Ziua întunecată

  Dar, în zilele acelea, după necazul acesta, soarele se va întuneca, luna nu-şi va mai da lumina ei, stelele vor cădea din cer şi puterile care sunt în ceruri vor fi clătinate. – Marcu 13:24-25

  De obicei oamenii preferă zilele însorite în detrimentul zilelor ploioase şi înnorate. Mulţi păgâni şi mistici chiar venerau soarele ca steaua-împărat şi sursa luminii pentru lume. În opoziţie cu acest crez, Dumnezeu a întunecat soarele într-un moment crucial al istoriei omenirii. De exemplu, a noua plagă împotriva Egiptului a produs un întuneric total de trei zile (Exod. 10:21-23). Când Isus era pe cruce, „soarele s-a întunecat” timp de trei ore (Luca 23:44-45). Când cel de-al cincilea înger apocaliptic îşi va vărsa potirul mâniei lui Dumnezeu pe pământ, împărăţia fiarei se va „acoperi de întuneric” (Apoc. 16:10).

  Vorbind despre semnele sfârşitului premergătoare revenirii Lui, Isus a menţionat că „soarele se va întuneca şi luna nu-şi va mai da lumina ei” (Marcu 13:24-25; cf. Ioel 2:31). Autorii adventişti au asociat acest semn specific cu aşa-numita „zi întunecată” din 19 mai 1780, lucru confirmat şi de Ellen White în cartea Tragedia veacurilor, pp. 306–309. Acel fenomen a fost observat în toate statele din New England şi în anumite părţi din Canada. Martorii oculari au raportat că ziua se întunecase total, întunericul ţinând până în dimineaţa următoare. În timpul nopţii, luna părea să fie colorată în roşu. Unii cred că ziua întunecată a fost cauzată de un amestec de fum provenit de la incendiile din pădure, o ceaţă groasă şi un strat de nori.

  Dacă ziua întunecată a fost cauzată de factori naturali, atunci cum mai poate fi acesta un semn al sfârşitului? Să nu uităm că, la deschiderea celui de-al şaselea sigiliu, „s-a făcut un mare cutremur de pământ. Soarele s-a făcut negru ca un sac de păr, luna s-a făcut toată ca sângele şi stelele au căzut din cer pe pământ cum cad smochinele verzi din pom când este scuturat de un vânt puternic” (Apoc. 6:12-13). Împlinind această profeţie, atât marele cutremur din Lisabona, din 1 noiembrie 1755, cât şi ploaia de stele, din 13 noiembrie 1833, au avut cauze naturale. Dacă da, atunci de ce ziua întunecată din 1780 nu ar fi putut avea cauze asemănătoare?

  Dumnezeu poate folosi evenimentele naturale şi supranaturale ca să ne trezească din siguranţa noastră nepăsătoare şi din starea de căldicei spirituali. El a făcut acest lucru de multe ori în trecut şi, dacă va fi nevoie, o poate face din nou astăzi!

  Ziua întunecată - 2018. Dumnezeu poate folosi evenimentele naturale şi supranaturale ca să ne trezească din siguranţa noastră nepăsătoare şi din starea de căldicei spirituali. El a făcut acest lucru de multe ori în trecut şi, dacă va fi nevoie, o poate face din nou astăzi!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Primele cinci minute contează

  Un creștin este o emblemă pentru familia lui Hristos. Prin urmare, nu se cuvine să transmitem un aer primitiv și să-i îndemnăm pe ceilalți la dispreț și prejudecată. Îi datorăm Mântuitorului nostru o reprezentare onorabilă, iar nouă, o imagine atrăgătoare, ca o chemare fără cuvinte spre un mod de viață frumos și curat.

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Publicate astăzi

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...