Manhattan

  Împărăţia cerurilor se mai aseamănă cu o comoară ascunsă într-o ţarină. Omul care o găseşte o ascunde şi, de bucuria ei, se duce şi vinde tot ce are şi cumpără ţarina aceea. – Matei 13:44

  Imaginează-ţi că eşti printre cei peste 137 000 de turişti care vizitează insula Manhattan în fiecare zi. Situată în inima oraşului New York, insula este considerată centrul capitalismului în lume. Dacă eşti interesat de economie şi afaceri internaţionale, atunci îţi recomand să vezi sediul Naţiunilor Unite şi cele două mari pieţe de schimb din lume – New York Stock Exchange şi NASDAQ Stock Market. Indiferent care îţi sunt preferinţele personale, cu siguranţă că vei vrea să vizitezi şi Time Square, Broadway, Central Park, Grand Central Terminal şi Empire State Buil-ding. Dar nu foarte mulţi ar vrea să vadă o agenţie imobiliară, deoarece acolo preţurile proprietăţilor de pe insulă trec de obicei de 15 000 de dolari pe metru pătrat!

  Numele „Manhattan” înseamnă „insula cu multe dealuri”. Iniţial, insula a aparţinut tribului de amerindieni Lenape. Dar pe 24 mai 1626 (sau cel puţin cândva între mai şi iunie 1626), Peter Minuit a cumpărat insula pentru compania Dutch West India, făcând schimb cu bunuri care valorau 60 de guldeni (fosta monedă a Olandei). Unii autori au sugerat că întreaga insulă a fost cumpărată pentru echivalentul a 24 de dolari.

  Cu inflaţia, astăzi ar valora puţin peste o mie de dolari. Oricare ar fi fost preţul, Minuit nu îşi putea imagina atunci cât de valoroasă avea să devină acea insulă! În pilda scurtă despre comoara ascunsă (Matei 13:44), Isus a comparat Împărăţia cerurilor cu o comoară mult mai valoroasă decât toate avuţiile pământeşti la un loc, inclusiv decât toată insula Manhattan. Unii oameni pot trage concluzia din această parabolă că un creştin veritabil nu ar trebui să deţină bunuri pământeşti. Dar parabola despre cei poftiţi la cină (Luca 14:15-24) clarifică puţin lucrurile, spunând că adevărata problemă nu este în a deţine un teren sau un bou, nici chiar în a te căsători. Problema apare când lăsăm ca aceste lucruri să ne înlocuiască angajamentul necondiţionat faţă de Împărăţia lui Dumnezeu.

  După cum Peter Minuit a făcut o investiţie imprevizibilă prin achiziţionarea insulei Manhattan, şi de la noi se aşteaptă să ne folosim talentele în cauza lui Dumnezeu, chiar dacă nu ştim exact care va fi rezultatul (Matei 25:14-30). Fă tot ce poţi mai bine pentru Dumnezeu, lasă rezultatele în seama Lui, şi nu vei fi dezamăgit!

  Manhattan - 2018. După cum Peter Minuit a făcut o investiţie imprevizibilă prin achiziţionarea insulei Manhattan, şi de la noi se aşteaptă să ne folosim talentele în cauza lui Dumnezeu, chiar dacă nu ştim exact care va fi rezultatul. Fă tot ce poţi mai bine pentru Dumnezeu, lasă rezultatele în seama Lui, şi nu vei fi dezamăgit!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Publicate astăzi

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...

  Biruința este a Domnului! 2

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.