Solia 1888

  Dacă, cel puţin, L-aţi ascultat şi dacă, potrivit adevărului care este în Isus, aţi fost învăţaţi… – Efeseni 4:21

  Mai multe proiecte misionare adventiste de ziua a şaptea independente susţin că sunt adevăraţii mesageri ai aşa-numitei „Solia 1888”. Dar cum ar trebui să înţelegem această solie? Astfel de pretenţii se referă la prezentările şi discuţiile doctrinare din cadrul sesiunii Conferinţei Generale de la Minneapolis, Minnesota (17 octombrie–4 noiembrie 1888), dar şi la Consiliul Pastoral care a început cu o săptămână mai repede. Subiectele discutate includeau identificarea celor zece coarne profetice din Daniel 7, legea din Galateni 3 şi neprihănirea prin credinţă.

  În 5 august 1888, Ellen White a scris o scrisoare deschisă delegaţilor de la acea sesiune. Ea a început astfel: „Suntem impresionaţi că această adunare va fi cea mai importantă întâlnire la care aţi participat vreodată.

  Aceasta ar trebui să fie o vreme în care să Îl căutaţi cu stăruinţă pe Domnul şi să vă smeriţi inimile înaintea Lui. Sper că veţi privi această ocazie ca fiind cea mai preţioasă pentru a vă ruga şi a vă sfătui împreună.” Tot în aceeaşi scrisoare, ea spunea: „Interpretarea corectă a Scripturii nu este tot ce cere Dumnezeu de la noi. El ne porunceşte nu doar să cunoaştem adevărul, ci şi să punem în practică adevărul, aşa cum este el în Isus” (Scrisoarea 20, 1888).

  În timpul întâlnirilor, Ellen White a susţinut mesajele centrate pe Isus prezentate de Alonzo T. Jones şi Ellet J. Waggoner. Ea a pus accent mai mult pe soliile biblice prezentate decât pe mesagerii omeneşti. Dar unii oameni înţeleg din această susţinere mult mai mult decât a însemnat ea.

  În 19 iunie 1889, Ellen White a vorbit despre acest lucru într-o predică ţinută în Rome, New York (Ms 5, 1889). Ea explica: „Mi s-a pus întrebarea: ce crezi despre lumina pe care o prezintă aceşti bărbaţi? V-am prezentat-o și eu în ultimii patruzeci şi cinci de ani – farmecul fără seamăn al lui Hristos. Aceasta încercam eu să prezint minţilor voastre. Când fratele Waggoner a adus aceste idei la Minneapolis, a fost prima învăţătură clară pe această temă pe care am auzit-o de pe buze omeneşti, în afară de discuţiile dintre mine şi soţul meu.”

  În viziunea lui Ellen White, solia de la 1888 este în esenţă o subliniere doctrinară a „farmecului fără seamăn al lui Hristos” şi a „adevărului, aşa cum este el în Isus”; cu o experienţă personală profundă cu El!

  Solia 1888 - 2018. În viziunea lui Ellen White, solia de la 1888 este în esenţă o subliniere doctrinară a „farmecului fără seamăn al lui Hristos” şi a „adevărului, aşa cum este el în Isus”; cu o experienţă personală profundă cu El!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Bateria de șase volți

  Noi suntem întru totul dependenți de sursa noastră de putere; despărțiți de Dumnezeu nu putem face nimic, „în El avem viața, mișcarea și ființa”.

  Șase personaje în căutarea unui autor

  Cu adevărat protejat este doar cel ce își bazează deciziile și cunoașterea pe inspirația divină. Călăuzirea Duhului este un dar prețios, pe care îl putem primi dacă îl cerem.

  Publicate astăzi

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...