Piatra sfărâmată

  Şi au zis: „Bărbaţi galileeni, de ce staţi şi vă uitaţi spre cer? Acest Isus care S-a înălţat la cer din mijlocul vostru va veni în acelaşi fel cum L-aţi văzut mergând la cer.” – Faptele apostolilor 1:11

  Mulţi misionari adventişti credincioşi şi-au sacrificat viaţa ducând Evanghelia veşnică în cele mai îndepărtate locuri ale lumii. Revista Review and Herald din 17 iunie 1909 anunţa că la Conferinţa Generală s-a votat ca Ferdinand A. Stahl, din Ohio, să meargă ca misionar în Bolivia. Câteva zile mai târziu, el şi soţia lui, împreună cu cei doi copii, au plecat spre câmpul misionar. Ei s-au dedicat cu totul lucrării misionare medicale şi de educare în rândul indienilor de lângă Lacul Titicaca şi din alte regiuni din Bolivia şi Peru.

  În cartea sa, In the Land of the Incas (1920), Stahl îşi povesteşte experienţa avută cu băştinaşii dintr-un loc numit Umuchi. După ce le-a vorbit despre apropiata venire a lui Isus pentru a-Şi lua poporul Său credincios, indienii au răspuns foarte pozitiv. La sfârşitul programului, şeful de acolo l-a întrebat pe Stahl când s-ar putea întoarce să îi înveţe mai multe. Stahl a ezitat să îi promită ceva, dar şeful a insistat. Atunci Stahl a făcut următoarea promisiune: „Dacă nu mă voi întoarce, atunci va veni altcineva.”

  Şeful de trib i-a spus: „Dar cum voi şti că altcineva ne va învăţa aceleaşi lucruri?” Stahl a luat o piatră mică şi a despicat-o în două. O jumătate i-a dat-o şefului şi a spus că cel care va veni să îi înveţe va avea cu el cealaltă
  jumătate. Trei ani mai târziu, Stahl s-a întors în districtul Umuchi şi a mers să îl vadă pe şef, dar el era plecat pentru câteva săptămâni. Soţia lui l-a întâmpinat şi l-a întrebat: „Ah, dar de ce ai întârziat atât de mult?”

  Băştinaşii erau foarte dornici să afle mai multe despre mesajul adventist. La scurtă vreme după ce a ajuns în câmpul misionar, Stahl a declarat: „Cu siguranţă că Bolivia este un câmp bun pentru lucru, pentru că nevoile sunt multe. A fost privilegiul meu să călătoresc în această ţară şi am observat aceleaşi condiţii peste tot – un întuneric mare, oameni care nu ştiu pentru ce trăiesc. […] Dar aceste dificultăţi sunt o sursă de inspiraţie pentru noi. Cu cât sunt mai mari dificultăţile, cu atât mai mult ajutor putem cere de la Dumnezeu. Cu cât sunt mai mari greutăţile, cu atât mai strâns ne agăţăm de Hristos, care ştie totul despre ei, pentru că a suferit totul pentru noi.” Un astfel de spirit jertfitor ar trebui să ne motiveze şi să ne inspire şi pe noi în eforturile noastre.

  Piatra sfărâmată - 2018. Dificultăţile sunt o sursă de inspiraţie pentru noi. Cu cât sunt mai mari dificultăţile, cu atât mai mult ajutor putem cere de la Dumnezeu. Cu cât sunt mai mari greutăţile, cu atât mai strâns ne agăţăm de Hristos, care ştie totul despre ei, pentru că a suferit totul pentru noi.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Primele cinci minute contează

  Un creștin este o emblemă pentru familia lui Hristos. Prin urmare, nu se cuvine să transmitem un aer primitiv și să-i îndemnăm pe ceilalți la dispreț și prejudecată. Îi datorăm Mântuitorului nostru o reprezentare onorabilă, iar nouă, o imagine atrăgătoare, ca o chemare fără cuvinte spre un mod de viață frumos și curat.

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Publicate astăzi

  Primele cinci minute contează

  Un creștin este o emblemă pentru familia lui Hristos. Prin urmare, nu se cuvine să transmitem un aer primitiv și să-i îndemnăm pe ceilalți la dispreț și prejudecată. Îi datorăm Mântuitorului nostru o reprezentare onorabilă, iar nouă, o imagine atrăgătoare, ca o chemare fără cuvinte spre un mod de viață frumos și curat.

  Credință și ascultare

  Ascultarea credincioasă a poruncii lui Dumnezeu a avut ca rezultat binecuvântarea promisă.

  Sclav

  Ca și Iosif, s-ar putea să nu înțelegi de ce se întâmplă anumite lucruri în viața ta. Dar ai face foarte bine dacă ai adopta aceeași atitudine de supunere față de Dumnezeu, iar El îți va aduce o victorie adevărată.

  Eroii din cotidian

  Doamne din cer, pune în sufletul nostru dorința sinceră de a insufla respect pentru părinți în copiii bisericii noastre! PROVOCARE: Ia-ți timp pentru a le povesti în Sabat copiilor bisericii impactul pe care părinții lor l-au avut asupra comunității sau localității voastre!

  Látvány, hanghatások és bűnözés

  „Nem vetem a szemem hiábavaló dologra; a pártoskodók cselekedetét gyűlölöm: nincs köze hozzám. A csalárd...