Fiecare zi să fie cea mai bună zi

  Şi voi zice sufletului meu: „Suflete, ai multe bunătăţi strânse pentru mulţi ani; odihneşte-te, mănâncă, bea şi veseleşte-te!” Dar Dumnezeu i-a zis: „Nebunule! Chiar în noaptea aceasta ţi se va cere înapoi sufletul, şi lucrurile pe care le-ai pregătit ale cui vor fi?” – Luca 12:19-20

  Imaginează-ţi că eşti pe stadionul Stanford pentru a 114-a ceremonie de deschidere a anului universitar de la Universitatea Standford, duminică, 12 iunie 2005. Surprinzător, discursul principal va fi susţinut de un invitat care nu a absolvit nici măcar colegiul, care în urmă cu câţiva ani fusese dat afară cu forţa din compania pe care o fondase şi care recent fusese diagnosticat cu cancer pancreatic. Tocmai a împărtăşit publicului trei experienţe din viaţa lui, dar discursul lui de 15 minute a devenit unul dintre cele mai faimoase discursuri prezentate vreodată la acea universitate prestigioasă.

  Cine era vorbitorul? După cum probabil ţi-ai dat seama, era Steve Jobs (1955–2011), directorul executiv şi cofondatorul Apple şi Pixar Animation Studios. Walter Isaacson îl descria ca fiind un „antreprenor creativ, a cărui pasiune pentru perfecţiune şi determinare feroce au revoluţionat şase ramuri industriale: calculatoare personale (P.C.), filme de animaţie, muzică, telefoane, calculatoare tabletă şi publicaţii digitale”. El a fost principalul proiectant al mai multor produse Apple, inclusiv iMacs, iPhones, iPads, iPods, iPhoto, iMovie şi iTunes.

  În discursul său, Jobs declara: „Conştienţa faptului că voi muri curând este cea mai importantă unealtă pe care am avut-o ca să mă ajute să iau marile decizii în viaţă. Pentru că aproape totul – toate aşteptările din exterior, toată mândria, toată teama de ruşine sau eşec – aceste lucruri dispar în faţa morţii, lăsând doar ceea ce este cu adevărat important.” El a mai mărturisit: „În ultimii 33 de ani, în fiecare dimineaţă m-am uitat în oglindă şi m-am întrebat: Dacă astăzi ar fi ultima zi din viaţa mea, aş vrea să fac lucrurile pe care le voi face astăzi?” Steve Jobs a murit pe 5 octombrie 2011, la doar 56 de ani, dar a lăsat în urmă o moştenire tehnologică foarte bogată.

  Ellen White spune următoarele: „Noi trebuie să veghem şi să ne rugăm ca şi când aceasta ar fi ultima zi ce ne mai este dată. Cât de intensă şi plină de zel ar fi viaţa noastră! Cât de strâns am urma noi atunci pe Isus în tot ceea ce spunem şi facem!” (Mărturii pentru biserică, vol. 5, p. 200).

  Ce schimbări ai nevoie să faci în viaţa ta pentru a implementa acest sfat?

  Fiecare zi să fie cea mai bună zi - 2018. Noi trebuie să veghem şi să ne rugăm ca şi când aceasta ar fi ultima zi ce ne mai este dată. Cât de intensă şi plină de zel ar fi viaţa noastră! Cât de strâns am urma noi atunci pe Isus în tot ceea ce spunem şi facem!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...