Motivația supremă

  Orice faceţi, să faceţi din toată inima, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni. – Coloseni 3:23

  Aristotel spunea: „Calitatea nu este un act, este un obicei.” Obiceiul ca întotdeauna să încerci să îmbunătăţeşti calitatea lucrului pe care îl întreprinzi. Aceasta era filosofia lui Antonio Stradivari (1644–1737), marele lutier italian (confecţiona viori), ale cărui instrumente sunt renumite şi astăzi pentru calitatea tonală excepţională. De exemplu, pe 16 mai 2006 s-a vândut o vioară Stradivari din 1707 la o licitaţie din New York cu 3,5 milioane de dolari. O altă vioară Stradivari expusă la Muzeul Ashmolean, din Anglia, valorează aproape 15 milioane de dolari. De ce sunt atât de valoroase instrumentele Stradivari (în italiană) sau Stradivarius (în latină) autentice?

  Experţii spun că totul depinde de abilitatea de a alege lemnul potrivit, de instrumentele adecvate, cea mai bună formă pentru instrument şi un lustru bun, care contribuie la calitatea excepţională a acestor instrumente muzicale fabricate manual. Despre lemn, lutierul maghiar Tibor Szemmelveisz explică: „Poate exista o diferenţă imensă a calităţii chiar şi în cazul bucăţilor de lemn care provin de la acelaşi copac, dacă lemnul vine din partea de sud sau de nord a copacului sau din partea de sus sau de jos a pantei.”

  Mulţi oameni ar vrea să primească onoarea pe care a primit-o Stradivari pentru realizările sale, dar poate nu ar vrea să plătească preţul plătit pentru dedicarea lui. Pentru a aduce o contribuţie de valoare în această viaţă, noi trebuie să ne biruim tendinţele naturale înspre lene şi mediocritate şi să ne perfecţionăm continuu.

  Ronnie Oldham spunea foarte bine: „Excelenţa este rezultatul faptului de a-ţi păsa mai mult decât cred alţii că este înţelept, de a risca mai mult decât cred alţii că este sigur, de a visa mai mult decât cred alţii că este practic şi de a aştepta mai mult decât cred alţii că este posibil. Înseamnă a fi devotat unei execuţii de înaltă calitate care produce rezultate uimitoare de lungă durată. Excelenţa înseamnă să crezi în îmbunătăţirea constantă şi niciodată să nu fii mulţumit cu ceva mai prejos decât ar putea să fie. Înseamnă calitate ca stil de a trăi.”

  Există oameni mai motivaţi decât alţii. Indiferent care este poziţia noastră, noi avem o motivaţie mult mai înaltă de a ne îmbunătăţi constant: pentru a-I da slavă lui Dumnezeu. Pavel spune astfel: „Orice faceţi, să faceţi din toată inima, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni” (Col. 3:23). Orice face Dumnezeu, El întotdeauna o face desăvârşit, şi noi, ca ambasadori ai Săi, ar trebui să facem tot ce putem mai bine.

  Motivația supremă - 2018. Noi avem o motivaţie mult mai înaltă de a ne îmbunătăţi constant: pentru a-I da slavă lui Dumnezeu. Pavel spune astfel: „Orice faceţi, să faceţi din toată inima, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni”. Orice face Dumnezeu, El întotdeauna o face desăvârşit, şi noi, ca ambasadori ai Săi, ar trebui să facem tot ce putem mai bine.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Primele cinci minute contează

  Un creștin este o emblemă pentru familia lui Hristos. Prin urmare, nu se cuvine să transmitem un aer primitiv și să-i îndemnăm pe ceilalți la dispreț și prejudecată. Îi datorăm Mântuitorului nostru o reprezentare onorabilă, iar nouă, o imagine atrăgătoare, ca o chemare fără cuvinte spre un mod de viață frumos și curat.

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...