Institutul din Butantan

  Pe Cel ce n-a cunoscut niciun păcat, El L-a făcut păcat pentru noi, ca noi să fim neprihănirea lui Dumnezeu în El. – 2 Corinteni 5:21

  Şerpii dau naştere la reacţii diferite în inima celor care îi văd. Unii oameni iubesc şerpii, dar altora le este teamă de ei. La sfârşitul anilor 1980 am vizitat împreună cu soţia mea, în oraşul Sao Paolo, faimosul Institut Butantan, cel mai mare producător de produse imunologice şi biofarmaceutice din America Latină şi unul dintre cele mai mari din lume.

  Fondat în 23 februarie 1901, este renumit la nivel mondial pentru colecţia sa de şerpi veninoşi, inclusiv şopârle, păianjeni, insecte şi scorpioni veninoşi, colectaţi de peste o sută de ani.

  Extrăgând otrava reptilelor şi a insectelor, institutul creează vaccinuri împotriva multor boli, inclusiv împotriva tuberculozei, a rabiei, a tetanusului şi muşcăturilor de şerpi. Din nefericire, pe 15 mai 2010, un incendiu izbucnit în clădirea cu colecţii a distrus peste 70 000 de specii de şerpi şi mai mult de 450 000 de specii de artropode, inclusiv scorpioni, opilioni, miriapode şi păianjeni.

  Procesul de extracţie a otrăvii şerpilor pentru a produce antidoturi împotriva muşcăturii de şarpe poate ilustra ce a făcut Hristos pe cruce. Purtând păcatele noastre fără a deveni un păcătos, El ne-a oferit antidotul cel mai eficient împotriva păcatului (2 Cor. 5:21). Acest principiu a fost ilustrat foarte bine de şerpii înfocaţi care îi ucideau pe israeliţi în pustie şi şarpele de aramă din vârful prăjinii, care aducea viaţă tuturor celor care priveau la el (Num. 21:4-9). Isus chiar a spus: „Şi după cum a înălţat Moise şarpele în pustie, tot aşa trebuie să fie înălţat şi Fiul omului, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică” (Ioan 3:14-15).

  Incendiul dezastruos din 2010, care a ars colecţia imensă de şerpi de la Institutul Butantan, ne reaminteşte de distrugerea finală a „şarpelui cel vechi, numit Diavolul şi Satana,” şi a îngerilor lui răi la sfârşitul mileniului (Apoc. 12:9; 20:7-10). Acţiunile triumfătoare ale lui Dumnezeu asupra răului, care a făcut prima făgăduinţă în Grădina Eden (Gen. 3:15), şi asigurarea de pe cruce (Ioan 12:31) vor fi atunci împlinite pe deplin şi final. Atunci otrava păcatului va fi eradicată total din univers, pentru a nu mai infecta niciodată pe altcineva.

  Institutul din Butantan - 2018. Acţiunile triumfătoare ale lui Dumnezeu asupra răului, care a făcut prima făgăduinţă în Grădina Eden, şi asigurarea de pe cruce vor fi atunci împlinite pe deplin şi final. Atunci otrava păcatului va fi eradicată total din univers, pentru a nu mai infecta niciodată pe altcineva.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Steaua cu cinci colțuri

  Deseori, ceva ce pare atrăgător la început se poate transforma în ceva rău; în fiecare zi poate apărea ceva care ne atrage și apoi să ne demonstreze că realitatea era alta. Numai cu mintea noastră nu putem identifica pericolul din orice, din acest motiv depindem de inspirația care vine de la Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...