Dragoste fără margini

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică. – Ioan 3:16

  Ai un verset preferat din Biblie? Dacă da, ce reprezintă pentru tine? Unul dintre cele mai preferate şi mai citate versete din Biblia creştină este Ioan 3:16. William Barclay îl consideră a fi „însăşi esenţa Evangheliei” şi alţi autori l-au numit „Biblia în miniatură”.

  În seara zilei de 7 iunie 1885, Charles H. Spurgeon a ţinut o predică plină de putere despre Ioan 3:16 la Metropolitan Tabernacle, în Londra. El spunea: „Ce era în lume pentru ca Dumnezeu să o iubească? Nu era nimic de iubit în ea. Nicio floare frumos mirositoare nu creştea în acel deşert arid. Vrăjmăşie faţă de El, ură faţă de adevărul Său, neascultare de legea Sa, răzvrătire împotriva poruncilor Sale, aceştia erau spinii şi pălămida care acopereau pământul pustiu; niciun lucru de dorit nu înflorea acolo.” Dar, „în mijlocul ruinelor omenirii a existat un spaţiu în care Iehova a arătat cât de mult îi iubea pe fiii omului. […] Când marele Dumnezeu L-a dat pe Fiul Său, El S-a dat pe Sine, căci Isus în natura Sa veşnică nu este mai prejos de Dumnezeu. Când Dumnezeu L-a dat pe Dumnezeu pentru noi, El S-a dat pe Sine. Ce ne putea da mai mult? Dumnezeu a dat tot ce avea: S-a dat pe Sine. Cine poate măsura această dragoste?”

  Un autor necunoscut a găsit în Ioan 3:16 cele „mai mari” douăsprezece superlative:

  „Fiindcă atât de mult a iubit” – superlativul de intensitate
  „Dumnezeu” – cel mai mare Iubitor
  „lumea” – cel mai mare număr
  „că a dat” – cel mai mare fapt
  „pe singurul Lui Fiu” – cel mai mare dar
  „pentru ca oricine” – cea mai mare invitaţie
  „crede” – cea mai mare simplitate
  „în El” – cea mai mare Persoană
  „să nu piară” – cea mai mare promisiune
  „ci” – cea mai mare diferenţă
  „să aibă” – cea mai mare certitudine
  „viaţa veşnică” – cea mai mare avuţie

  Ce concentraţie uimitoare de superlative exprimate în doar 29 de cuvinte! Ioan 3:16 poate avea o semnificaţie şi mai mare dacă înlocuieşti termenii „lumea” şi „oricine” cu numele tău. La urma urmei, Dumnezeu te iubeşte pe tine!

  Dragoste fără margini - 2018. Când marele Dumnezeu L-a dat pe Fiul Său, El S-a dat pe Sine, căci Isus în natura Sa veşnică nu este mai prejos de Dumnezeu. Când Dumnezeu L-a dat pe Dumnezeu pentru noi, El S-a dat pe Sine. Ce ne putea da mai mult? Dumnezeu a dat tot ce avea: S-a dat pe Sine. Cine poate măsura această dragoste?
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...