Doamna cu lampa

  S-a apropiat de i-a legat rănile şi a turnat peste ele untdelemn şi vin, apoi l-a pus pe dobitocul lui, l-a dus la un han şi a îngrijit de el. – Luca 10:34

  Viaţa se merită a fi trăită dacă facem o prioritate din nevoile celorlalți, nu din ale noastre. Aşa cum spune Ellen White: „Nu trecem decât o dată prin lumea aceasta. Orice bine pe care-l putem face, să-l facem neobosit, neabătut, în spiritul pe care-L avea şi Isus în lucrarea Sa” (Sfaturi pentru părinţi, educatori şi profesori, p. 267).

  Florence Nightingale (1820–1910) s-a născut pe 12 mai 1820, în Florenţa, Italia, chiar numele fiindu-i inspirat de acel oraş. A studiat asistenţa medicală în Kaiserswerth, Germania, şi a început să lucreze în Londra.

  În timpul Războiului Crimeei (1853–1856), ea şi echipa ei de asistente au îmbunătăţit semnificativ condiţiile igienice din spitalul britanic de bază, reducând rata mortalităţii cu două treimi. Au înfiinţat acolo o bucătărie pentru a răspunde nevoilor alimentare ale pacienţilor, o spălătorie pentru a putea oferi lenjerie curată, o sală de clasă şi o bibliotecă pentru stimulare intelectuală şi divertisment. Nightingale se îngrijea fără încetare de soldaţi. Seara avea cu ea o lampă în timp ce îngrijea pacient după pacient. Soldaţii au fost mişcaţi şi mângâiaţi de compasiunea ei fără margini şi chiar au ajuns să o numească „Doamna cu lampa” şi „Îngerul din Crimeea”.

  Într-adevăr, ea a combinat profesionalismul eficient cu dragostea plină de dedicare. Strategiile ei au ajutat la îmbunătăţirea practicilor de îngrijire medicală şi viaţa ei impresionantă a inspirat multe generaţii de asistenţi medicali. Încă şi astăzi, unele ceremonii de graduare de la spe-cializarea asistenţă medicală culminează cu aprinderea lumânării asistenţilor şi recitarea jurământului Nightingale, în onoarea lui Florence Nightingale, „Doamna cu lampa”.

  Ea spunea: „Atribui succesul meu următorului lucru – niciodată nu m-am scuzat şi nici nu am acceptat vreo scuză.” Ea dădea următorul sfat: „Niciodată să nu pierzi ocazia de a grăbi un început practic, oricât de mic ar fi, căci este uimitor cât de adesea, în astfel de chestiuni, sămânţa de muştar încolţeşte şi prinde rădăcini.” Ea a mai scos în evidenţă şi importanţa combinării empatiei şi a cooperării: „Să alergăm în cursa în care toţi pot câştiga, bucurându-se de succesele lor – ca de ale noastre – şi deplângând eşecurile lor, oricând acestea apar – de parcă ar fi ale noastre. Suntem cu toţii o singură asistentă medicală.”

  Exemplul de viaţă al lui Florence Nightingale ar trebui să ne inspire ca astăzi să ieşim şi să strălucim pentru Isus. Poţi face o diferenţă majoră în viaţa cuiva!

  Doamna cu lampa - 2018. „Niciodată să nu pierzi ocazia de a grăbi un început practic, oricât de mic ar fi, căci este uimitor cât de adesea, în astfel de chestiuni, sămânţa de muştar încolţeşte şi prinde rădăcini.” Florence Nightingale
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...