Ziua mamei

  Fata lui Faraon i-a zis: „Ia copilul acesta, alăptează-mi-l şi îţi voi plăti.” Femeia a luat copilul şi l-a alăptat. – Exodul 2:9

  Mamele grijulii sunt întruparea dragostei lui Dumnezeu pentru omenire. Abraham Lincoln spunea: „Tot ce sunt sau ce nădăjduiesc să fiu vreodată îi datorez mamei mele, care era un înger.” În 10 mai 1908, Anna Javis a organizat o ceremonie comemorativă în onoarea mamei ei, Ann, care murise pe 9 mai 1905, şi în memoria tuturor mamelor. Acea ceremonie este considerată a fi prima celebrare oficială a Zilei Mamei în Statele Unite.

  În 9 mai 1914, preşedintele american Woodrow Wilson a stabilit ca Ziua Mamei să fie sărbătorită în fiecare an în a doua duminică din mai. Cu ocazia acelei sărbători, steagul Statelor Unite trebuia să fie arborat pe toate clădirile guvernamentale, casele private şi alte locuri adecvate „ca o exprimare publică a dragostei şi a reverenţei noastre faţă de toate mamele din ţară”.

  Iochebed a fost o mamă-model din vremurile biblice (Num. 26:59). Timp de 12 ani, ea şi-a educat copilul, pe Moise, pentru Dumnezeu. „Ea s-a străduit să-i umple mintea cu simţământul temerii de Dumnezeu şi al iubirii pentru adevăr şi dreptate, rugându-se cu stăruinţă să fie ferit de orice influenţă stricăcioasă. Ea i-a arătat nebunia şi păcătoşenia ido-latriei şi l-a învăţat de mic să se plece şi să se închine viului Dumnezeu, singurul care-l putea auzi şi ajuta în orice situaţii grele. Din umila sa căsuţă, el a fost luat şi dus în palatul regal, la fiica lui faraon, şi el i-a fost fiu. Dar chiar şi aici, el n-a uitat învăţăturile pe care le-a primit în copilărie” (Patriarhi şi profeţi, pp. 243–244). Tot aşa, noi ar trebui să îi pregătim pe copiii noştri să facă faţă provocărilor lumii contemporane.

  Astăzi, duminică, 13 mai 2018, mai multe ţări din lume sărbătoresc Ziua Mamei. Acum aş dori să Îl laud pe Dumnezeu pentru cele trei mame minunate pe care El mi le-a dat – mama mea, Frieda, care mi-a dat viaţă şi m-a îngrijit în primii ani de viaţă; soacra mea, Cenira, care a devenit a doua mea mamă, şi soţia mea, Marly, mama celor trei copii ai noştri. Ele îmi sunt foarte dragi! Şi tu poţi să onorezi în mod special mamele care îţi sunt dragi inimii tale.

  Dumnezeu să binecuvânteze toate mamele care au citit acest devoţional. Aş vrea să le urez multă sănătate şi bucurie şi binecuvântarea de a-şi vedea familiile unite în Hristos. La mulţi ani de ziua mamei!

  Ziua mamei - 2018. Astăzi, duminică, 13 mai 2018, mai multe ţări din lume sărbătoresc Ziua Mamei. Dumnezeu să binecuvânteze toate mamele care au citit acest devoţional. Aş vrea să le urez multă sănătate şi bucurie şi binecuvântarea de a-şi vedea familiile unite în Hristos. La mulţi ani de ziua mamei!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...