Susținut de rugăciune

  Atunci, ucenicii au venit la Isus şi I-au zis deoparte: „Noi de ce n-am putut să-l scoatem?” „Din pricina puţinei voastre credinţe”, le-a spus Isus. … Dar acest soi de draci nu iese afară decât cu rugăciune şi cu post. – Matei 17:19-21

  Adevăratul misionar este un instrument al Duhului Sfânt cu sarcina sfântă de a-i conduce pe păcătoşi de la împărăţia lui Satana în Împărăţia lui Isus Hristos (Col. 1:13-14). Mulţi misionari şi predicatori iscusiţi şi-au folosit talentele lor uimitoare şi cele mai bune resurse pe care le aveau, dar au eşuat. Cum putem explica acest lucru?

  În 11 iunie 1883, Ellen White îi scria o scrisoare fiului ei mai mic, Willie, vorbind despre provocările misionare cu care se confrunta biserica din California. Având în minte contextul marii lupte dintre Dumnezeu şi Satana, ea sublinia faptul că doar prin rugăciune stăruitoare pot avea succes aceste eforturi misionare. Ea spunea: „Noi le spunem misionarilor că ei trebuie să îşi facă lucrarea misionară cu un spirit al rugăciunii şi că trebuie să se apropie de oameni, să nu simtă că, după ce au dat o carte sau au obţinut un nume, lucrarea lor s-a încheiat. Satana şi îngerii lui lucrează cot la cot cu ei pentru a contra-cara fiecare efort pe care îl fac. Atunci când merg pe stradă, ei trebuie să se roage pentru har şi pentru ca îngerii lui Dumnezeu să fie în jurul lor.

  Dacă nu fac acest lucru, înşelătoriile Diavolului vor întoarce eforturile făcute de ei, adevărul nu va găsi intrare la inimi şi întreg oraşul va fi avertizat în zadar. […] ” „Când biserica din Scoţia lua anumite decizii prin care credinţa era compromisă, renunţând la principiile ferme, un singur bărbat [John Knox] a fost hotărât să nu renunţe la nicio iotă sau o frântură. El a mers înaintea lui Dumnezeu pe genunchi şi a pledat: «Dă-mi Scoţia sau mor.»

  Rugăciunea lui insistentă a fost ascultată. Ah, fie ca pretutindeni să fie auzită rugăciunea credinţei: Dă-mi sufletele îngropate în mizeria erorilor sau mor! Aduceţi-i la cunoştinţa adevărului aşa cum este în Isus” (Scrisoarea 20, 1883).

  Astăzi există tendinţa puternică de a ne bizui mai mult pe strategiile noastre misionare sofisticate decât pe puterea Duhului Sfânt. Unii predicatori charismatici sau penticostali chiar tind să manipuleze lucrarea Duhului Sfânt. În loc să încercăm să folosim Duhul Sfânt, de ce să nu Îi permitem să ne folosească El? A umbla cu smerenie în spiritul rugăciunii, aşa ca John Knox, poate genera rezultate incomensurabile şi de durată!

  Susținut de rugăciune - 2018. Astăzi există tendinţa puternică de a ne bizui mai mult pe strategiile noastre misionare sofisticate decât pe puterea Duhului Sfânt. Unii predicatori charismatici sau penticostali chiar tind să manipuleze lucrarea Duhului Sfânt. În loc să încercăm să folosim Duhul Sfânt, de ce să nu Îi permitem să ne folosească El?
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...