis la ei proroci să-i întoarcă înapoi la El, dar n-au ascultat de înştiinţările pe care le-au primit. – 2 Cronici 24:19

  Ca oameni, avem tendinţa să nu luăm Cuvântul lui Dumnezeu atât de în serios pe cât ar trebui. Aceasta a fost problema antediluvienilor (Evr. 11:7), a contemporanilor lui Isus (Matei 23:29-36) şi totodată şi a celor care erau la conducerea sanatoriului din Battle Creek.

  La începutul anilor 1900, Ellen White a afirmat că „Domnul l-a luat pe dr. Kellogg în mâna Sa pentru a face o lucrare specială”, dar, sub conducerea sa, sanatoriul din Battle Creek îşi pierdea acum identitatea de la început (Ms. 6, 1900). În 18 februarie 1902, sanatoriul a fost distrus prin foc şi Ellen White a numit această tragedie o judecată a lui Dumnezeu.

  Două zile mai târziu, ea avertiza: „Asupra celor care au fost la conducerea sanatoriului din Battle Creek zace o responsabilitate solemnă. Vor construi ei în Battle Creek o instituţie mamut sau vor împlini scopul lui Dumnezeu, construind instituţii în mai multe locuri!” (Ms. 76, 1903).

  Neluând în seamă avertizările lui Ellen White, dr. Kellogg şi asociaţii lui au hotărât să reconstruiască un sanatoriu şi mai mare în Battle Creek. Toate circumstanţele păreau în favoarea acestei decizii, inclusiv entuziasmul popular general pentru acest lucru, multe promisiuni financiare pentru comunităţile adventiste şi neadventiste şi o vânzare masivă a viitoarei cărţi a lui Kellog, Templul viu. Astfel că, pe 11 mai 1902 a fost pusă piatra de temelie a sanatoriului din Battle Creek în faţa a aproximativ 10 000 de oameni.

  Dar curând promisiunile neîmplinite şi crizele financiare au dovedit că planificarea proiectului de la sanatoriu a fost mai uşoară decât finanţarea lui. Publicarea cărţii Templul viu a fost o chestiune controversată încă de la început. Dr. Kellogg se îndepărta treptat de modul de a gândi al conducătorilor bisericii. În cele din urmă, el a preluat controlul absolut asupra sanatoriului şi, pe 10 noiembrie 1907, i-a fost retrasă calitatea de membru al bisericii din Battle Creek.

  Antediluvienii şi-ar fi putut salva vieţile dacă ascultau de avertizările profetice ale lui Noe. Tot aşa, multe dureri de cap provocate de sanatoriul de la Battle Creek ar fi putut fi evitate dacă ar fi fost receptivi la sfaturile profetice ale lui Ellen White. Nu uita, cuvântul profetic se poate să nu fie cel mai logic şi plin de însemnătate pentru noi, dar pe termen lung, întotdeauna este cel mai bun şi cel mai demn de încredere!

  Ignorarea cuvântului profetic - 2018. Antediluvienii şi-ar fi putut salva vieţile dacă ascultau de avertizările profetice ale lui Noe. Cuvântul profetic se poate să nu fie cel mai logic şi plin de însemnătate pentru noi, dar pe termen lung, întotdeauna este cel mai bun şi cel mai demn de încredere!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...