O viață dublă

  Apropiaţi-vă de Dumnezeu şi El Se va apropia de voi. Curăţiţi-vă mâinile, păcătoşilor, curăţiţi-vă inima, oameni cu inima împărţită! – Iacov 4:8

  Unii oameni duc o viaţă dublă – una este viaţa publică, considerată cea adevărată, şi cealaltă este viaţa ascunsă, care rămâne neştiută de ceilalţi. Dar de ce se comportă oamenii astfel? James Harvey Robinson (1863–1936) sugera următoarele: „Vorbirea i-a dat omului puterea unică de a duce o viaţă dublă, poate spune un lucru şi să facă cu totul altceva.” Dar vieţile duble derivă de obicei din tendinţa omului de a-şi acoperi comportamentele păcătoase şi imorale.

  Există multe moduri în care oamenii îşi formează o viaţă paralelă. De exemplu, pe 23 iunie 2003, Second Life (http://secondlife.com) a fost lansat. Acest website şi alte site-uri captivante le permit oamenilor să scape de viaţa reală şi să înceapă una virtuală, unde să înceapă „relaţii” noi şi palpitante şi să obţină ceea ce le produce plăcere. În majoritatea cazurilor, aceste relaţii paralele sunt păstrate în secret de părinţi, parteneri şi copii.

  În cartea lui Charles H. Spurgeon, John Ploughman’s Talk, există un capitol intitulat „Men with Two Faces,” (Omul cu două feţe), în care avertizează: „În unii oameni te poţi încrede atât timp cât îi poţi vedea, nu mai mult, căci tovarăşii noi îi fac să fie alţi oameni. La fel ca apa, ei clocotesc sau îngheaţă în funcţie de temperatură.” El mai spune: „Nu toţi cei care merg la biserică sau la întâlniri se roagă cu adevărat, nici cei care cântă cel mai tare Îl laudă cel mai mult pe Dumnezeu, nici cei care au feţele cât mai lungi nu sunt cei mai pioşi.”

  Chiar nu ştiu în ce măsură înclini şi tu spre o viaţă dublă. Poate nu este cazul tău. Dar dacă permiţi unui păcat preţuit să îţi corodeze integritatea spirituală şi morală, atunci aş vrea să te invit să predai Domnului viaţa ta personală astăzi, să Îi ceri putere să îţi învingi slăbiciunile. Fă acest lucru în taină, căci nimeni nu trebuie să ştie.

  Sfatul inspirat pentru noi astăzi este: „Apropiaţi-vă de Dumnezeu şi El Se va apropia de voi. Curăţiţi-vă mâinile, păcătoşilor, curăţiţi-vă inima, oameni cu inima împărţită!” (Iacov 4:8). Dumnezeu poate face ca tendinţele tale inconsecvente să fie transformate în consecvenţă, pentru ca viaţa ta privată să fie în deplină armonie cu imaginea ta publică. Căci preţul pe care va trebui să îl plăteşti pentru că renunţi la păcatele tale nu este nimic în comparaţie cu pacea minţii pe care o vei primi!

  O viață dublă - 2018. Dumnezeu poate face ca tendinţele tale inconsecvente să fie transformate în consecvenţă, pentru ca viaţa ta privată să fie în deplină armonie cu imaginea ta publică. Căci preţul pe care va trebui să îl plăteşti pentru că renunţi la păcatele tale nu este nimic în comparaţie cu pacea minţii pe care o vei primi!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Publicate astăzi

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...

  Biruința este a Domnului! 2

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!