Institutul din Butantan

  Pe Cel ce n-a cunoscut niciun păcat, El L-a făcut păcat pentru noi, ca noi să fim neprihănirea lui Dumnezeu în El. – 2 Corinteni 5:21

  Şerpii dau naştere la reacţii diferite în inima celor care îi văd. Unii oameni iubesc şerpii, dar altora le este teamă de ei. La sfârşitul anilor 1980 am vizitat împreună cu soţia mea, în oraşul Sao Paolo, faimosul Institut Butantan, cel mai mare producător de produse imunologice şi biofarmaceutice din America Latină şi unul dintre cele mai mari din lume.

  Fondat în 23 februarie 1901, este renumit la nivel mondial pentru colecţia sa de şerpi veninoşi, inclusiv şopârle, păianjeni, insecte şi scorpioni veninoşi, colectaţi de peste o sută de ani.

  Extrăgând otrava reptilelor şi a insectelor, institutul creează vaccinuri împotriva multor boli, inclusiv împotriva tuberculozei, a rabiei, a tetanusului şi muşcăturilor de şerpi. Din nefericire, pe 15 mai 2010, un incendiu izbucnit în clădirea cu colecţii a distrus peste 70 000 de specii de şerpi şi mai mult de 450 000 de specii de artropode, inclusiv scorpioni, opilioni, miriapode şi păianjeni.

  Procesul de extracţie a otrăvii şerpilor pentru a produce antidoturi împotriva muşcăturii de şarpe poate ilustra ce a făcut Hristos pe cruce. Purtând păcatele noastre fără a deveni un păcătos, El ne-a oferit antidotul cel mai eficient împotriva păcatului (2 Cor. 5:21). Acest principiu a fost ilustrat foarte bine de şerpii înfocaţi care îi ucideau pe israeliţi în pustie şi şarpele de aramă din vârful prăjinii, care aducea viaţă tuturor celor care priveau la el (Num. 21:4-9). Isus chiar a spus: „Şi după cum a înălţat Moise şarpele în pustie, tot aşa trebuie să fie înălţat şi Fiul omului, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică” (Ioan 3:14-15).

  Incendiul dezastruos din 2010, care a ars colecţia imensă de şerpi de la Institutul Butantan, ne reaminteşte de distrugerea finală a „şarpelui cel vechi, numit Diavolul şi Satana,” şi a îngerilor lui răi la sfârşitul mileniului (Apoc. 12:9; 20:7-10). Acţiunile triumfătoare ale lui Dumnezeu asupra răului, care a făcut prima făgăduinţă în Grădina Eden (Gen. 3:15), şi asigurarea de pe cruce (Ioan 12:31) vor fi atunci împlinite pe deplin şi final. Atunci otrava păcatului va fi eradicată total din univers, pentru a nu mai infecta niciodată pe altcineva.

  Institutul din Butantan - 2018. Acţiunile triumfătoare ale lui Dumnezeu asupra răului, care a făcut prima făgăduinţă în Grădina Eden, şi asigurarea de pe cruce vor fi atunci împlinite pe deplin şi final. Atunci otrava păcatului va fi eradicată total din univers, pentru a nu mai infecta niciodată pe altcineva.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...