Motivația supremă

  Orice faceţi, să faceţi din toată inima, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni. – Coloseni 3:23

  Aristotel spunea: „Calitatea nu este un act, este un obicei.” Obiceiul ca întotdeauna să încerci să îmbunătăţeşti calitatea lucrului pe care îl întreprinzi. Aceasta era filosofia lui Antonio Stradivari (1644–1737), marele lutier italian (confecţiona viori), ale cărui instrumente sunt renumite şi astăzi pentru calitatea tonală excepţională. De exemplu, pe 16 mai 2006 s-a vândut o vioară Stradivari din 1707 la o licitaţie din New York cu 3,5 milioane de dolari. O altă vioară Stradivari expusă la Muzeul Ashmolean, din Anglia, valorează aproape 15 milioane de dolari. De ce sunt atât de valoroase instrumentele Stradivari (în italiană) sau Stradivarius (în latină) autentice?

  Experţii spun că totul depinde de abilitatea de a alege lemnul potrivit, de instrumentele adecvate, cea mai bună formă pentru instrument şi un lustru bun, care contribuie la calitatea excepţională a acestor instrumente muzicale fabricate manual. Despre lemn, lutierul maghiar Tibor Szemmelveisz explică: „Poate exista o diferenţă imensă a calităţii chiar şi în cazul bucăţilor de lemn care provin de la acelaşi copac, dacă lemnul vine din partea de sud sau de nord a copacului sau din partea de sus sau de jos a pantei.”

  Mulţi oameni ar vrea să primească onoarea pe care a primit-o Stradivari pentru realizările sale, dar poate nu ar vrea să plătească preţul plătit pentru dedicarea lui. Pentru a aduce o contribuţie de valoare în această viaţă, noi trebuie să ne biruim tendinţele naturale înspre lene şi mediocritate şi să ne perfecţionăm continuu.

  Ronnie Oldham spunea foarte bine: „Excelenţa este rezultatul faptului de a-ţi păsa mai mult decât cred alţii că este înţelept, de a risca mai mult decât cred alţii că este sigur, de a visa mai mult decât cred alţii că este practic şi de a aştepta mai mult decât cred alţii că este posibil. Înseamnă a fi devotat unei execuţii de înaltă calitate care produce rezultate uimitoare de lungă durată. Excelenţa înseamnă să crezi în îmbunătăţirea constantă şi niciodată să nu fii mulţumit cu ceva mai prejos decât ar putea să fie. Înseamnă calitate ca stil de a trăi.”

  Există oameni mai motivaţi decât alţii. Indiferent care este poziţia noastră, noi avem o motivaţie mult mai înaltă de a ne îmbunătăţi constant: pentru a-I da slavă lui Dumnezeu. Pavel spune astfel: „Orice faceţi, să faceţi din toată inima, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni” (Col. 3:23). Orice face Dumnezeu, El întotdeauna o face desăvârşit, şi noi, ca ambasadori ai Săi, ar trebui să facem tot ce putem mai bine.

  Motivația supremă - 2018. Noi avem o motivaţie mult mai înaltă de a ne îmbunătăţi constant: pentru a-I da slavă lui Dumnezeu. Pavel spune astfel: „Orice faceţi, să faceţi din toată inima, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni”. Orice face Dumnezeu, El întotdeauna o face desăvârşit, şi noi, ca ambasadori ai Săi, ar trebui să facem tot ce putem mai bine.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...