Kata Ragoso

  Căci mie nu mi-e ruşine de Evanghelia lui Hristos, fiindcă ea este puterea lui Dumnezeu pentru mântuirea fiecăruia care crede: întâi a iudeului, apoi a grecului. – Romani 1:16

  Fiecare sesiune a Conferinţei Generale a Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea este un eveniment unic, cu delegaţi, invitaţi speciali şi vizitatori din întreaga lume. Un punct marcant al sesiunilor din 1936 şi 1954, ambele organizate în San Francisco, California, a fost prezenţa lui Kata Ragoso (se pronunţă Rangoso), delegat din Insulele Solomon din Pacificul de Sud, care a devenit pastor hirotonit şi preşedintele lucrării de acolo.

  La 30 mai 1936, Ragoso a spus celor adunaţi că, fiind prinşi în adâncimile păgânismului, el şi poporul său „trăiau o viaţă de păcat” şi „gândurile lor erau întotdeauna îndreptate spre rău”. Ei se închinau duhurilor rele, erau dependenţi de tot felul de vicii şi practicau acte de violenţă, inclusiv vânătoarea de capete. Dar cu 25 de ani în urmă, un misionar pe nume G. F. Jones venise pe insula lor şi le predicase mesajul adventist.

  Prin harul lui Dumnezeu, ei „şi-au scos cătuşele păgânismului” şi au avut parte de o transformare totală – chiar şi în alimentaţie şi igienă. Ragoso spunea: „Acum putem trăi fericiţi şi în pace, pentru că ne-a fost adusă Evanghelia minunată. Vreau să vă spun în această după-masă, foarte sigur, că niciunul dintre cei care au acceptat acest mesaj glorios nu îşi doreşte să se întoarcă la închinarea la idoli şi la păgânism.

  Astăzi, 5 000 de oameni din poporul meu se bucură împreună cu voi în solia apropiatei veniri a Mântuitorului. Peste o sută dintre ei sunt pastori, profesori şi lucrători ai bisericii printre cunoscuţi şi apropiaţi” (Review and Herald, 2 iunie 1936, pp. 106–107).

  Evanghelia veşnică este mult mai mult decât o teorie minunată; ea este o uimitoare putere transformatoare. Ellen White spune că această convertire pe care Hristos o face în vieţile oamenilor, prin harul şi mila Sa îmbelşugată, este „atât de uimitoare, încât Satana, în ciuda îngâmfării lui şi a faptului că toate confederaţiile răului sunt unite împotriva lui Dumnezeu şi a legilor guvernării Sale, stă şi priveşte la aceste inimi care rezistă asemenea unor fortăreţe de neînvins în faţa amăgirilor şi a argumentelor lui înşelătoare. Pentru Satana, ele sunt o taină de neînţeles” (Mărturii pentru pastori şi slujitorii Evangheliei, p. 18). Harul minunat a schimbat nenumărate vieţi de-a lungul veacurilor. Tu şi cu mine avem nevoie de această putere transformatoare în vieţile noastre!

  Kata Ragoso - 2018. Harul minunat al lui isus Hristos a schimbat nenumărate vieţi de-a lungul veacurilor. Tu şi cu mine avem nevoie de această putere transformatoare în vieţile noastre!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...