Piatra sfărâmată

  Şi au zis: „Bărbaţi galileeni, de ce staţi şi vă uitaţi spre cer? Acest Isus care S-a înălţat la cer din mijlocul vostru va veni în acelaşi fel cum L-aţi văzut mergând la cer.” – Faptele apostolilor 1:11

  Mulţi misionari adventişti credincioşi şi-au sacrificat viaţa ducând Evanghelia veşnică în cele mai îndepărtate locuri ale lumii. Revista Review and Herald din 17 iunie 1909 anunţa că la Conferinţa Generală s-a votat ca Ferdinand A. Stahl, din Ohio, să meargă ca misionar în Bolivia. Câteva zile mai târziu, el şi soţia lui, împreună cu cei doi copii, au plecat spre câmpul misionar. Ei s-au dedicat cu totul lucrării misionare medicale şi de educare în rândul indienilor de lângă Lacul Titicaca şi din alte regiuni din Bolivia şi Peru.

  În cartea sa, In the Land of the Incas (1920), Stahl îşi povesteşte experienţa avută cu băştinaşii dintr-un loc numit Umuchi. După ce le-a vorbit despre apropiata venire a lui Isus pentru a-Şi lua poporul Său credincios, indienii au răspuns foarte pozitiv. La sfârşitul programului, şeful de acolo l-a întrebat pe Stahl când s-ar putea întoarce să îi înveţe mai multe. Stahl a ezitat să îi promită ceva, dar şeful a insistat. Atunci Stahl a făcut următoarea promisiune: „Dacă nu mă voi întoarce, atunci va veni altcineva.”

  Şeful de trib i-a spus: „Dar cum voi şti că altcineva ne va învăţa aceleaşi lucruri?” Stahl a luat o piatră mică şi a despicat-o în două. O jumătate i-a dat-o şefului şi a spus că cel care va veni să îi înveţe va avea cu el cealaltă
  jumătate. Trei ani mai târziu, Stahl s-a întors în districtul Umuchi şi a mers să îl vadă pe şef, dar el era plecat pentru câteva săptămâni. Soţia lui l-a întâmpinat şi l-a întrebat: „Ah, dar de ce ai întârziat atât de mult?”

  Băştinaşii erau foarte dornici să afle mai multe despre mesajul adventist. La scurtă vreme după ce a ajuns în câmpul misionar, Stahl a declarat: „Cu siguranţă că Bolivia este un câmp bun pentru lucru, pentru că nevoile sunt multe. A fost privilegiul meu să călătoresc în această ţară şi am observat aceleaşi condiţii peste tot – un întuneric mare, oameni care nu ştiu pentru ce trăiesc. […] Dar aceste dificultăţi sunt o sursă de inspiraţie pentru noi. Cu cât sunt mai mari dificultăţile, cu atât mai mult ajutor putem cere de la Dumnezeu. Cu cât sunt mai mari greutăţile, cu atât mai strâns ne agăţăm de Hristos, care ştie totul despre ei, pentru că a suferit totul pentru noi.” Un astfel de spirit jertfitor ar trebui să ne motiveze şi să ne inspire şi pe noi în eforturile noastre.

  Piatra sfărâmată - 2018. Dificultăţile sunt o sursă de inspiraţie pentru noi. Cu cât sunt mai mari dificultăţile, cu atât mai mult ajutor putem cere de la Dumnezeu. Cu cât sunt mai mari greutăţile, cu atât mai strâns ne agăţăm de Hristos, care ştie totul despre ei, pentru că a suferit totul pentru noi.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...