El a venit să ne salveze

  Pentru că Fiul omului a venit să caute şi să mântuiască ce era pierdut. – Luca 19:10

  În martie 2016 am vizitat Muzeul de Istorie Naturală din Berna, Elveţia. Scopul meu principal era să îl văd pe câinele Barry (1800–1814) împăiat, cel mai cunoscut câine de munte din istorie. Acest St. Bernard mascul s-a născut într-un ospiciu din trecătoarea Great St. Bernard de la graniţa alpină între Elveţia şi Italia. La 2 500 m altitudine deasupra nivelului mării, cu temperaturi de îngheţ şi furtuni de zăpadă, această regiune prezenta mari provocări pentru călătorii care încercau să treacă. Cei de la ospiciu ieşeau cu câinii lor în fiecare zi pentru a căuta călători pierduţi. Despre cel mai neobosit dintre ei, Barry, se spune că a salvat mai mult de 40 de persoane.

  De-a lungul anilor, picturile şi cărţile de poveşti au făcut ca povestea lui să rămână vie în memorie. Unele legende chiar sugerează că el obişnuia să poarte la gât un mic butoiaş cu o puternică băutură spirtoasă, că într-o ocazie a găsit un băieţel pe jumătate îngheţat şi l-a dus în spate până la ospiciu şi că în timp ce salva a 41 persoană, care se pare că era dintre soldaţii lui Napoleon, bărbatul a confundat câinele de salvare cu un lup şi l-a omorât cu baioneta. Totuşi aceste mituri nu pot submina legenda extraordinară a lui Barry. Pe 13 iunie 2014, la 200 de ani după moartea sa, muzeul din Berna a deschis o expoziţie permanentă intitulată: „Barry, legendarul St. Bernard.”

  Uitându-mă la Barry, gândurile mele s-au întors în urmă cu mai bine de 200 de ani. Mi-l imaginam salvând călătorii din Alpii înzăpeziţi. Imediat după aceea, gândurile mele au zburat la o altă salvare – una care a avut loc în urmă cu 2000 de ani, când Fiul lui Dumnezeu a părăsit curţile cereşti şi a venit în această lume periculoasă ca să o acopere cu harul Său salvator. Chiar în acel loc am înălţat o rugăciune în taină, mulţumindu-I lui Dumnezeu mai întâi pentru ce a făcut El prin acel câine care îi salva pe călătorii pierduţi şi apoi pentru Fiul Său preaiubit care doreşte să salveze întreaga omenire.

  Scriptura ne asigură că misiunea de salvare a lui Hristos a fost atât de eficientă, încât „unde s-a înmulţit păcatul, acolo harul s-a înmulţit şi mai mult” (Rom. 5:20) şi că El poate „să mântuiască în chip desăvârşit pe cei ce se apropie de Dumnezeu prin El” (Evr. 7:25). În ciuda stării noastre păcătoase, Hristos poate să ne izbăvească „de sub puterea întunericului şi ne-a strămutat în Împărăţia Fiului dragostei Lui, în care avem răscumpărarea, prin sângele Lui, iertarea păcatelor” (Col. 1:13-14).

  El a venit să ne salveze - 2018. În ciuda stării noastre păcătoase, Hristos poate să ne izbăvească „de sub puterea întunericului şi ne-a strămutat în Împărăţia Fiului dragostei Lui, în care avem răscumpărarea, prin sângele Lui, iertarea păcatelor” (Coloseni 1:13-14)
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Șase personaje în căutarea unui autor

  Cu adevărat protejat este doar cel ce își bazează deciziile și cunoașterea pe inspirația divină. Călăuzirea Duhului este un dar prețios, pe care îl putem primi dacă îl cerem.

  Publicate astăzi

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...