Legea lui Murphy

  Chiar dacă ar fi să umblu prin valea umbrei morţii, nu mă tem de niciun rău, căci Tu eşti cu mine. Toiagul şi nuiaua Ta mă mângâie. – Psalmii 23:4

  Ţi s-a întâmplat vreodată ca totul să îţi meargă pe dos într-o zi? Dacă a fost doar o zi, ar trebui să fii recunoscător. Pentru unii oameni, „ziua ghinionistă” ţine cam tot timpul.

  Roy Cleveland Sullivan (1912–1983) s-a născut în Greene County, Virginia. În 1942 a fost lovit de fulger, la vârsta de 30 de ani; un al doilea fulger l-a lovit în 1969; al treilea în 1970; al patrulea în 1972; al cincilea în 1973; al şaselea în 1976 şi în cele din urmă, ultimul, al şaptelea, pe 25 iunie 1977. Toate cele şapte lovituri au fost înregistrate de îngrijitorul din Parcul Naţional Shenandoah. Dar Sullivan susţinea că şi în copilărie fusese lovit de fulger, evenimente care nu au fost documentate niciodată.

  Celor care iubesc matematica, să le spunem că, în medie, probabilitatea ca cineva să fie lovit de fulger de şapte ori ar fi de 1:10 0007 = 1:1028.

  Unii mistici ar sugera că Sullivan a fost blestemat. Alţii ar spune că el a fost cu adevărat o victimă a legii lui Murphy, care spune: „Dacă ceva poate merge prost, va merge prost.” Această lege derivă de la căpitanul american Edward A. Murphy (1918–1990), care lucra într-o echipă de ingineri în 1949 la un proiect Air Force, dorind să afle dacă poate rezista la decelerare bruscă, o persoană implicată într-un accident aviatic. Când un inginer a instalat greşit nişte cabluri şi fire în acel proiect, Murphy l-a învinuit pe el: „Dacă se poate face ceva greşit, el o va face.” Totuşi, alte persoane au făcut afirmaţii asemănătoare mult mai devreme.

  Legea lui Murphy are un dram de adevăr, dar este prea generalizatoare şi prea pesimistă. Această lege ar putea fi aplicată funestului Roy Sullivan, dar cum rămâne cu majoritatea absolută a populaţiei lumii, care nu s-a confruntat niciodată cu astfel de tragedii? Mai mult decât atât, legea nu ne oferă suficient spaţiu pentru acţiunile disciplinare pline de dragoste ale lui Dumnezeu faţă de creaturile Sale (Apoc. 3:19).

  Chiar şi atunci când lucrurile nu merg bine, niciodată nu ar trebui să uităm că Dumnezeu întotdeauna ne poartă de grijă, în zilele însorite, dar şi în zilele înnorate. Regele David spunea: „Chiar dacă ar fi să umblu prin valea umbrei morţii, nu mă tem de niciun rău, căci Tu eşti cu mine. Toiagul şi nuiaua Ta mă mângâie” (Ps. 23:4). Priveşte la frumoşii trandafiri de pe marginea drumului şi nu uita de spinii lor!

  Legea lui Murphy - 2018. Chiar şi atunci când lucrurile nu merg bine, niciodată nu ar trebui să uităm că Dumnezeu întotdeauna ne poartă de grijă, în zilele însorite, dar şi în zilele înnorate. Priveşte la frumoşii trandafiri de pe marginea drumului şi nu uita de spinii lor!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...