Articolul precedentÎn voie bună
  Articolul următorÎn câștigarea de suflete

  „Nu pot, o, Doamne, să-nțeleg”

  Da, veţi ieşi cu bucurie şi veţi fi călăuziţi în pace. Munţii şi dealurile vor răsuna de veselie înaintea voastră şi toţi copacii din câmpie vor bate din palme. – Isaia 55:12

  Convertirea este o experienţă cu Hristos atât de profundă şi uimitoare, încât nici chiar Satana cu toată oştirea lui nu îi poate înţelege pe deplin semnificaţia (E. G. White, Fii ş i fiice ale lui Dumnezeu, p. 356). Una din aceste experienţe uimitoare a fost convertirea lui Charles Wesley (1707–1788) în duminica zilei de 21 mai 1738. El chiar a mărturisit: „Acum sunt împăcat cu Dumnezeu şi mă bucur în speranţa lui Hristos cel iubitor.”

  Dintr-o inimă nouă a ieşit un cântec nou despre pelerinajul lui spiritual. El a scris în jurnalul lui în dreptul datei de 23 mai 1738, marţi: „M-am trezit sub protecţia lui Hristos şi m-am predat, trup şi suflet, Lui. La 9 am început un imn despre convertirea mea, dar am fost convins să mă dau bătut, de frica mândriei. Venind, dl. Bray m-a încurajat să continui în ciuda lui Satana. M-am rugat lui Hristos să stea lângă mine şi astfel am terminat imnul.”

  Charles Wesley nu a menţionat numele imnului pe care l-a compus în acea ocazie. Dar este foarte evident că el făcea referire la imnul „And Can It Be?”, care descrie gingăşia cu care un om păcătos este îndreptăţit prin neprihănirea lui Hristos şi se poate apropia cu îndrăzneală de tronul cel veşnic. Prima strofă şi refrenul sună astfel în limba engleză:

  Oare se poate să câştig un drept la sângele Mântuitorului!
  A murit El pentru mine, care i-am produs durere!
  Pentru mine, care la moarte L-am dus?
  Uimitoare dragoste! Cum se poate ca Tu,
  Dumnezeul meu, să mori pentru mine?

  Uimitoare dragoste! Cum se poate ca Tu,
  Dumnezeul meu, să mori pentru mine?

  Mulţi psalmi din Vechiul Testament sunt rugăciuni care reflectă experienţele spirituale ale psalmiştilor. Atunci de ce să nu cânţi „Nu pot, o, Doamne să-nţeleg?” sau alt imn care îţi place şi să meditezi asupra lui astăzi, să îţi fie rugăciunea şi/sau o laudă? Implicat în multele tale activităţi zilnice, poţi face ca mintea ta să rămână în legătură cu Dumnezeu.

  „Nu pot, o, Doamne, să-nțeleg” - 2018. Charles Wesley scria: „M-am trezit sub protecţia lui Hristos şi m-am predat, trup şi suflet, Lui. La 9 am început un imn despre convertirea mea, dar am fost convins să mă dau bătut, de frica mândriei. Venind, dl. Bray m-a încurajat să continui în ciuda lui Satana. M-am rugat lui Hristos să stea lângă mine şi astfel am terminat imnul.”
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Ceaiul de la ora cinci

  Tu ai un cerc de câțiva apropiați cu care te poți întâlni din când în când pentru o conversație și o prăjitură sau o salată de fructe? Consideri cumva că o astfel de prietenie ar fi necreștinească sau inutilă? Să știi că nu doar prieteniile virtuale pot aduce satisfacții; cele de-adevăratelea, la o ceașcă de ceai și un fursec, sunt cu mult mai prețioase și mai satisfăcătoare.

  Primele cinci minute contează

  Un creștin este o emblemă pentru familia lui Hristos. Prin urmare, nu se cuvine să transmitem un aer primitiv și să-i îndemnăm pe ceilalți la dispreț și prejudecată. Îi datorăm Mântuitorului nostru o reprezentare onorabilă, iar nouă, o imagine atrăgătoare, ca o chemare fără cuvinte spre un mod de viață frumos și curat.

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Publicate astăzi

  Energie pierdută

  La ce folosește o aparență măreață care, în final, este respinsă de Dumnezeu? Deci, în timp ce vă îmbrăcați în vederea obținerii succesului, amintiți-vă că persoana cea mai impresionantă este cea care asortează frumusețea exterioară cu cea interioară.

  În detenţie

  Comportamentul lui Iosif ne învață lecții exemplare: loialitate față de Dumnezeu, loialitate față de stăpân, autocontrol, integritate, amabilitate, credință, înțelepciune, curaj. Fie ca acestea să constituie mobilul rugăciunilor noastre ca Dumnezeu să ne dea trăsăturile de caracter necesare înfruntării provocărilor actuale!

  Agenți ai iertării

  Doamne, ajută-ne să îi iertăm cu adevărat pe cei care ne cauzează unele neajunsuri la biserică și nu numai! PROVOCARE: Cu prima ocazie când un copil sau tânăr va greși la biserică, raportează-te la el în spiritul iubirii iertătoare manifestate de Dumnezeu!

  Spiritizmus és forradalom

  „Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, minden erődből és teljes elmédből;...

  Răsplata, la urmă

  ,,Eu, Domnul, cercetez inima, și cerc rărunchii, ca să răsplătesc fiecăruia după purtare lui, după...