Îngrijirea sănătății

  Nu ştiţi că trupul vostru este Templul Duhului Sfânt care locuieşte în voi şi pe care L-aţi primit de la Dumnezeu? Şi că voi nu sunteţi ai voştri? Căci aţi fost cumpăraţi cu un preţ. Proslăviţi dar pe Dumnezeu în trupul şi în duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu. – 1 Corinteni 6:19-20

  Fiind în criză financiară, de ce ar trebui să achiziţioneze biserica o a treia instituţie medicală în sudul Californiei? În 10 octombrie 1901, Ellen White scria în jurnalul ei că a văzut un sanatoriu frumos în sudul Californiei, cu pomi fructiferi pe proprietate. Unii pacienţi erau în scaun cu rotile şi alţii erau afară, la umbra copacilor din care răsunau cântece de păsărele. Locul îi părea atât de cunoscut de parcă era acolo de luni de zile. În 1904, adventiştii de ziua a şaptea au achiziţionat proprietăţile care aveau să devină Paradise Valley Hospital, în apropiere de San Diego, şi Glendale Adventist Medical Center. Dar niciuna nu semăna cu ce văzuse Ellen White în viziune.

  Urmând sfatul lui Ellen White, pastorul John A. Burden a împrumutat 1 000 de dolari în numele lui pentru o plată făcută pe 29 mai 1905, arvunind frumosul hotel Loma Linda şi proprietatea de acolo. Două săptămâni mai târziu, pe 12 iunie, Ellen White a ajuns la Loma Linda pentru prima dată. „Willie, eu am mai fost aici înainte,” i-a spus ea fiului ei. El a răspuns: „Nu, mamă, nu ai mai fost niciodată aici.” Apoi ea a adăugat: „Atunci aces-ta este chiar locul pe care mi l-a arătat Domnul, căci îmi este foarte cunoscut. Trebuie să cumpărăm acest loc. Trebuie să judecăm de la cauză la efect. Domnul nu ne-a dat această proprietate pentru un scop oarecare.”

  În 20 iunie 1905, delegaţii din aproape 22 de biserici din Conferinţa California de Sud au susţinut această achiziţie contra sumei de 38.900 de dolari. Sanatoriul a fost deschis în noiembrie 1905. Dar Ellen White şi-a imaginat instituţia ca o şcoală medicală. Ea spunea că „vindecarea celor bolnavi şi lucrarea Cuvântului merg mână în mână”. Tot ea a adăugat că „şcoala de medicină din Loma Linda trebuie să fie de cel mai înalt grad” şi ar trebui să îi pregătească pe studenţi să „obţină o educaţie medicală care să le permită să treacă examenele cerute de lege celor ce sunt medici calificaţi” (Lucrarea misionar medicală, p. 57).

  De-a lungul anilor, Universitatea Loma Linda a fost motivată de acest ideal nobil de excelenţă. Istoria sa ne reaminteşte ce poate face Dumnezeu pentru noi dacă ne lăsăm călăuziţi de El, chiar şi în situaţii nefavorabile. Dumnezeu cunoaşte viitorul care încă este necunoscut pentru noi!

  Îngrijirea sănătății - 2018. De-a lungul anilor, Universitatea Loma Linda a fost motivată de acest ideal nobil de excelenţă. Istoria sa ne reaminteşte ce poate face Dumnezeu pentru noi dacă ne lăsăm călăuziţi de El, chiar şi în situaţii nefavorabile. Dumnezeu cunoaşte viitorul care încă este necunoscut pentru noi!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...