Niște corzi rupte

  Nu ţi-am dat Eu oare porunca aceasta: „Întăreşte-te şi îmbărbătează-te!?” Nu te înspăimânta şi nu te îngrozi, căci Domnul, Dumnezeul tău, este cu tine în tot ce vei face. – Iosua 1:9

  De obicei, interpretările muzicale excepţionale sunt rezultatul a trei componente de bază – piesa care este interpretată, calitatea instrumentelor folosite şi aptitudinile artistului care interpretează. Un instrument excelent în mâinile unui interpret mai slab nu va face o diferenţă majoră. Dar pe de altă parte, chiar şi un instrument obişnuit în mâinile unui interpret iscusit poate face o diferenţă majoră. Niccolò Paganini (1782–1840) a fost un violonist şi compozitor italian foarte talentat. Unii chiar îl consideră a fi cel mai faimos maestru violonist al tuturor timpurilor. La data de 31 mai 1794, Paganini şi-a făcut debutul public în oraşul lui natal, Genova, la vârsta de 11 ani. Probabil din cauza sindromului Marfan, degetele lui erau lungi şi flexibile, permiţându-i să folosească tehnici noi şi dificile de interpretare. Dar lui îi mai plăcea şi să îşi impresioneze ascultătorii cu anumite trucuri de virtuozitate. De exemplu, putea să îşi acordeze coarda „La” a viorii cu un semiton mai sus sau chiar să interpreteze piesa sa, „Dansul vrăjitoarelor”, pe o singură coardă după ce în prealabil le tăia cu o foarfecă pe celelalte trei.

  Oamenii erau foarte impresionaţi de interpretările lui uimitoare. Unii oameni sunt atât de iscusiţi şi de succes în cariera lor, încât ar putea fi comparaţi chiar cu Paganini. Dar probabil că majoritatea dintre noi suntem ca vioara lui, cu corzile rupte. Dar chiar dacă toate corzile tale s-au rupt, El poate să aducă corzi noi în viaţa ta, dacă este nevoie.

  Singura condiţie pentru a interpreta bine este să te pui în mâna Lui şi să Îi permiţi să îşi împlinească voia în viaţa ta, să Îi dai Lui toată cinstea şi slava pentru realizările tale. Făgăduinţa lui Dumnezeu pentru tine astăzi este: „Întăreşte-te şi îmbărbătează-te! Nu te înspăimânta şi nu te îngrozi, căci Domnul, Dumnezeul tău, este cu tine în tot ce vei face” (Iosua 1:9).

  Niște corzi rupte - 2018. Oamenii erau foarte impresionaţi de interpretările lui Paganini. Unii oameni sunt atât de iscusiţi şi de succes în cariera lor, încât ar putea fi comparaţi chiar cu el. Dar probabil că majoritatea dintre noi suntem ca vioara lui, cu corzile rupte. Dar chiar dacă toate corzile tale s-au rupt, El poate să aducă corzi noi în viaţa ta, dacă este nevoie.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...