Succes cu smerenie

  Aşa vorbeşte Domnul: „Înţeleptul să nu se laude cu înţelepciunea lui, cel tare să nu se laude cu tăria lui, bogatul să nu se laude cu bogăţia lui.” – Ieremia 9:23

  Una dintre cele mai mari provocări în viaţă este să ştii cum să combini succesul cu smerenia. O persoană care pare să fi înţeles acest echilibru a fost şoferul de curse Juan Manuel Fangio, născut pe 24 iunie 1911, în Balcarce, Argentina. În anii 1950, Fangio a câştigat Campionatul Mondial de Formula 1 de cinci ori. Cariera lui a fost în mare parte modelată de acest motto: „Întotdeauna trebuie să te străduieşti să fii cel mai bun, dar niciodată să nu crezi că eşti cel mai bun.”

  Lionel Messi, unul dintre cei mai de succes fotbalişti ai tuturor timpurilor s-a născut în 24 iunie 1987, în Rosario, Argentina. Foarte talentat şi bine plătit, Messi a câştigat Balonul de Aur – cel mai mare premiu în fotbal – de cele mai multe ori. Comentând în revista Money Week, Messi spunea: „Banii nu sunt un factor motivator. Banii nu mă emoţionează şi nici nu mă fac să joc mai bine pentru că ar fi vreun beneficiu în a fi bogat.

  Eu sunt fericit atunci când am mingea la picioare. Motivaţia mea vine din a juca jocul pe care îl iubesc. Dacă nu aş fi plătit să fiu jucător profesionist de fotbal, aş fi dispus să joc pentru nimic.” Fie că este în sport sau în oricare altă acţiune, întotdeauna ar trebui să ne întrebăm: „În esenţă, ce îmi motivează comportamentul? De ce încerc să fiu mai bun decât toţi ceilalţi?” În Ieremia 9:23 se spune că nu este nimic greşit în a fi „înţelept” şi nici chiar „bogat”, atâta timp cât aceste lucruri nu devin o obsesie şi o sursă de înălţare de sine. Ellen White afirmă că „oamenii nu trebuie înălţaţi ca mari şi minunaţi. Dumnezeu trebuie să fie înălţat” (Lucrarea misionară medicală, p. 168). „Predarea de sine este miezul învăţăturilor lui Hristos” (Hristos, Lumina lumii, p. 523).

  A creşte în Hristos înseamnă a fi mai puţin centrat pe tine însuţi şi mai mult pe Hristos. Aceasta înseamnă că niciodată nu ar trebui să ne considerăm stele care dau lumină singure, ci planete care reflectă lumina minunată a lui Hristos, Soarele Neprihănirii (Mal. 4:2). Toate aptitudinile şi realizările noastre ar trebui să Îi aducă slavă şi cinste lui Dumnezeu, Creatorul şi Susţinătorul vieţilor noastre. Cum spune şi Pavel: „Deci fie că mâncaţi, fie că beţi, fie că faceţi altceva, să faceţi totul pentru slava lui Dumnezeu” (1 Cor. 10:31).

  Succes cu smerenie - 2018. A creşte în Hristos înseamnă a fi mai puţin centrat pe tine însuţi şi mai mult pe Hristos. Aceasta înseamnă că niciodată nu ar trebui să ne considerăm stele care dau lumină singure, ci planete care reflectă lumina minunată a lui Hristos, Soarele Neprihănirii.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...