O solie atemporală

  Cât despre ziua aceea, sau ceasul acela, nu ştie nimeni, nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatăl. Luaţi seama, vegheaţi şi rugaţi-vă, căci nu ştiţi când va veni vremea aceea. – Marcu 13:32-33

  Isus a avertizat împotriva stabilirii unei date fixe pentru întoarcerea Sa. Dar mulţi oameni au ignorat aceste avertizări şi s-au aventurat în tot felul de speculaţii. După dezamăgirea din octombrie 1844, adventiştii păzitori ai duminicii au propus cel puţin alte douăzeci şi una de date noi pentru a doua venire. În cercurile adventiştilor păzitori ai Sabatului, Joseph Bates sugera că atunci când preotul stropea cu sânge înaintea tronului milei de şapte ori (Lev. 16:14) reprezenta şapte ani care trebuiau calculaţi din toamna lui 1844 până în toamna lui 1851. Dar toate aceste speculaţii au dat greş!

  Deja în noiembrie 1850, Ellen White scria: „Domnul mi-a arătat că timpul nu a mai fost un test din 1844 şi că nicicând nu va mai fi un test” (Present Truth, noiembrie 1850). În 21 iunie 1851, fiind în Camden, New York, ea a primit o avertizare în viziune împotriva încercării de a stabili împlinirea oricărei profeţii legate de timp după octombrie 1844. Ea spunea: „Domnul mi-a arătat că vestirea soliei trebuie să continue şi că nu trebuie să fie legată de o dată, deoarece datele nu vor mai fi niciodată un subiect crucial. Am văzut că unii aduceau un entuziasm fals, care apărea în urma predicării unor date, şi că solia îngerului al treilea poate să stea pe propria temelie şi nu are nevoie de date care să o întărească, iar ea va înainta cu o putere mare, îşi va face lucrarea şi va conduce direct la neprihănire” (Solii alese, vol. 1, p. 188).

  În ciuda acestor avertizări şi a altora primite prin Ellen White, multe persoane vor găsi întotdeauna o cale de a-şi justifica fascinaţia persona-lă de a stabili date. Unii susţin că Isus ne-a interzis să cunoaştem „ziua şi ceasul” venirii Sale (Matei 24:36; Marcu 13:32), dar nu şi anul. Alţii susţin că nu putem cunoaşte data specifică a celei de-a doua veniri, dar unele profeţii legate de timp, cum ar fi 1 290 şi 1 335 de zile (Dan. 12:11-12), încă trebuie să se împlinească în viitor.

  Unele speculaţii profetice pot părea foarte logice şi convingătoare. Dar cei care iau în serios avertizările lui Hristos şi mustrările lui Ellen White niciodată nu se vor aventura în astfel de fantezii neîntemeiate. Solia adventistă nu are nevoie de o astfel de cârjă pentru a înainta!

  O solie atemporală - 2018. Unele speculaţii profetice pot părea foarte logice şi convingătoare. Dar cei care iau în serios avertizările lui Hristos şi mustrările lui Ellen White niciodată nu se vor aventura în astfel de fantezii neîntemeiate. Solia adventistă nu are nevoie de o astfel de cârjă pentru a înainta!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Publicate astăzi

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Țărmul păcii

  Ori de câte ori închid ochii și stau în liniște, imaginația mă poartă din nou în acest loc al solitudinii profunde și calme unde găsesc pace și unde Îl găsesc pe Dumnezeu. Iată ce mi-a oferit Isus: un țărm al păcii.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Încurajează-i pe copii și pe tineri!

  Doamne, fă-mă atent și disponibil copiilor și tinerilor din preajma mea și dă-mi mereu un cuvânt de încurajare pentru ei! PROVOCARE: Fă-ți obiceiul ca în fiecare Sabat să apreciezi și să încurajezi un copil sau tânăr de la tine din biserică!

  Zűrzavar a városokban

  „A gonosz emberek pedig és az ámítók növekednek a rosszaságban, eltévelyítvén és eltévelyedvén.” (2Tim 3,13)„Isten...