O viață dublă

  Apropiaţi-vă de Dumnezeu şi El Se va apropia de voi. Curăţiţi-vă mâinile, păcătoşilor, curăţiţi-vă inima, oameni cu inima împărţită! – Iacov 4:8

  Unii oameni duc o viaţă dublă – una este viaţa publică, considerată cea adevărată, şi cealaltă este viaţa ascunsă, care rămâne neştiută de ceilalţi. Dar de ce se comportă oamenii astfel? James Harvey Robinson (1863–1936) sugera următoarele: „Vorbirea i-a dat omului puterea unică de a duce o viaţă dublă, poate spune un lucru şi să facă cu totul altceva.” Dar vieţile duble derivă de obicei din tendinţa omului de a-şi acoperi comportamentele păcătoase şi imorale.

  Există multe moduri în care oamenii îşi formează o viaţă paralelă. De exemplu, pe 23 iunie 2003, Second Life (http://secondlife.com) a fost lansat. Acest website şi alte site-uri captivante le permit oamenilor să scape de viaţa reală şi să înceapă una virtuală, unde să înceapă „relaţii” noi şi palpitante şi să obţină ceea ce le produce plăcere. În majoritatea cazurilor, aceste relaţii paralele sunt păstrate în secret de părinţi, parteneri şi copii.

  În cartea lui Charles H. Spurgeon, John Ploughman’s Talk, există un capitol intitulat „Men with Two Faces,” (Omul cu două feţe), în care avertizează: „În unii oameni te poţi încrede atât timp cât îi poţi vedea, nu mai mult, căci tovarăşii noi îi fac să fie alţi oameni. La fel ca apa, ei clocotesc sau îngheaţă în funcţie de temperatură.” El mai spune: „Nu toţi cei care merg la biserică sau la întâlniri se roagă cu adevărat, nici cei care cântă cel mai tare Îl laudă cel mai mult pe Dumnezeu, nici cei care au feţele cât mai lungi nu sunt cei mai pioşi.”

  Chiar nu ştiu în ce măsură înclini şi tu spre o viaţă dublă. Poate nu este cazul tău. Dar dacă permiţi unui păcat preţuit să îţi corodeze integritatea spirituală şi morală, atunci aş vrea să te invit să predai Domnului viaţa ta personală astăzi, să Îi ceri putere să îţi învingi slăbiciunile. Fă acest lucru în taină, căci nimeni nu trebuie să ştie.

  Sfatul inspirat pentru noi astăzi este: „Apropiaţi-vă de Dumnezeu şi El Se va apropia de voi. Curăţiţi-vă mâinile, păcătoşilor, curăţiţi-vă inima, oameni cu inima împărţită!” (Iacov 4:8). Dumnezeu poate face ca tendinţele tale inconsecvente să fie transformate în consecvenţă, pentru ca viaţa ta privată să fie în deplină armonie cu imaginea ta publică. Căci preţul pe care va trebui să îl plăteşti pentru că renunţi la păcatele tale nu este nimic în comparaţie cu pacea minţii pe care o vei primi!

  O viață dublă - 2018. Dumnezeu poate face ca tendinţele tale inconsecvente să fie transformate în consecvenţă, pentru ca viaţa ta privată să fie în deplină armonie cu imaginea ta publică. Căci preţul pe care va trebui să îl plăteşti pentru că renunţi la păcatele tale nu este nimic în comparaţie cu pacea minţii pe care o vei primi!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...