Niște corzi rupte

  Nu ţi-am dat Eu oare porunca aceasta: „Întăreşte-te şi îmbărbătează-te!?” Nu te înspăimânta şi nu te îngrozi, căci Domnul, Dumnezeul tău, este cu tine în tot ce vei face. – Iosua 1:9

  De obicei, interpretările muzicale excepţionale sunt rezultatul a trei componente de bază – piesa care este interpretată, calitatea instrumentelor folosite şi aptitudinile artistului care interpretează. Un instrument excelent în mâinile unui interpret mai slab nu va face o diferenţă majoră. Dar pe de altă parte, chiar şi un instrument obişnuit în mâinile unui interpret iscusit poate face o diferenţă majoră. Niccolò Paganini (1782–1840) a fost un violonist şi compozitor italian foarte talentat. Unii chiar îl consideră a fi cel mai faimos maestru violonist al tuturor timpurilor. La data de 31 mai 1794, Paganini şi-a făcut debutul public în oraşul lui natal, Genova, la vârsta de 11 ani. Probabil din cauza sindromului Marfan, degetele lui erau lungi şi flexibile, permiţându-i să folosească tehnici noi şi dificile de interpretare. Dar lui îi mai plăcea şi să îşi impresioneze ascultătorii cu anumite trucuri de virtuozitate. De exemplu, putea să îşi acordeze coarda „La” a viorii cu un semiton mai sus sau chiar să interpreteze piesa sa, „Dansul vrăjitoarelor”, pe o singură coardă după ce în prealabil le tăia cu o foarfecă pe celelalte trei.

  Oamenii erau foarte impresionaţi de interpretările lui uimitoare. Unii oameni sunt atât de iscusiţi şi de succes în cariera lor, încât ar putea fi comparaţi chiar cu Paganini. Dar probabil că majoritatea dintre noi suntem ca vioara lui, cu corzile rupte. Dar chiar dacă toate corzile tale s-au rupt, El poate să aducă corzi noi în viaţa ta, dacă este nevoie.

  Singura condiţie pentru a interpreta bine este să te pui în mâna Lui şi să Îi permiţi să îşi împlinească voia în viaţa ta, să Îi dai Lui toată cinstea şi slava pentru realizările tale. Făgăduinţa lui Dumnezeu pentru tine astăzi este: „Întăreşte-te şi îmbărbătează-te! Nu te înspăimânta şi nu te îngrozi, căci Domnul, Dumnezeul tău, este cu tine în tot ce vei face” (Iosua 1:9).

  Niște corzi rupte - 2018. Oamenii erau foarte impresionaţi de interpretările lui Paganini. Unii oameni sunt atât de iscusiţi şi de succes în cariera lor, încât ar putea fi comparaţi chiar cu el. Dar probabil că majoritatea dintre noi suntem ca vioara lui, cu corzile rupte. Dar chiar dacă toate corzile tale s-au rupt, El poate să aducă corzi noi în viaţa ta, dacă este nevoie.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...