Iubire veșnică

  Dragostea nu va pieri niciodată. – 1 Corinteni 13:8

  Numele industriaşului american Henry Ford (1863–1947) este asociat cu compania Ford Motor şi cu crearea liniei de asamblare tehnică a producţiei industriale în masă. Dar despre soţia lui, cea care l-a susţinut la nevoie timp de 59 de ani, nu se spun foarte multe lucruri.

  Pe 11 aprilie 1888, Henry Ford s-a căsătorit cu Clara Jane Bryant şi cei doi au locuit la început pe terenul unei ferme care le fusese dat de tatăl lui Henry. În 1891, cei doi s-au mutat în Detroit, Michigan, unde Ford a început să lucreze ca inginer pentru Edison Illuminating Company. Cu un program flexibil, fiind chemat doar la nevoie, Ford a început lucrul la propria lui „cvadricicletă,” un vehicul cu patru roţi, autopropulsat, cu motor pe benzină. În primii ani, familia Ford a locuit în zece case închiriate diferite. Clara a crezut în soţul ei şi l-a susţinut chiar fără vreo dovadă concretă că invenţiile sale aveau să reuşească.

  În cele din urmă, pe 4 iunie 1896, Ford şi-a testat cvadricicleta pe Grand River Avenue, din Detroit. James Bishop, asistentul-şef, mergea cu bicicleta înaintea lui pentru a-i anunţa pe toţi pietonii şi trăsurile care treceau că venea un automobil. În 1903 a fost înfiinţată Ford Motor Company şi în 1908 a fost lansat primul său model de succes, Ford Model T. Acesta era doar începutul unei afaceri foarte înfloritoare.

  Henry Ford nu ar fi devenit niciodată ceea ce a devenit fără susţinerea iubitei lui soţii. Chiar el afirma: „Cel mai bun prieten al meu este cea care scoate ce este mai bun din mine.” În 1940, James Bone l-a întrebat pe Ford ce ar vrea să facă în „altă viaţă”. Fără să ezite, Ford a răspuns: „Singurul lucru de care aş vrea să fiu sigur este că aş avea aceeaşi soţie.” Henry şi Clara Ford nu doar că au ajutat la îmbunătăţirea industriei auto, dar au lăsat în urmă moştenirea unei căsnicii trainice.

  Dragostea adevărată nu este un simţământ vulnerabil, care poate fi zdruncinat de circumstanţe împotrivitoare. Este un angajament necondiţionat exprimat foarte bine de Rut în faţa soacrei sale, Naomi: „Nu sta de mine să te las şi să mă întorc de la tine! Încotro vei merge tu, voi merge şi eu; unde vei locui tu, voi locui şi eu; poporul tău va fi poporul meu şi Dumnezeul tău va fi Dumnezeul meu; unde vei muri tu, voi muri şi eu şi voi fi îngropată acolo. Facă-mi Domnul ce o vrea, dar nimic nu mă va despărţi de tine decât moartea!” (Rut 1:16-17). Fie ca această dragoste necondiţionată să unească şi căsniciile din biserica noastră.

  Iubire veșnică - 2018. Dragostea adevărată nu este un simţământ vulnerabil, care poate fi zdruncinat de circumstanţe împotrivitoare. Este un angajament necondiţionat exprimat foarte bine de Rut în faţa soacrei sale, Naomi. Fie ca această dragoste necondiţionată să unească şi căsniciile din biserica noastră.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...