Înălțând Biblia

  Prin ele să vă faceţi părtaşi firii dumnezeieşti, după ce aţi fugit de stricăciunea care este în lume prin pofte. – 2 Petru 1:4

  Sesiunea Conferinţei Generale din 1909 s-a desfăşurat în campusul Washington Missionary College (Universitatea Washington Adventist de astăzi), în Washington D.C. Ellen White venise tocmai din St. Helena, California pentru a participa la acea sesiune, unde a luat cuvântul de unsprezece ori. În vârstă de 81 de ani, ea a simţit că aceasta avea să fie ultima ocazie în care va putea vorbi într-o adunare a bisericii la nivel mondial.

  Duminică după-masă, pe 6 iunie 1909, la ora 3, Ellen White a ţinut o predică de rămas-bun intitulată: „Părtaşi ai naturii divine.” Ea afirma: „Am avut multe întâlniri preţioase aici şi trebuie să folosim cât mai bine privilegiile care ne sunt date. Probabil că nu ne vom mai întâlni cu toţii din nou pe acest pământ; dar vreau să întâlnesc acest popor în Împărăţia lui Dumnezeu. […] Fie ca Domnul să ne ajute să trăim în conformitate cu Cuvântul Său. Cu toţii avem nevoie de adevăr, aşa cum este el în Isus. Să Îl reprezentăm pe Hristos şi adevărul oriunde mergem, ca să putem sta în acea poziţie care să Îl proslăvească pe Dumnezeu. […]”

  „O, ce bucurie va fi când Mielul lui Dumnezeu va pune coroana biruinţei pe capul celor răscumpăraţi! Niciodată, niciodată nu vei mai fi dus în ispită şi păcat. Îl vei vedea pe Împărat în toată frumuseţea Lui. Iar cei pe care i-ai ajutat în călătoria spre cer te vor întâmpina acolo. Îşi vor pune braţele în jurul tău şi vor povesti tot ce ai făcut pentru ei. […]”

  „Fraţilor, vom fi despărţiţi pentru puţină vreme, dar să nu uităm ce am auzit la această întâlnire. […] Să nu uităm că noi suntem părtaşi ai naturii divine şi că îngerii lui Dumnezeu sunt chiar în jurul nostru, că nu putem să fim biruiţi de păcat. […] Mă rog la Dumnezeu ca aceasta să fie experienţa fiecăruia dintre noi şi ca în marea zi a lui Dumnezeu să putem fi proslăviţi cu toţii.”

  După ce şi-a încheiat predica, Ellen White cobora de pe scenă şi se îndrepta spre locul ei. Dar dintr-odată s-a întors la amvon şi a luat Biblia din care citise. A deschis-o şi a ţinut-o sus cu mâinile tremurânde din cauza vârstei înaintate şi a spus: „Fraţi şi surori, vă recomand această Carte.” Fără a mai spune alt cuvânt, a închis Biblia şi a coborât de la amvon. Acestea au fost ultimele ei cuvinte rostite la o adunare a bisericii mondiale.

  Înălțând Biblia - 2018. În timp ce Ellen White cobora de pe scenă şi se îndrepta spre locul ei, dintr-odată s-a întors la amvon şi a luat Biblia din care citise. A deschis-o şi a ţinut-o sus cu mâinile tremurânde din cauza vârstei înaintate şi a spus: „Fraţi şi surori, vă recomand această Carte.” Fără a mai spune alt cuvânt, a închis Biblia şi a coborât de la amvon.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...