Puterea voioșiei

  O inimă veselă este un bun leac, dar un duh mâhnit usucă oasele. – Proverbele 17:22

  Smiley („faţa zâmbitoare”) a devenit una dintre cele mai populare feţe în mijloacele media moderne. Folosirea sa este aproape obligatorie în mesajele electronice, intensificând vizual reacţiile emoţionale ale utilizatorilor. Dar în multe cazuri, atunci când faţa zâmbeşte, inima plânge. Pe lângă feţele zâmbitoare pe care le introducem în mesajele noastre, noi ar trebui să cultivăm spiritul unei inimi vesele, care ne poate spori frumuseţea noastră estetică, dar şi sănătatea fizică şi emoţională (Prov. 15:13; 17:22).

  Hunter Doherty (poreclit Patch Adams), medic, comedian şi activist social american, s-a născut în Washington D.C. pe 28 mai 1945. Ca adolescent, el a fost foarte frustrat de iubirea capitalistă după bani şi de inegalitatea socială. El a trecut peste traumele personale prin activismul social şi aducând bucurie în vieţile oamenilor bolnavi care aveau suferinţe crunte, în special copii. Cu ajutorul unor prieteni, el a fondat Institutul Gesundheit, ca spital comunitar gratuit pentru a promova legăturile pline de compasiune cu pacienţii, punând accent pe umor şi joacă. Practicile sale inovatoare în domeniul sănătăţii au fost portretizate în filmul Patch Adams (1998).

  Adams explică: „Râsul intensifică fluxul sanguin către extremităţile organismului şi îmbunătăţeşte funcţia cardiovasculară. Râsul sporeşte secreţia de endorfine şi alte substanţe naturale care ajută starea de spirit şi calmează, îmbunătăţeşte transferul de oxigen şi nutrienţi către or-ganele interne. Râsul stimulează sistemul imunitar şi ajută organismul să lupte împotriva bolii, a celulelor canceroase, dar şi a infecţiilor virale, bacteriene şi de alt fel. A fi fericit este cel mai bun remediu pentru toate bolile!” Dar Adams nu susţine că „râsul este cel mai bun medicament”.

  Pentru el, „fără îndoială că prietenia este cel mai bun medicament”. Ia seama că o persoană poate să fie amuzantă fără să fie implicată, poate zâmbi fără să îi pese. Kabral Araujo spunea foarte bine: „Un zâmbet valorează cât o mie de cuvinte, dar un singur cuvânt poate şterge o mie de zâmbete.” În loc să trăim doar pentru noi, am putea face ca lumea aceasta să fie un loc mai bun, aducând bucurie în vieţile celorlalţi.

  În această lume competitivă, rece, în care trăim, noi trebuie să cultivăm o inimă plină de voioşie şi de grijă, care să debordeze de bucurie faţă de cei din jur. Un zâmbet poate face lumină în suflet, dar doar prietenia poate menţine acea lumină. Să fim mai voioşi şi mai prietenoşi!

  Puterea voioșiei - 2018. În această lume competitivă, rece, în care trăim, noi trebuie să cultivăm o inimă plină de voioşie şi de grijă, care să debordeze de bucurie faţă de cei din jur. Un zâmbet poate face lumină în suflet, dar doar prietenia poate menţine acea lumină. Să fim mai voioşi şi mai prietenoşi!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...