Alexandru cel mare

  Şi ce foloseşte unui om să câştige toată lumea, dacă îşi pierde sufletul? – Marcu 8:36

  Unii oameni şi-au distrus cariera publică strălucitoare pentru că nu au putut să se autocontroleze. Un exemplu clasic ar fi Alexandru cel Mare (356–323 î.Hr.), care a fost educat de faimosul filosof grec Aristotel şi a devenit simbolul cuceritorului, al învingătorului de succes. La vârsta de 20 de ani, Alexandru a devenit împărat al Macedoniei. La scurtă vreme după aceea, el a invadat şi a cucerit cetăţile-stat greceşti. Şi-a extins domeniul foarte mult prin cucerirea Imperiului Persan, din est, şi apoi a Egiptului, în sud, unde a fondat cetatea Alexandria, după propriul lui nume. Mergând şi mai la est, el a încercat să cucerească India, dar trupele lui istovite au refuzat să continue lupta şi a trebuit astfel să renunţe la acel plan ambiţios. Fiind în Babilon, Alexandru a murit pe 10 iunie 323 î.Hr. , în palatul lui Nebucadneţar al II-lea, la vârsta de 32 de ani, după o febră puternică şi o boală de 12 zile.

  Cauza reală a bolii lui Alexandru rămâne un mister nerezolvat. Unii învăţaţi moderni sugerează că se poate ca el să fi contractat febră tifoidă, malarie sau chiar vărsat negru. Mai mulţi istorici sunt convinşi că vinul pe care l-a băut la o petrecere cu băuturi din casa unui prieten pe nume Medius a fost otrăvit intenţionat. Alţi specialişti resping această teorie, deoarece 12 zile ar fi prea mult pentru a putea supravieţui unei otrăviri.

  Istoricul antic grec Diodorus spunea că Alexandru a fost lovit de durere după ce a consumat o cupă mare de vin neamestecat în cinstea lui Hercule. Oricare ar fi adevărul, Alexandru a cucerit lumea în 12 ani, dar a fost cucerit de o febră care i-a luat viaţa în 12 zile!

  Sfârşitul tragic al lui Alexandru ne poate învăţa o lecţie importantă. Isus a pus o întrebare crucială: „Şi ce foloseşte unui om să câştige toată lumea, dacă îşi pierde sufletul?” (Marcu 8:36). Ravi Zacharias adaugă: „În încercarea de a fi rezonabil, omul a devenit iraţional. În încercarea de a se zeifica, el s-a desfigurat. În încercarea de a fi liber, el s-a făcut sclav. La fel ca Alexandru cel Mare, el a cucerit lumea din jurul lui, dar nu s-a cucerit pe sine.” Nu uita, „un om înţelept nu va fi stăpânit şi controlat de poftele şi patimile sale, ci li se va împotrivi şi le va stăpâni” (Sfaturi pentru sănătate, p. 588).

  Alexandru cel mare - 2018. În încercarea de a fi rezonabil, omul a devenit iraţional. În încercarea de a se zeifica, el s-a desfigurat. În încercarea de a fi liber, el s-a făcut sclav. La fel ca Alexandru cel Mare, el a cucerit lumea din jurul lui, dar nu s-a cucerit pe sine. Un om înţelept nu va fi stăpânit şi controlat de poftele şi patimile sale, ci li se va împotrivi şi le va stăpâni.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Șase personaje în căutarea unui autor

  Cu adevărat protejat este doar cel ce își bazează deciziile și cunoașterea pe inspirația divină. Călăuzirea Duhului este un dar prețios, pe care îl putem primi dacă îl cerem.

  Publicate astăzi

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...