El a venit să ne salveze

  Pentru că Fiul omului a venit să caute şi să mântuiască ce era pierdut. – Luca 19:10

  În martie 2016 am vizitat Muzeul de Istorie Naturală din Berna, Elveţia. Scopul meu principal era să îl văd pe câinele Barry (1800–1814) împăiat, cel mai cunoscut câine de munte din istorie. Acest St. Bernard mascul s-a născut într-un ospiciu din trecătoarea Great St. Bernard de la graniţa alpină între Elveţia şi Italia. La 2 500 m altitudine deasupra nivelului mării, cu temperaturi de îngheţ şi furtuni de zăpadă, această regiune prezenta mari provocări pentru călătorii care încercau să treacă. Cei de la ospiciu ieşeau cu câinii lor în fiecare zi pentru a căuta călători pierduţi. Despre cel mai neobosit dintre ei, Barry, se spune că a salvat mai mult de 40 de persoane.

  De-a lungul anilor, picturile şi cărţile de poveşti au făcut ca povestea lui să rămână vie în memorie. Unele legende chiar sugerează că el obişnuia să poarte la gât un mic butoiaş cu o puternică băutură spirtoasă, că într-o ocazie a găsit un băieţel pe jumătate îngheţat şi l-a dus în spate până la ospiciu şi că în timp ce salva a 41 persoană, care se pare că era dintre soldaţii lui Napoleon, bărbatul a confundat câinele de salvare cu un lup şi l-a omorât cu baioneta. Totuşi aceste mituri nu pot submina legenda extraordinară a lui Barry. Pe 13 iunie 2014, la 200 de ani după moartea sa, muzeul din Berna a deschis o expoziţie permanentă intitulată: „Barry, legendarul St. Bernard.”

  Uitându-mă la Barry, gândurile mele s-au întors în urmă cu mai bine de 200 de ani. Mi-l imaginam salvând călătorii din Alpii înzăpeziţi. Imediat după aceea, gândurile mele au zburat la o altă salvare – una care a avut loc în urmă cu 2000 de ani, când Fiul lui Dumnezeu a părăsit curţile cereşti şi a venit în această lume periculoasă ca să o acopere cu harul Său salvator. Chiar în acel loc am înălţat o rugăciune în taină, mulţumindu-I lui Dumnezeu mai întâi pentru ce a făcut El prin acel câine care îi salva pe călătorii pierduţi şi apoi pentru Fiul Său preaiubit care doreşte să salveze întreaga omenire.

  Scriptura ne asigură că misiunea de salvare a lui Hristos a fost atât de eficientă, încât „unde s-a înmulţit păcatul, acolo harul s-a înmulţit şi mai mult” (Rom. 5:20) şi că El poate „să mântuiască în chip desăvârşit pe cei ce se apropie de Dumnezeu prin El” (Evr. 7:25). În ciuda stării noastre păcătoase, Hristos poate să ne izbăvească „de sub puterea întunericului şi ne-a strămutat în Împărăţia Fiului dragostei Lui, în care avem răscumpărarea, prin sângele Lui, iertarea păcatelor” (Col. 1:13-14).

  El a venit să ne salveze - 2018. În ciuda stării noastre păcătoase, Hristos poate să ne izbăvească „de sub puterea întunericului şi ne-a strămutat în Împărăţia Fiului dragostei Lui, în care avem răscumpărarea, prin sângele Lui, iertarea păcatelor” (Coloseni 1:13-14)
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...