Îngrijirea sănătății

  Nu ştiţi că trupul vostru este Templul Duhului Sfânt care locuieşte în voi şi pe care L-aţi primit de la Dumnezeu? Şi că voi nu sunteţi ai voştri? Căci aţi fost cumpăraţi cu un preţ. Proslăviţi dar pe Dumnezeu în trupul şi în duhul vostru, care sunt ale lui Dumnezeu. – 1 Corinteni 6:19-20

  Fiind în criză financiară, de ce ar trebui să achiziţioneze biserica o a treia instituţie medicală în sudul Californiei? În 10 octombrie 1901, Ellen White scria în jurnalul ei că a văzut un sanatoriu frumos în sudul Californiei, cu pomi fructiferi pe proprietate. Unii pacienţi erau în scaun cu rotile şi alţii erau afară, la umbra copacilor din care răsunau cântece de păsărele. Locul îi părea atât de cunoscut de parcă era acolo de luni de zile. În 1904, adventiştii de ziua a şaptea au achiziţionat proprietăţile care aveau să devină Paradise Valley Hospital, în apropiere de San Diego, şi Glendale Adventist Medical Center. Dar niciuna nu semăna cu ce văzuse Ellen White în viziune.

  Urmând sfatul lui Ellen White, pastorul John A. Burden a împrumutat 1 000 de dolari în numele lui pentru o plată făcută pe 29 mai 1905, arvunind frumosul hotel Loma Linda şi proprietatea de acolo. Două săptămâni mai târziu, pe 12 iunie, Ellen White a ajuns la Loma Linda pentru prima dată. „Willie, eu am mai fost aici înainte,” i-a spus ea fiului ei. El a răspuns: „Nu, mamă, nu ai mai fost niciodată aici.” Apoi ea a adăugat: „Atunci aces-ta este chiar locul pe care mi l-a arătat Domnul, căci îmi este foarte cunoscut. Trebuie să cumpărăm acest loc. Trebuie să judecăm de la cauză la efect. Domnul nu ne-a dat această proprietate pentru un scop oarecare.”

  În 20 iunie 1905, delegaţii din aproape 22 de biserici din Conferinţa California de Sud au susţinut această achiziţie contra sumei de 38.900 de dolari. Sanatoriul a fost deschis în noiembrie 1905. Dar Ellen White şi-a imaginat instituţia ca o şcoală medicală. Ea spunea că „vindecarea celor bolnavi şi lucrarea Cuvântului merg mână în mână”. Tot ea a adăugat că „şcoala de medicină din Loma Linda trebuie să fie de cel mai înalt grad” şi ar trebui să îi pregătească pe studenţi să „obţină o educaţie medicală care să le permită să treacă examenele cerute de lege celor ce sunt medici calificaţi” (Lucrarea misionar medicală, p. 57).

  De-a lungul anilor, Universitatea Loma Linda a fost motivată de acest ideal nobil de excelenţă. Istoria sa ne reaminteşte ce poate face Dumnezeu pentru noi dacă ne lăsăm călăuziţi de El, chiar şi în situaţii nefavorabile. Dumnezeu cunoaşte viitorul care încă este necunoscut pentru noi!

  Îngrijirea sănătății - 2018. De-a lungul anilor, Universitatea Loma Linda a fost motivată de acest ideal nobil de excelenţă. Istoria sa ne reaminteşte ce poate face Dumnezeu pentru noi dacă ne lăsăm călăuziţi de El, chiar şi în situaţii nefavorabile. Dumnezeu cunoaşte viitorul care încă este necunoscut pentru noi!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...