Cele mai profunde nevoi ale noastre

  Cum doreşte un cerb izvoarele de apă, aşa Te doreşte sufletul meu pe Tine, Dumnezeule! – Psalmii 42:1

  Norma Jeane Mortenson (mai târziu botezată ca Norma Jeane Baker) s-a născut în Los Angeles, California, pe 1 iunie 1926. Din nefericire a fost abandonată de mama ei biologică, crescuse fără să ştie cine e tatăl ei şi mai târziu a fost trimisă în plasament la nişte părinţi care aveau probleme mentale. Norma şi-a petrecut mare parte din copilăria ei într-un orfelinat şi în plasament la mai multe familii. Unii autori cred că ea a fost victima abuzului sexual încă din copilărie. La doar 16 ani s-a căsătorit cu James Dougherty, care a mers să lupte în al Doilea Război Mondial. Astfel de traume suferite în copilărie şi tulburările din viaţa ei au lăsat urme de neuitat asupra personalităţii ei.

  Se spune că fotograful documentar David Conover a fost cel care a descoperit-o pe Norma ca model şi Bent Lyon a organizat o preselecţie pentru ea la 20th Century Fox. La 20 de ani a primit numele „Marilyn Monroe” – „Marilyn” după actriţa Marilyn Miller şi „Monroe”, numele de fată al mamei ei biologice. De-a lungul anilor, Marilyn Monroe şi-a construit o carieră de succes ca sex simbol şi star de cinema la Hollywood.

  Dar în dimineaţa zilei de 5 august 1962, a fost găsită moartă în casa ei din Los Angeles, probabil din cauza unei supradoze de droguri. Fie că este adevărat sau nu, viaţa lui Monroe a confirmat realitatea de netăgăduit că frumuseţea fizică şi succesul public nu ne pot împlini cele mai profunde nevoi emoţionale şi existenţiale ale noastre. În jurul anului 1951, Monroe scria în jurnalul ei: „Singură!!! Sunt singură – întotdeauna sunt singură, indiferent de situaţie.”

  În poezia „Secret Evil” (Mal Secreto), Raimundo Correia spunea că dacă am putea vedea prin masca feţei „durerea care zămisleşte în sufletul omului şi distruge toate visele”, poate „atât de mulţi oameni care acum ne produc invidie, atunci ne-ar stârni mila!” Adevărul este că multe inimi sângerează din cauza rănilor morale şi sociale care refuză să se vindece.

  În prefaţa cărţii lui Ellen White, Hristos Lumina lumii (p. 17), se vorbeşte despre „năzuinţele inexprimabile” ale fiecărei inimi care nu pot fi „satisfăcute de plăceri, avuţie, pace, faimă sau putere”. Aceste năzuinţe vin de la Dumnezeu ca să ne conducă la Isus Hristos, singurul care poate da sens vieţii noastre. Dacă trecutul tău încă doare, dacă prezentul este şubred şi viitorul nesigur, predă-ţi viaţa lui Isus şi permite-I să îţi ia toate poverile.

  Cele mai profunde nevoi ale noastre - 2018. Năzuinţele inexprimabile ale fiecărei inimi nu pot fi satisfăcute de plăceri, avuţie, pace, faimă sau putere. Ele vin de la Dumnezeu ca să ne conducă la Isus Hristos, singurul care poate da sens vieţii noastre. Dacă trecutul tău încă doare, dacă prezentul este şubred şi viitorul nesigur, predă-ţi viaţa lui Isus şi permite-I să îţi ia toate poverile.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Porunca a cincea

  Nici măcar părinții nu sunt veșnici, vor pleca la odihna lor mai devreme sau mai târziu. Dacă ar fi mult să considerăm că le datorăm viața, le datorăm măcar grija și preocuparea pe care ni le-au oferit, atât cât s-au priceput ei, în pruncia noastră. Acum, cât încă este posibil, avem șansa să le ascultăm sfaturile sau rugămințile; acum putem să le aducem simple mulțumiri și să-i convingem că suntem bine, că ne gândim la ei și că sunt valoroși în ochii noștri. Cel mai important lucru pentru un părinte este acela de a-și ști copilul fericit.

  Nici măcar jumătate

  Deși la prima vedere anturajul pe care îl alegem și locul în care alegem să trăim pot părea inofensive, ele pot deveni totuși periculoase. Poate că ne considerăm suficient de maturi ca să fim ispitiți de ceva dăunător. Însă realitatea este că, pe neobservate, ceea ce se întâmplă lângă noi ne influențează, mai ales dacă e vorba de ceva negativ. Nimic din ceea ce vedem sau auzim nu ne lasă indiferenți, chiar dacă nu acordăm prea multă atenție. A ne considera intangibili nu este o dovadă de înțelepciune și nici de tărie, ci mai degrabă trădează imaturitate și superficialitate. A ne teme de influențe rele nu e o slăbiciune, ci o dovadă de precauție și discernământ spiritual.

  Steaua cu cinci colțuri

  Deseori, ceva ce pare atrăgător la început se poate transforma în ceva rău; în fiecare zi poate apărea ceva care ne atrage și apoi să ne demonstreze că realitatea era alta. Numai cu mintea noastră nu putem identifica pericolul din orice, din acest motiv depindem de inspirația care vine de la Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...