Înălțând Biblia

  Prin ele să vă faceţi părtaşi firii dumnezeieşti, după ce aţi fugit de stricăciunea care este în lume prin pofte. – 2 Petru 1:4

  Sesiunea Conferinţei Generale din 1909 s-a desfăşurat în campusul Washington Missionary College (Universitatea Washington Adventist de astăzi), în Washington D.C. Ellen White venise tocmai din St. Helena, California pentru a participa la acea sesiune, unde a luat cuvântul de unsprezece ori. În vârstă de 81 de ani, ea a simţit că aceasta avea să fie ultima ocazie în care va putea vorbi într-o adunare a bisericii la nivel mondial.

  Duminică după-masă, pe 6 iunie 1909, la ora 3, Ellen White a ţinut o predică de rămas-bun intitulată: „Părtaşi ai naturii divine.” Ea afirma: „Am avut multe întâlniri preţioase aici şi trebuie să folosim cât mai bine privilegiile care ne sunt date. Probabil că nu ne vom mai întâlni cu toţii din nou pe acest pământ; dar vreau să întâlnesc acest popor în Împărăţia lui Dumnezeu. […] Fie ca Domnul să ne ajute să trăim în conformitate cu Cuvântul Său. Cu toţii avem nevoie de adevăr, aşa cum este el în Isus. Să Îl reprezentăm pe Hristos şi adevărul oriunde mergem, ca să putem sta în acea poziţie care să Îl proslăvească pe Dumnezeu. […]”

  „O, ce bucurie va fi când Mielul lui Dumnezeu va pune coroana biruinţei pe capul celor răscumpăraţi! Niciodată, niciodată nu vei mai fi dus în ispită şi păcat. Îl vei vedea pe Împărat în toată frumuseţea Lui. Iar cei pe care i-ai ajutat în călătoria spre cer te vor întâmpina acolo. Îşi vor pune braţele în jurul tău şi vor povesti tot ce ai făcut pentru ei. […]”

  „Fraţilor, vom fi despărţiţi pentru puţină vreme, dar să nu uităm ce am auzit la această întâlnire. […] Să nu uităm că noi suntem părtaşi ai naturii divine şi că îngerii lui Dumnezeu sunt chiar în jurul nostru, că nu putem să fim biruiţi de păcat. […] Mă rog la Dumnezeu ca aceasta să fie experienţa fiecăruia dintre noi şi ca în marea zi a lui Dumnezeu să putem fi proslăviţi cu toţii.”

  După ce şi-a încheiat predica, Ellen White cobora de pe scenă şi se îndrepta spre locul ei. Dar dintr-odată s-a întors la amvon şi a luat Biblia din care citise. A deschis-o şi a ţinut-o sus cu mâinile tremurânde din cauza vârstei înaintate şi a spus: „Fraţi şi surori, vă recomand această Carte.” Fără a mai spune alt cuvânt, a închis Biblia şi a coborât de la amvon. Acestea au fost ultimele ei cuvinte rostite la o adunare a bisericii mondiale.

  Înălțând Biblia - 2018. În timp ce Ellen White cobora de pe scenă şi se îndrepta spre locul ei, dintr-odată s-a întors la amvon şi a luat Biblia din care citise. A deschis-o şi a ţinut-o sus cu mâinile tremurânde din cauza vârstei înaintate şi a spus: „Fraţi şi surori, vă recomand această Carte.” Fără a mai spune alt cuvânt, a închis Biblia şi a coborât de la amvon.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...