Dragoste fără margini

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică. – Ioan 3:16

  Ai un verset preferat din Biblie? Dacă da, ce reprezintă pentru tine? Unul dintre cele mai preferate şi mai citate versete din Biblia creştină este Ioan 3:16. William Barclay îl consideră a fi „însăşi esenţa Evangheliei” şi alţi autori l-au numit „Biblia în miniatură”.

  În seara zilei de 7 iunie 1885, Charles H. Spurgeon a ţinut o predică plină de putere despre Ioan 3:16 la Metropolitan Tabernacle, în Londra. El spunea: „Ce era în lume pentru ca Dumnezeu să o iubească? Nu era nimic de iubit în ea. Nicio floare frumos mirositoare nu creştea în acel deşert arid. Vrăjmăşie faţă de El, ură faţă de adevărul Său, neascultare de legea Sa, răzvrătire împotriva poruncilor Sale, aceştia erau spinii şi pălămida care acopereau pământul pustiu; niciun lucru de dorit nu înflorea acolo.” Dar, „în mijlocul ruinelor omenirii a existat un spaţiu în care Iehova a arătat cât de mult îi iubea pe fiii omului. […] Când marele Dumnezeu L-a dat pe Fiul Său, El S-a dat pe Sine, căci Isus în natura Sa veşnică nu este mai prejos de Dumnezeu. Când Dumnezeu L-a dat pe Dumnezeu pentru noi, El S-a dat pe Sine. Ce ne putea da mai mult? Dumnezeu a dat tot ce avea: S-a dat pe Sine. Cine poate măsura această dragoste?”

  Un autor necunoscut a găsit în Ioan 3:16 cele „mai mari” douăsprezece superlative:

  „Fiindcă atât de mult a iubit” – superlativul de intensitate
  „Dumnezeu” – cel mai mare Iubitor
  „lumea” – cel mai mare număr
  „că a dat” – cel mai mare fapt
  „pe singurul Lui Fiu” – cel mai mare dar
  „pentru ca oricine” – cea mai mare invitaţie
  „crede” – cea mai mare simplitate
  „în El” – cea mai mare Persoană
  „să nu piară” – cea mai mare promisiune
  „ci” – cea mai mare diferenţă
  „să aibă” – cea mai mare certitudine
  „viaţa veşnică” – cea mai mare avuţie

  Ce concentraţie uimitoare de superlative exprimate în doar 29 de cuvinte! Ioan 3:16 poate avea o semnificaţie şi mai mare dacă înlocuieşti termenii „lumea” şi „oricine” cu numele tău. La urma urmei, Dumnezeu te iubeşte pe tine!

  Dragoste fără margini - 2018. Când marele Dumnezeu L-a dat pe Fiul Său, El S-a dat pe Sine, căci Isus în natura Sa veşnică nu este mai prejos de Dumnezeu. Când Dumnezeu L-a dat pe Dumnezeu pentru noi, El S-a dat pe Sine. Ce ne putea da mai mult? Dumnezeu a dat tot ce avea: S-a dat pe Sine. Cine poate măsura această dragoste?
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...