Puterea voioșiei

  O inimă veselă este un bun leac, dar un duh mâhnit usucă oasele. – Proverbele 17:22

  Smiley („faţa zâmbitoare”) a devenit una dintre cele mai populare feţe în mijloacele media moderne. Folosirea sa este aproape obligatorie în mesajele electronice, intensificând vizual reacţiile emoţionale ale utilizatorilor. Dar în multe cazuri, atunci când faţa zâmbeşte, inima plânge. Pe lângă feţele zâmbitoare pe care le introducem în mesajele noastre, noi ar trebui să cultivăm spiritul unei inimi vesele, care ne poate spori frumuseţea noastră estetică, dar şi sănătatea fizică şi emoţională (Prov. 15:13; 17:22).

  Hunter Doherty (poreclit Patch Adams), medic, comedian şi activist social american, s-a născut în Washington D.C. pe 28 mai 1945. Ca adolescent, el a fost foarte frustrat de iubirea capitalistă după bani şi de inegalitatea socială. El a trecut peste traumele personale prin activismul social şi aducând bucurie în vieţile oamenilor bolnavi care aveau suferinţe crunte, în special copii. Cu ajutorul unor prieteni, el a fondat Institutul Gesundheit, ca spital comunitar gratuit pentru a promova legăturile pline de compasiune cu pacienţii, punând accent pe umor şi joacă. Practicile sale inovatoare în domeniul sănătăţii au fost portretizate în filmul Patch Adams (1998).

  Adams explică: „Râsul intensifică fluxul sanguin către extremităţile organismului şi îmbunătăţeşte funcţia cardiovasculară. Râsul sporeşte secreţia de endorfine şi alte substanţe naturale care ajută starea de spirit şi calmează, îmbunătăţeşte transferul de oxigen şi nutrienţi către or-ganele interne. Râsul stimulează sistemul imunitar şi ajută organismul să lupte împotriva bolii, a celulelor canceroase, dar şi a infecţiilor virale, bacteriene şi de alt fel. A fi fericit este cel mai bun remediu pentru toate bolile!” Dar Adams nu susţine că „râsul este cel mai bun medicament”.

  Pentru el, „fără îndoială că prietenia este cel mai bun medicament”. Ia seama că o persoană poate să fie amuzantă fără să fie implicată, poate zâmbi fără să îi pese. Kabral Araujo spunea foarte bine: „Un zâmbet valorează cât o mie de cuvinte, dar un singur cuvânt poate şterge o mie de zâmbete.” În loc să trăim doar pentru noi, am putea face ca lumea aceasta să fie un loc mai bun, aducând bucurie în vieţile celorlalţi.

  În această lume competitivă, rece, în care trăim, noi trebuie să cultivăm o inimă plină de voioşie şi de grijă, care să debordeze de bucurie faţă de cei din jur. Un zâmbet poate face lumină în suflet, dar doar prietenia poate menţine acea lumină. Să fim mai voioşi şi mai prietenoşi!

  Puterea voioșiei - 2018. În această lume competitivă, rece, în care trăim, noi trebuie să cultivăm o inimă plină de voioşie şi de grijă, care să debordeze de bucurie faţă de cei din jur. Un zâmbet poate face lumină în suflet, dar doar prietenia poate menţine acea lumină. Să fim mai voioşi şi mai prietenoşi!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Publicate astăzi

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...

  Biruința este a Domnului! 2

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...