Cele mai profunde nevoi ale noastre

  Cum doreşte un cerb izvoarele de apă, aşa Te doreşte sufletul meu pe Tine, Dumnezeule! – Psalmii 42:1

  Norma Jeane Mortenson (mai târziu botezată ca Norma Jeane Baker) s-a născut în Los Angeles, California, pe 1 iunie 1926. Din nefericire a fost abandonată de mama ei biologică, crescuse fără să ştie cine e tatăl ei şi mai târziu a fost trimisă în plasament la nişte părinţi care aveau probleme mentale. Norma şi-a petrecut mare parte din copilăria ei într-un orfelinat şi în plasament la mai multe familii. Unii autori cred că ea a fost victima abuzului sexual încă din copilărie. La doar 16 ani s-a căsătorit cu James Dougherty, care a mers să lupte în al Doilea Război Mondial. Astfel de traume suferite în copilărie şi tulburările din viaţa ei au lăsat urme de neuitat asupra personalităţii ei.

  Se spune că fotograful documentar David Conover a fost cel care a descoperit-o pe Norma ca model şi Bent Lyon a organizat o preselecţie pentru ea la 20th Century Fox. La 20 de ani a primit numele „Marilyn Monroe” – „Marilyn” după actriţa Marilyn Miller şi „Monroe”, numele de fată al mamei ei biologice. De-a lungul anilor, Marilyn Monroe şi-a construit o carieră de succes ca sex simbol şi star de cinema la Hollywood.

  Dar în dimineaţa zilei de 5 august 1962, a fost găsită moartă în casa ei din Los Angeles, probabil din cauza unei supradoze de droguri. Fie că este adevărat sau nu, viaţa lui Monroe a confirmat realitatea de netăgăduit că frumuseţea fizică şi succesul public nu ne pot împlini cele mai profunde nevoi emoţionale şi existenţiale ale noastre. În jurul anului 1951, Monroe scria în jurnalul ei: „Singură!!! Sunt singură – întotdeauna sunt singură, indiferent de situaţie.”

  În poezia „Secret Evil” (Mal Secreto), Raimundo Correia spunea că dacă am putea vedea prin masca feţei „durerea care zămisleşte în sufletul omului şi distruge toate visele”, poate „atât de mulţi oameni care acum ne produc invidie, atunci ne-ar stârni mila!” Adevărul este că multe inimi sângerează din cauza rănilor morale şi sociale care refuză să se vindece.

  În prefaţa cărţii lui Ellen White, Hristos Lumina lumii (p. 17), se vorbeşte despre „năzuinţele inexprimabile” ale fiecărei inimi care nu pot fi „satisfăcute de plăceri, avuţie, pace, faimă sau putere”. Aceste năzuinţe vin de la Dumnezeu ca să ne conducă la Isus Hristos, singurul care poate da sens vieţii noastre. Dacă trecutul tău încă doare, dacă prezentul este şubred şi viitorul nesigur, predă-ţi viaţa lui Isus şi permite-I să îţi ia toate poverile.

  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Luna Șebat

  Orice s-ar întâmpla în viața cuiva de lângă noi, să nu facem niciodată presupuneri grăbite și să considerăm că necazul lui se datorează faptului că e părăsit de Dumnezeu. Trebuie să fim conștienți că, atunci când cineva trece prin experiențe triste sau dureroase, acel om e poate cel mai aproape de Dumnezeu. Sub nicio formă să nu ne erijăm noi în unelte de pedeapsă pentru cineva, ci, dimpotrivă, să ne aplecăm și să-l ridicăm pe cel căzut sub povară chiar și în cazul unei vinovății evidente. Dacă nu cel căzut, atunci cine să aibă nevoie de ajutor și de înțelegere din partea cuiva care se consideră copil al lui Dumnezeu?

  Ultimii 11 ani de „rău oficial”

  Sunt în viața noastră lucruri care nu țin de noi, ci de ceea ce alții au făcut anterior. E posibil să încercăm schimbări ale unor lucruri de neschimbat, iar dacă nu reușim, să ne descurajăm. Înțelept este să analizăm ceea ce se întâmplă cu o întrebare esențială în minte: Oare ce vrea Dumnezeu să facă? Vrea El să schimb acest lucru? Vrea să înceapă un alt proiect mai bun și ar trebui să nu insist? Când ceva merge greu, roagă-te mai mult și întreabă-L pe El.

  Un drum de 11 zile

  Flexibilitatea și adaptabilitatea sunt calitățile viitorului. Flexibilitate pentru că viața este foarte dinamică și schimbătoare, iar adaptabilitate pentru că e mereu nevoie de potrivirea uneltelor cu lucrul specific, în toate domeniile. În domeniul moral și spiritual, nu fanatismul este cel potrivit, ci compasiunea; nu bigotismul ilogic, ci empatia și implicarea concretă. Viața nu se măsoară în mărimea citatelor sau în lungimea rugăciunilor, ci în sinceritatea trăirii și în profunzimea dependenței de Dumnezeu.

  Unsprezece covoare pentru cort

  E posibil ca, din comoditate, să cauți referate despre Biblie sau să asculți predici de pe YouTube, dar e bine să știi că nimic nu se compară cu lectura paginilor sfinte și cu descoperirea personală a multelor comori inspirate de Dumnezeu. Merită să experimentezi citirea completă a Sfintei Scripturi. Dacă te vei ruga, vei descoperi adevărate nestemate chiar și în simplele istorii ale anonimilor din Biblie.

  Publicate astăzi

  Luna Șebat

  Orice s-ar întâmpla în viața cuiva de lângă noi, să nu facem niciodată presupuneri grăbite și să considerăm că necazul lui se datorează faptului că e părăsit de Dumnezeu. Trebuie să fim conștienți că, atunci când cineva trece prin experiențe triste sau dureroase, acel om e poate cel mai aproape de Dumnezeu. Sub nicio formă să nu ne erijăm noi în unelte de pedeapsă pentru cineva, ci, dimpotrivă, să ne aplecăm și să-l ridicăm pe cel căzut sub povară chiar și în cazul unei vinovății evidente. Dacă nu cel căzut, atunci cine să aibă nevoie de ajutor și de înțelegere din partea cuiva care se consideră copil al lui Dumnezeu?

  Totul strălucește

  În ziua aceea, când va veni să Își ia pietrele prețioase, ne vom putea așeza cu bucurie alături de ceilalți care au trecut prin procesul de lustruire, ca să strălucim ca stelele, pentru totdeauna.

  Cea mai mare speranță

  În momentele de descurajare, spune alături de psalmist: „Tu eşti ocrotirea mea, Tu mă scoţi din necaz, Tu mă înconjori cu cântări de izbăvire”. Apoi continuă să-ţi imaginezi şi să meditezi asupra stării de bucurie eternă promisă de versetul de astăzi. Această promisiune este validă nu numai pentru veşnicie, ci şi pentru astăzi.

  Ajutor, mă pierd!

  Doamne, dă-le discernământ copiilor noștri și putere pentru biruință! PROVOCARE: Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să îți dea puterea de a evita să privești sau să te gândești la lucruri imorale sau care îți pot sugera gânduri imorale!

  Krisztus a Bíró

  „Az Atya nem ítél senkit, hanem az ítéletet egészen a Fiúnak adta.” (Ján 5,22)„Tanításaiban Krisztus...