Articolul precedentÎn voie bună
  Articolul următorÎn câștigarea de suflete

  „Nu pot, o, Doamne, să-nțeleg”

  Da, veţi ieşi cu bucurie şi veţi fi călăuziţi în pace. Munţii şi dealurile vor răsuna de veselie înaintea voastră şi toţi copacii din câmpie vor bate din palme. – Isaia 55:12

  Convertirea este o experienţă cu Hristos atât de profundă şi uimitoare, încât nici chiar Satana cu toată oştirea lui nu îi poate înţelege pe deplin semnificaţia (E. G. White, Fii ş i fiice ale lui Dumnezeu, p. 356). Una din aceste experienţe uimitoare a fost convertirea lui Charles Wesley (1707–1788) în duminica zilei de 21 mai 1738. El chiar a mărturisit: „Acum sunt împăcat cu Dumnezeu şi mă bucur în speranţa lui Hristos cel iubitor.”

  Dintr-o inimă nouă a ieşit un cântec nou despre pelerinajul lui spiritual. El a scris în jurnalul lui în dreptul datei de 23 mai 1738, marţi: „M-am trezit sub protecţia lui Hristos şi m-am predat, trup şi suflet, Lui. La 9 am început un imn despre convertirea mea, dar am fost convins să mă dau bătut, de frica mândriei. Venind, dl. Bray m-a încurajat să continui în ciuda lui Satana. M-am rugat lui Hristos să stea lângă mine şi astfel am terminat imnul.”

  Charles Wesley nu a menţionat numele imnului pe care l-a compus în acea ocazie. Dar este foarte evident că el făcea referire la imnul „And Can It Be?”, care descrie gingăşia cu care un om păcătos este îndreptăţit prin neprihănirea lui Hristos şi se poate apropia cu îndrăzneală de tronul cel veşnic. Prima strofă şi refrenul sună astfel în limba engleză:

  Oare se poate să câştig un drept la sângele Mântuitorului!
  A murit El pentru mine, care i-am produs durere!
  Pentru mine, care la moarte L-am dus?
  Uimitoare dragoste! Cum se poate ca Tu,
  Dumnezeul meu, să mori pentru mine?

  Uimitoare dragoste! Cum se poate ca Tu,
  Dumnezeul meu, să mori pentru mine?

  Mulţi psalmi din Vechiul Testament sunt rugăciuni care reflectă experienţele spirituale ale psalmiştilor. Atunci de ce să nu cânţi „Nu pot, o, Doamne să-nţeleg?” sau alt imn care îţi place şi să meditezi asupra lui astăzi, să îţi fie rugăciunea şi/sau o laudă? Implicat în multele tale activităţi zilnice, poţi face ca mintea ta să rămână în legătură cu Dumnezeu.

  „Nu pot, o, Doamne, să-nțeleg” - 2018. Charles Wesley scria: „M-am trezit sub protecţia lui Hristos şi m-am predat, trup şi suflet, Lui. La 9 am început un imn despre convertirea mea, dar am fost convins să mă dau bătut, de frica mândriei. Venind, dl. Bray m-a încurajat să continui în ciuda lui Satana. M-am rugat lui Hristos să stea lângă mine şi astfel am terminat imnul.”
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...