Manhattan

  Împărăţia cerurilor se mai aseamănă cu o comoară ascunsă într-o ţarină. Omul care o găseşte o ascunde şi, de bucuria ei, se duce şi vinde tot ce are şi cumpără ţarina aceea. – Matei 13:44

  Imaginează-ţi că eşti printre cei peste 137 000 de turişti care vizitează insula Manhattan în fiecare zi. Situată în inima oraşului New York, insula este considerată centrul capitalismului în lume. Dacă eşti interesat de economie şi afaceri internaţionale, atunci îţi recomand să vezi sediul Naţiunilor Unite şi cele două mari pieţe de schimb din lume – New York Stock Exchange şi NASDAQ Stock Market. Indiferent care îţi sunt preferinţele personale, cu siguranţă că vei vrea să vizitezi şi Time Square, Broadway, Central Park, Grand Central Terminal şi Empire State Buil-ding. Dar nu foarte mulţi ar vrea să vadă o agenţie imobiliară, deoarece acolo preţurile proprietăţilor de pe insulă trec de obicei de 15 000 de dolari pe metru pătrat!

  Numele „Manhattan” înseamnă „insula cu multe dealuri”. Iniţial, insula a aparţinut tribului de amerindieni Lenape. Dar pe 24 mai 1626 (sau cel puţin cândva între mai şi iunie 1626), Peter Minuit a cumpărat insula pentru compania Dutch West India, făcând schimb cu bunuri care valorau 60 de guldeni (fosta monedă a Olandei). Unii autori au sugerat că întreaga insulă a fost cumpărată pentru echivalentul a 24 de dolari.

  Cu inflaţia, astăzi ar valora puţin peste o mie de dolari. Oricare ar fi fost preţul, Minuit nu îşi putea imagina atunci cât de valoroasă avea să devină acea insulă! În pilda scurtă despre comoara ascunsă (Matei 13:44), Isus a comparat Împărăţia cerurilor cu o comoară mult mai valoroasă decât toate avuţiile pământeşti la un loc, inclusiv decât toată insula Manhattan. Unii oameni pot trage concluzia din această parabolă că un creştin veritabil nu ar trebui să deţină bunuri pământeşti. Dar parabola despre cei poftiţi la cină (Luca 14:15-24) clarifică puţin lucrurile, spunând că adevărata problemă nu este în a deţine un teren sau un bou, nici chiar în a te căsători. Problema apare când lăsăm ca aceste lucruri să ne înlocuiască angajamentul necondiţionat faţă de Împărăţia lui Dumnezeu.

  După cum Peter Minuit a făcut o investiţie imprevizibilă prin achiziţionarea insulei Manhattan, şi de la noi se aşteaptă să ne folosim talentele în cauza lui Dumnezeu, chiar dacă nu ştim exact care va fi rezultatul (Matei 25:14-30). Fă tot ce poţi mai bine pentru Dumnezeu, lasă rezultatele în seama Lui, şi nu vei fi dezamăgit!

  Manhattan - 2018. După cum Peter Minuit a făcut o investiţie imprevizibilă prin achiziţionarea insulei Manhattan, şi de la noi se aşteaptă să ne folosim talentele în cauza lui Dumnezeu, chiar dacă nu ştim exact care va fi rezultatul. Fă tot ce poţi mai bine pentru Dumnezeu, lasă rezultatele în seama Lui, şi nu vei fi dezamăgit!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...