Ziua mamei

  Fata lui Faraon i-a zis: „Ia copilul acesta, alăptează-mi-l şi îţi voi plăti.” Femeia a luat copilul şi l-a alăptat. – Exodul 2:9

  Mamele grijulii sunt întruparea dragostei lui Dumnezeu pentru omenire. Abraham Lincoln spunea: „Tot ce sunt sau ce nădăjduiesc să fiu vreodată îi datorez mamei mele, care era un înger.” În 10 mai 1908, Anna Javis a organizat o ceremonie comemorativă în onoarea mamei ei, Ann, care murise pe 9 mai 1905, şi în memoria tuturor mamelor. Acea ceremonie este considerată a fi prima celebrare oficială a Zilei Mamei în Statele Unite.

  În 9 mai 1914, preşedintele american Woodrow Wilson a stabilit ca Ziua Mamei să fie sărbătorită în fiecare an în a doua duminică din mai. Cu ocazia acelei sărbători, steagul Statelor Unite trebuia să fie arborat pe toate clădirile guvernamentale, casele private şi alte locuri adecvate „ca o exprimare publică a dragostei şi a reverenţei noastre faţă de toate mamele din ţară”.

  Iochebed a fost o mamă-model din vremurile biblice (Num. 26:59). Timp de 12 ani, ea şi-a educat copilul, pe Moise, pentru Dumnezeu. „Ea s-a străduit să-i umple mintea cu simţământul temerii de Dumnezeu şi al iubirii pentru adevăr şi dreptate, rugându-se cu stăruinţă să fie ferit de orice influenţă stricăcioasă. Ea i-a arătat nebunia şi păcătoşenia ido-latriei şi l-a învăţat de mic să se plece şi să se închine viului Dumnezeu, singurul care-l putea auzi şi ajuta în orice situaţii grele. Din umila sa căsuţă, el a fost luat şi dus în palatul regal, la fiica lui faraon, şi el i-a fost fiu. Dar chiar şi aici, el n-a uitat învăţăturile pe care le-a primit în copilărie” (Patriarhi şi profeţi, pp. 243–244). Tot aşa, noi ar trebui să îi pregătim pe copiii noştri să facă faţă provocărilor lumii contemporane.

  Astăzi, duminică, 13 mai 2018, mai multe ţări din lume sărbătoresc Ziua Mamei. Acum aş dori să Îl laud pe Dumnezeu pentru cele trei mame minunate pe care El mi le-a dat – mama mea, Frieda, care mi-a dat viaţă şi m-a îngrijit în primii ani de viaţă; soacra mea, Cenira, care a devenit a doua mea mamă, şi soţia mea, Marly, mama celor trei copii ai noştri. Ele îmi sunt foarte dragi! Şi tu poţi să onorezi în mod special mamele care îţi sunt dragi inimii tale.

  Dumnezeu să binecuvânteze toate mamele care au citit acest devoţional. Aş vrea să le urez multă sănătate şi bucurie şi binecuvântarea de a-şi vedea familiile unite în Hristos. La mulţi ani de ziua mamei!

  Ziua mamei - 2018. Astăzi, duminică, 13 mai 2018, mai multe ţări din lume sărbătoresc Ziua Mamei. Dumnezeu să binecuvânteze toate mamele care au citit acest devoţional. Aş vrea să le urez multă sănătate şi bucurie şi binecuvântarea de a-şi vedea familiile unite în Hristos. La mulţi ani de ziua mamei!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...