Gardul din sârmă

Dumnezeul răbdării şi al mângâierii să vă facă să aveţi aceleaşi simţăminte unii faţă de alţii, după pilda lui Hristos Isus, pentru ca toţi împreună, cu o inimă şi cu o gură, să slăviţi pe Dumnezeu, Tatăl Domnului nostru Isus Hristos. – Romani 15:5-6

De obicei, gardurile despart şi separă oamenii – cei de pe o parte a gardului sunt despărţiţi de cei care sunt de cealaltă parte. Dar schimbând perspectiva, un gard poate fi şi un simbol al unităţii.

Michel Quoist (1918–1997) s-a născut pe 18 iunie 1918, în Le Havre, Franţa. El a devenit preot romano-catolic şi scriitor, autor al bestselle-rului Prayers of Life, publicat original în Franţa în 1954. În rugăciunea sa, „The Wire Fence,” (n.tr. Gardul din sârmă), Quois scoate în evidenţă conceptul de unitate:

Sârma ne ţine mâinile în jurul găurilor;
Pentru a evita ruperea lanţului,
Ei se ţin strâns de mâna de alături,
Şi aşa din găuri fac un gard.
Doamne, în viaţa mea sunt multe găuri.
Sunt câteva în viaţa vecinilor mei.
Dar dacă Tu doreşti, noi ne vom împreuna mâinile,
Ne vom ţine foarte strâns,
Şi împreună vom face o frumoasă plasă de gard
Pentru a împodobi Paradisul.

Dar se poate obţine unitatea veritabilă prin eforturi omeneşti? Ellen White spune că acest lucru se poate face doar prin Hristos. Ea explică astfel: „Cauza neînţelegerilor şi a discordiei din familii şi din biserică este despărţirea de Hristos. A fi aproape de Hristos înseamnă a fi aproape unul de altul. Secretul adevăratei unităţi în biserică şi familie nu este diplomaţia, administrarea sau efortul supraomenesc de a învinge greutăţile – deşi acestea trebuie făcute –, ci unirea cu Hristos. Desenaţi un cerc mare, cu multe linii de la margini spre centru. Cu cât sunt mai aproape aceste linii de centru, cu atât sunt mai aproape unele de altele. Aşa este şi în viaţa creştină. Cu cât suntem mai aproape de Hristos, cu atât vom fi mai aproape unul de altul. Dumnezeu este slăvit când poporul Său este unit în acţiune armonioasă” (Căminul adventist, p. 179).

Fie ca această unire cu Hristos să ne ţină mai aproape ca familii şi ca membri ai bisericii!

Alberto Timm
Alberto Timm
Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video