Religia inimii

  Am fost răstignit împreună cu Hristos şi trăiesc…, dar nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăieşte în mine. Şi viaţa pe care o trăiesc acum în trup o trăiesc în credinţa în Fiul lui Dumnezeu, care m-a iubit şi S-a dat pe Sine Însuşi pentru mine. – Galateni 2:20

  Religia este mult mai mult decât simpla acceptare raţională a unor crezuri doctrinare. Ea este mai mult decât expresiile emoţionale sporadice la unele servicii de închinare şi întâlniri de rugăciune. Ea implică experienţa adevăratei convertiri care duce la un angajament zilnic şi necondiţionat faţă de Hristos. Înseamnă a fi răstignit faţă de lume şi a avea o viaţă nouă în Hristos, permiţându-I să îţi controleze gândurile, cuvintele şi acţiunile prin Cuvântul Său.

  Asta se poate spune despre Nicolaus von Zinzendorf (1700–1760), născut la data de 26 mai 1700, în Dresden, Germania, care a devenit un episcop pietist cu influenţă în Biserica Moraviană. Îngrijorat din cauza ortodoxiei luterane fără viaţă din timpul său, el a pus accentul pe „religia inimii”, idee care l-a influenţat profund pe John Wesley, fondatorul metodismului.

  După cum apostolul Pavel şi-a predat întreaga viaţă lui Hristos (Gal. 2:2), tot aşa a făcut şi Zinzendorf. Meditând asupra semnificaţiei jertfei lui Hristos pe cruce pentru mântuirea lui, marele evanghelist spunea: „Acele răni aveau menirea să mă cumpere. Acei picuri de sânge au fost vărsaţi pentru a mă obţine pe mine. Astăzi nu mai sunt al meu. Aparţin altcuiva. Am fost cumpărat cu un preţ. Voi trăi fiecare moment din această zi astfel încât Marele Cumpărător al sufletului meu să primească răsplata deplină pentru suferinţele Lui.”

  Fiind atât de îndrăgostit de Hristos, Zinzendorf nu putea accepta o formă pasivă şi închisă de religie. El chiar a afirmat următoarele: „Nu poate exista creştinism fără comunitate.” Îndrăgostit de Hristos, Zinzendorf avea şi o pasiune arzătoare pentru misiune. „La urma urmei, misiunea înseamnă pur şi simplu asta: fiecare inimă care Îl are pe Hristos este un misionar, fiecare inimă fără Hristos este un câmp misionar.”

  După ce am meditat la aceste afirmaţii semnificative ale lui Zinzendorf, ar trebui să ne punem întrebarea: Cum ne raportăm noi la suferinţele lui Hristos pentru noi? Poate religia a fost pentru tine mai mult a nivel intelectual, fără o experienţă veritabilă de convertire la Hristos. Oricare ar fi situaţia, nu uita că tu nu eşti al tău, tu ai fost cumpărat de Hristos şi ar trebui să trăieşti şi să lucrezi pentru El. El trebuie să îţi călăuzească fiecare clipă din viaţa ta.

  Religia inimii - 2018. Cum ne raportăm la suferinţele lui Hristos pentru noi? Poate religia a fost pentru tine mai mult a nivel intelectual, fără o experienţă veritabilă de convertire la Hristos. Oricare ar fi situaţia, nu uita că tu nu eşti al tău, tu ai fost cumpărat de Hristos şi ar trebui să trăieşti şi să lucrezi pentru El. El trebuie să îţi călăuzească fiecare clipă din viaţa ta.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...