Piatra sfărâmată

  Şi au zis: „Bărbaţi galileeni, de ce staţi şi vă uitaţi spre cer? Acest Isus care S-a înălţat la cer din mijlocul vostru va veni în acelaşi fel cum L-aţi văzut mergând la cer.” – Faptele apostolilor 1:11

  Mulţi misionari adventişti credincioşi şi-au sacrificat viaţa ducând Evanghelia veşnică în cele mai îndepărtate locuri ale lumii. Revista Review and Herald din 17 iunie 1909 anunţa că la Conferinţa Generală s-a votat ca Ferdinand A. Stahl, din Ohio, să meargă ca misionar în Bolivia. Câteva zile mai târziu, el şi soţia lui, împreună cu cei doi copii, au plecat spre câmpul misionar. Ei s-au dedicat cu totul lucrării misionare medicale şi de educare în rândul indienilor de lângă Lacul Titicaca şi din alte regiuni din Bolivia şi Peru.

  În cartea sa, In the Land of the Incas (1920), Stahl îşi povesteşte experienţa avută cu băştinaşii dintr-un loc numit Umuchi. După ce le-a vorbit despre apropiata venire a lui Isus pentru a-Şi lua poporul Său credincios, indienii au răspuns foarte pozitiv. La sfârşitul programului, şeful de acolo l-a întrebat pe Stahl când s-ar putea întoarce să îi înveţe mai multe. Stahl a ezitat să îi promită ceva, dar şeful a insistat. Atunci Stahl a făcut următoarea promisiune: „Dacă nu mă voi întoarce, atunci va veni altcineva.”

  Şeful de trib i-a spus: „Dar cum voi şti că altcineva ne va învăţa aceleaşi lucruri?” Stahl a luat o piatră mică şi a despicat-o în două. O jumătate i-a dat-o şefului şi a spus că cel care va veni să îi înveţe va avea cu el cealaltă
  jumătate. Trei ani mai târziu, Stahl s-a întors în districtul Umuchi şi a mers să îl vadă pe şef, dar el era plecat pentru câteva săptămâni. Soţia lui l-a întâmpinat şi l-a întrebat: „Ah, dar de ce ai întârziat atât de mult?”

  Băştinaşii erau foarte dornici să afle mai multe despre mesajul adventist. La scurtă vreme după ce a ajuns în câmpul misionar, Stahl a declarat: „Cu siguranţă că Bolivia este un câmp bun pentru lucru, pentru că nevoile sunt multe. A fost privilegiul meu să călătoresc în această ţară şi am observat aceleaşi condiţii peste tot – un întuneric mare, oameni care nu ştiu pentru ce trăiesc. […] Dar aceste dificultăţi sunt o sursă de inspiraţie pentru noi. Cu cât sunt mai mari dificultăţile, cu atât mai mult ajutor putem cere de la Dumnezeu. Cu cât sunt mai mari greutăţile, cu atât mai strâns ne agăţăm de Hristos, care ştie totul despre ei, pentru că a suferit totul pentru noi.” Un astfel de spirit jertfitor ar trebui să ne motiveze şi să ne inspire şi pe noi în eforturile noastre.

  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Nunta de tinichea

  Oricât de greu ți-ar fi în familie, oricare ar fi frustrările sau neajunsurile pe care le simți, înțelege că fiecare dintre noi poate determina atmosfera și reușita unei case. Nu contrează dacă ești copil sau adult, atâta timp cât poți depăși egoismul și poți oferi ceva din tine celor cu care împarți viața. Chiar nu merită să întreții o atmosferă de frustrări și amărăciune. Comunică, întreabă, arată că îți pasă!

  Numărul de telefon complet

  Nu exagerare, ci atenție. A avea grijă nu înseamnă a stresa, ci a da importanță tuturor aspectelor, mari sau mici; aceasta este condiția unei bune comunicări și, de multe ori, chiar a reușitei depline. Noi suntem făcuți asemenea Creatorului: avem pasiunea și simțul detaliilor în structura noastră.

  Zece negri mititei

  Faptul că Isus va fi Judecătorul nu este o veste rea, ci dimpotrivă. Nu poate exista un Judecător mai înțelept și mai drept decât Acela care Și-a dat viața pentru om.

  Publicate astăzi

  Despre numai zece oameni

  La o relație de adevărată prietenie cu Dumnezeu nu se ajunge din întâmplare, sau ferindu-ne cu groază de mânia Lui, ori făcând din obligație lucruri. Prietenia este un exercițiu al cunoașterii; este nevoie să citim despre El, să-L căutăm în natură și să simțim în rugăciune apropierea Lui.

  Legătura

  Cred cu tărie că trebuie să rămânem legate de Dumnezeu și unele de altele. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru acest devoțional care ne ajută să fim sincere unele cu altele și să creăm o legătură între noi!

  Rugăciunea pentru duşmani

  Dacă ai şi tu pe cineva care ţi-a greşit, îţi propunem astăzi să te rogi pentru acea persoană. Imaginează-ţi că este foarte serios mustrată de conştiinţă, dar îi lipseşte curajul să-ţi ceară iertare. Roagă-te, iubeşte şi binecuvântează! Nu pierde ocazia de a-i face bine!

  Să nu îi pierdem!

  Doamne, dă-ne disponibilitatea să îi înțelegem pe tineri și înțelepciunea și priceperea de a le oferi programe publice încântătoare la biserică! Provocare: Ia-ți timp să vorbești cu un tânăr despre lucrurile care îi plac sau nu în cadrul programelor oferite de biserica ta! Și, atât cât ține de tine, fă din ea un loc în care tinerii să vină cu drag!

  Az igazak elváltozása

  „Mert maga az Úr riadóval, arkangyal szózatával és isteni harsonával leszáll az égből: és feltámadnak...