Succes cu smerenie

  Aşa vorbeşte Domnul: „Înţeleptul să nu se laude cu înţelepciunea lui, cel tare să nu se laude cu tăria lui, bogatul să nu se laude cu bogăţia lui.” – Ieremia 9:23

  Una dintre cele mai mari provocări în viaţă este să ştii cum să combini succesul cu smerenia. O persoană care pare să fi înţeles acest echilibru a fost şoferul de curse Juan Manuel Fangio, născut pe 24 iunie 1911, în Balcarce, Argentina. În anii 1950, Fangio a câştigat Campionatul Mondial de Formula 1 de cinci ori. Cariera lui a fost în mare parte modelată de acest motto: „Întotdeauna trebuie să te străduieşti să fii cel mai bun, dar niciodată să nu crezi că eşti cel mai bun.”

  Lionel Messi, unul dintre cei mai de succes fotbalişti ai tuturor timpurilor s-a născut în 24 iunie 1987, în Rosario, Argentina. Foarte talentat şi bine plătit, Messi a câştigat Balonul de Aur – cel mai mare premiu în fotbal – de cele mai multe ori. Comentând în revista Money Week, Messi spunea: „Banii nu sunt un factor motivator. Banii nu mă emoţionează şi nici nu mă fac să joc mai bine pentru că ar fi vreun beneficiu în a fi bogat.

  Eu sunt fericit atunci când am mingea la picioare. Motivaţia mea vine din a juca jocul pe care îl iubesc. Dacă nu aş fi plătit să fiu jucător profesionist de fotbal, aş fi dispus să joc pentru nimic.” Fie că este în sport sau în oricare altă acţiune, întotdeauna ar trebui să ne întrebăm: „În esenţă, ce îmi motivează comportamentul? De ce încerc să fiu mai bun decât toţi ceilalţi?” În Ieremia 9:23 se spune că nu este nimic greşit în a fi „înţelept” şi nici chiar „bogat”, atâta timp cât aceste lucruri nu devin o obsesie şi o sursă de înălţare de sine. Ellen White afirmă că „oamenii nu trebuie înălţaţi ca mari şi minunaţi. Dumnezeu trebuie să fie înălţat” (Lucrarea misionară medicală, p. 168). „Predarea de sine este miezul învăţăturilor lui Hristos” (Hristos, Lumina lumii, p. 523).

  A creşte în Hristos înseamnă a fi mai puţin centrat pe tine însuţi şi mai mult pe Hristos. Aceasta înseamnă că niciodată nu ar trebui să ne considerăm stele care dau lumină singure, ci planete care reflectă lumina minunată a lui Hristos, Soarele Neprihănirii (Mal. 4:2). Toate aptitudinile şi realizările noastre ar trebui să Îi aducă slavă şi cinste lui Dumnezeu, Creatorul şi Susţinătorul vieţilor noastre. Cum spune şi Pavel: „Deci fie că mâncaţi, fie că beţi, fie că faceţi altceva, să faceţi totul pentru slava lui Dumnezeu” (1 Cor. 10:31).

  Succes cu smerenie - 2018. A creşte în Hristos înseamnă a fi mai puţin centrat pe tine însuţi şi mai mult pe Hristos. Aceasta înseamnă că niciodată nu ar trebui să ne considerăm stele care dau lumină singure, ci planete care reflectă lumina minunată a lui Hristos, Soarele Neprihănirii.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Publicate astăzi

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...

  Biruința este a Domnului! 2

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.