Ziua întunecată

  Dar, în zilele acelea, după necazul acesta, soarele se va întuneca, luna nu-şi va mai da lumina ei, stelele vor cădea din cer şi puterile care sunt în ceruri vor fi clătinate. – Marcu 13:24-25

  De obicei oamenii preferă zilele însorite în detrimentul zilelor ploioase şi înnorate. Mulţi păgâni şi mistici chiar venerau soarele ca steaua-împărat şi sursa luminii pentru lume. În opoziţie cu acest crez, Dumnezeu a întunecat soarele într-un moment crucial al istoriei omenirii. De exemplu, a noua plagă împotriva Egiptului a produs un întuneric total de trei zile (Exod. 10:21-23). Când Isus era pe cruce, „soarele s-a întunecat” timp de trei ore (Luca 23:44-45). Când cel de-al cincilea înger apocaliptic îşi va vărsa potirul mâniei lui Dumnezeu pe pământ, împărăţia fiarei se va „acoperi de întuneric” (Apoc. 16:10).

  Vorbind despre semnele sfârşitului premergătoare revenirii Lui, Isus a menţionat că „soarele se va întuneca şi luna nu-şi va mai da lumina ei” (Marcu 13:24-25; cf. Ioel 2:31). Autorii adventişti au asociat acest semn specific cu aşa-numita „zi întunecată” din 19 mai 1780, lucru confirmat şi de Ellen White în cartea Tragedia veacurilor, pp. 306–309. Acel fenomen a fost observat în toate statele din New England şi în anumite părţi din Canada. Martorii oculari au raportat că ziua se întunecase total, întunericul ţinând până în dimineaţa următoare. În timpul nopţii, luna părea să fie colorată în roşu. Unii cred că ziua întunecată a fost cauzată de un amestec de fum provenit de la incendiile din pădure, o ceaţă groasă şi un strat de nori.

  Dacă ziua întunecată a fost cauzată de factori naturali, atunci cum mai poate fi acesta un semn al sfârşitului? Să nu uităm că, la deschiderea celui de-al şaselea sigiliu, „s-a făcut un mare cutremur de pământ. Soarele s-a făcut negru ca un sac de păr, luna s-a făcut toată ca sângele şi stelele au căzut din cer pe pământ cum cad smochinele verzi din pom când este scuturat de un vânt puternic” (Apoc. 6:12-13). Împlinind această profeţie, atât marele cutremur din Lisabona, din 1 noiembrie 1755, cât şi ploaia de stele, din 13 noiembrie 1833, au avut cauze naturale. Dacă da, atunci de ce ziua întunecată din 1780 nu ar fi putut avea cauze asemănătoare?

  Dumnezeu poate folosi evenimentele naturale şi supranaturale ca să ne trezească din siguranţa noastră nepăsătoare şi din starea de căldicei spirituali. El a făcut acest lucru de multe ori în trecut şi, dacă va fi nevoie, o poate face din nou astăzi!

  Ziua întunecată - 2018. Dumnezeu poate folosi evenimentele naturale şi supranaturale ca să ne trezească din siguranţa noastră nepăsătoare şi din starea de căldicei spirituali. El a făcut acest lucru de multe ori în trecut şi, dacă va fi nevoie, o poate face din nou astăzi!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...