Articolul precedentÎn iubire pentru alții
  Articolul următorÎn compasiune

  Organizația bisericii

  Moise a ales oameni destoinici din tot Israelul şi i-a pus căpetenii ale poporului, căpetenii peste o mie, căpetenii peste o sută, căpetenii peste cincizeci şi căpetenii peste zece. – Exodul 18:25

  Dezvoltarea rapidă a mişcării adventiste de ziua a şaptea a dat naştere nevoii de a avea o structură organizatorică care să poată integra comunităţile locale adventiste de pretutindeni. Dar în urechile multora dintre pionieri încă răsunau cuvintele lui George Storrs, un influent predicator millerit care în februarie 1844 a afirmat următoarele: „Nicio biserică nu poate fi organizată prin inițiativa omului, căci ea devine Babilon în momentul în care este organizată.” Ca răspuns la acest concept, Ellen White spunea, în Review and Herald din 27 august 1861, că unii se temeau că „vor deveni Babilon dacă se organizează”, dar mai degrabă lipsa de organizare a transformat multe biserici într-un „Babilon perfect”.

  Formarea unei structuri organizaţionale s-a făcut pe trei niveluri de bază. Mai întâi a fost organizarea bisericilor locale. Deşi încă de la mijlocul anilor 1840 au început să se formeze grupe de adventişti păzitori ai Sabatului, doar în anii 1850 aceste grupe au început să aleagă diaconi, prezbiteri locali şi trezorieri. Al doilea nivel a fost formarea de conferinţe pentru state. În 1861 a fost înfiinţată prima Conferinţă a adventiştilor de ziua a şaptea în Michigan şi în 1862 au fost organizate alte şase noi conferinţe. Al treilea nivel al dezvoltării organizaţionale de la început a fost înfiinţarea Conferinţei Generale, lucru care a avut loc în Battle Creek, Michigan, pe 21 mai 1863. Organizarea Uniunii de Conferinţe şi a Uniunii de Misiune, dar şi a Diviziunilor a avut loc doar în secolul al XX-lea.

  Unii poate întreabă: „Mai avem nevoie şi astăzi de o structură bisericească organizată?” Ellen White declară: „Nimeni să nu cultive ideea că putem să ne lipsim de organizaţie. Aceasta ne-a costat mult studiu şi multe rugăciuni pentru înţelepciune, aşa că ştim că Dumnezeu ne-a răspuns, îndemnându-ne să ridicăm acest edificiu. El a fost construit prin îndrumarea lui Dumnezeu, după multe sacrificii şi confruntări. Niciunul dintre fraţii noştri să nu fie atât de amăgit încât să încerce să doboare acest edificiu, pentru că astfel veţi aduce o stare de lucruri la care nici măcar nu visaţi. În Numele Domnului vă declar că organizaţia trebuie să rămână temeinică, stabilă şi puternică” (Mărturii pentru pastori şi slujitorii Evangheliei, pp. 27–28).

  Organizația bisericii - 2018. Nimeni să nu cultive ideea că putem să ne lipsim de organizaţia bisericii. Aceasta ne-a costat mult studiu şi multe rugăciuni pentru înţelepciune, aşa că ştim că Dumnezeu ne-a răspuns, îndemnându-ne să ridicăm acest edificiu. El a fost construit prin îndrumarea lui Dumnezeu, după multe sacrificii şi confruntări.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Publicate astăzi

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Ami az életben a legfontosabb

  „Keressétek először Isten országát és az Ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.” (Mát 6,33)
...