Nu ştiţi că trupul vostru este Templul Duhului Sfânt care locuieşte în voi şi pe care L-aţi primit de la Dumnezeu? Şi că voi nu sunteţi ai voştri? Căci aţi fost cumpăraţi cu un preţ. Proslăviţi dar pe Dumnezeu în trupul şi în duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu. – 1 Corinteni 6:19-20
Fiind în criză financiară, de ce ar trebui să achiziţioneze biserica o a treia instituţie medicală în sudul Californiei? În 10 octombrie 1901, Ellen White scria în jurnalul ei că a văzut un sanatoriu frumos în sudul Californiei, cu pomi fructiferi pe proprietate. Unii pacienţi erau în scaun cu rotile şi alţii erau afară, la umbra copacilor din care răsunau cântece de păsărele. Locul îi părea atât de cunoscut de parcă era acolo de luni de zile. În 1904, adventiştii de ziua a şaptea au achiziţionat proprietăţile care aveau să devină Paradise Valley Hospital, în apropiere de San Diego, şi Glendale Adventist Medical Center. Dar niciuna nu semăna cu ce văzuse Ellen White în viziune.
Urmând sfatul lui Ellen White, pastorul John A. Burden a împrumutat 1 000 de dolari în numele lui pentru o plată făcută pe 29 mai 1905, arvunind frumosul hotel Loma Linda şi proprietatea de acolo. Două săptămâni mai târziu, pe 12 iunie, Ellen White a ajuns la Loma Linda pentru prima dată. „Willie, eu am mai fost aici înainte,” i-a spus ea fiului ei. El a răspuns: „Nu, mamă, nu ai mai fost niciodată aici.” Apoi ea a adăugat: „Atunci aces-ta este chiar locul pe care mi l-a arătat Domnul, căci îmi este foarte cunoscut. Trebuie să cumpărăm acest loc. Trebuie să judecăm de la cauză la efect. Domnul nu ne-a dat această proprietate pentru un scop oarecare.”
În 20 iunie 1905, delegaţii din aproape 22 de biserici din Conferinţa California de Sud au susţinut această achiziţie contra sumei de 38.900 de dolari. Sanatoriul a fost deschis în noiembrie 1905. Dar Ellen White şi-a imaginat instituţia ca o şcoală medicală. Ea spunea că „vindecarea celor bolnavi şi lucrarea Cuvântului merg mână în mână”. Tot ea a adăugat că „şcoala de medicină din Loma Linda trebuie să fie de cel mai înalt grad” şi ar trebui să îi pregătească pe studenţi să „obţină o educaţie medicală care să le permită să treacă examenele cerute de lege celor ce sunt medici calificaţi” (Lucrarea misionar medicală, p. 57).
De-a lungul anilor, Universitatea Loma Linda a fost motivată de acest ideal nobil de excelenţă. Istoria sa ne reaminteşte ce poate face Dumnezeu pentru noi dacă ne lăsăm călăuziţi de El, chiar şi în situaţii nefavorabile. Dumnezeu cunoaşte viitorul care încă este necunoscut pentru noi!