Legea lui Murphy

  Chiar dacă ar fi să umblu prin valea umbrei morţii, nu mă tem de niciun rău, căci Tu eşti cu mine. Toiagul şi nuiaua Ta mă mângâie. – Psalmii 23:4

  Ţi s-a întâmplat vreodată ca totul să îţi meargă pe dos într-o zi? Dacă a fost doar o zi, ar trebui să fii recunoscător. Pentru unii oameni, „ziua ghinionistă” ţine cam tot timpul.

  Roy Cleveland Sullivan (1912–1983) s-a născut în Greene County, Virginia. În 1942 a fost lovit de fulger, la vârsta de 30 de ani; un al doilea fulger l-a lovit în 1969; al treilea în 1970; al patrulea în 1972; al cincilea în 1973; al şaselea în 1976 şi în cele din urmă, ultimul, al şaptelea, pe 25 iunie 1977. Toate cele şapte lovituri au fost înregistrate de îngrijitorul din Parcul Naţional Shenandoah. Dar Sullivan susţinea că şi în copilărie fusese lovit de fulger, evenimente care nu au fost documentate niciodată.

  Celor care iubesc matematica, să le spunem că, în medie, probabilitatea ca cineva să fie lovit de fulger de şapte ori ar fi de 1:10 0007 = 1:1028.

  Unii mistici ar sugera că Sullivan a fost blestemat. Alţii ar spune că el a fost cu adevărat o victimă a legii lui Murphy, care spune: „Dacă ceva poate merge prost, va merge prost.” Această lege derivă de la căpitanul american Edward A. Murphy (1918–1990), care lucra într-o echipă de ingineri în 1949 la un proiect Air Force, dorind să afle dacă poate rezista la decelerare bruscă, o persoană implicată într-un accident aviatic. Când un inginer a instalat greşit nişte cabluri şi fire în acel proiect, Murphy l-a învinuit pe el: „Dacă se poate face ceva greşit, el o va face.” Totuşi, alte persoane au făcut afirmaţii asemănătoare mult mai devreme.

  Legea lui Murphy are un dram de adevăr, dar este prea generalizatoare şi prea pesimistă. Această lege ar putea fi aplicată funestului Roy Sullivan, dar cum rămâne cu majoritatea absolută a populaţiei lumii, care nu s-a confruntat niciodată cu astfel de tragedii? Mai mult decât atât, legea nu ne oferă suficient spaţiu pentru acţiunile disciplinare pline de dragoste ale lui Dumnezeu faţă de creaturile Sale (Apoc. 3:19).

  Chiar şi atunci când lucrurile nu merg bine, niciodată nu ar trebui să uităm că Dumnezeu întotdeauna ne poartă de grijă, în zilele însorite, dar şi în zilele înnorate. Regele David spunea: „Chiar dacă ar fi să umblu prin valea umbrei morţii, nu mă tem de niciun rău, căci Tu eşti cu mine. Toiagul şi nuiaua Ta mă mângâie” (Ps. 23:4). Priveşte la frumoşii trandafiri de pe marginea drumului şi nu uita de spinii lor!

  Legea lui Murphy - 2018. Chiar şi atunci când lucrurile nu merg bine, niciodată nu ar trebui să uităm că Dumnezeu întotdeauna ne poartă de grijă, în zilele însorite, dar şi în zilele înnorate. Priveşte la frumoşii trandafiri de pe marginea drumului şi nu uita de spinii lor!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Publicate astăzi

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...

  Biruința este a Domnului! 2

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.