Fiecare zi să fie cea mai bună zi

  Şi voi zice sufletului meu: „Suflete, ai multe bunătăţi strânse pentru mulţi ani; odihneşte-te, mănâncă, bea şi veseleşte-te!” Dar Dumnezeu i-a zis: „Nebunule! Chiar în noaptea aceasta ţi se va cere înapoi sufletul, şi lucrurile pe care le-ai pregătit ale cui vor fi?” – Luca 12:19-20

  Imaginează-ţi că eşti pe stadionul Stanford pentru a 114-a ceremonie de deschidere a anului universitar de la Universitatea Standford, duminică, 12 iunie 2005. Surprinzător, discursul principal va fi susţinut de un invitat care nu a absolvit nici măcar colegiul, care în urmă cu câţiva ani fusese dat afară cu forţa din compania pe care o fondase şi care recent fusese diagnosticat cu cancer pancreatic. Tocmai a împărtăşit publicului trei experienţe din viaţa lui, dar discursul lui de 15 minute a devenit unul dintre cele mai faimoase discursuri prezentate vreodată la acea universitate prestigioasă.

  Cine era vorbitorul? După cum probabil ţi-ai dat seama, era Steve Jobs (1955–2011), directorul executiv şi cofondatorul Apple şi Pixar Animation Studios. Walter Isaacson îl descria ca fiind un „antreprenor creativ, a cărui pasiune pentru perfecţiune şi determinare feroce au revoluţionat şase ramuri industriale: calculatoare personale (P.C.), filme de animaţie, muzică, telefoane, calculatoare tabletă şi publicaţii digitale”. El a fost principalul proiectant al mai multor produse Apple, inclusiv iMacs, iPhones, iPads, iPods, iPhoto, iMovie şi iTunes.

  În discursul său, Jobs declara: „Conştienţa faptului că voi muri curând este cea mai importantă unealtă pe care am avut-o ca să mă ajute să iau marile decizii în viaţă. Pentru că aproape totul – toate aşteptările din exterior, toată mândria, toată teama de ruşine sau eşec – aceste lucruri dispar în faţa morţii, lăsând doar ceea ce este cu adevărat important.” El a mai mărturisit: „În ultimii 33 de ani, în fiecare dimineaţă m-am uitat în oglindă şi m-am întrebat: Dacă astăzi ar fi ultima zi din viaţa mea, aş vrea să fac lucrurile pe care le voi face astăzi?” Steve Jobs a murit pe 5 octombrie 2011, la doar 56 de ani, dar a lăsat în urmă o moştenire tehnologică foarte bogată.

  Ellen White spune următoarele: „Noi trebuie să veghem şi să ne rugăm ca şi când aceasta ar fi ultima zi ce ne mai este dată. Cât de intensă şi plină de zel ar fi viaţa noastră! Cât de strâns am urma noi atunci pe Isus în tot ceea ce spunem şi facem!” (Mărturii pentru biserică, vol. 5, p. 200).

  Ce schimbări ai nevoie să faci în viaţa ta pentru a implementa acest sfat?

  Fiecare zi să fie cea mai bună zi - 2018. Noi trebuie să veghem şi să ne rugăm ca şi când aceasta ar fi ultima zi ce ne mai este dată. Cât de intensă şi plină de zel ar fi viaţa noastră! Cât de strâns am urma noi atunci pe Isus în tot ceea ce spunem şi facem!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...