Articolul precedentÎnțelepciune divină
  Articolul următorAdevărata frumusețe

  Terapia cu protoni

  Căci toţi au păcătuit şi sunt lipsiţi de slava lui Dumnezeu. Şi sunt socotiţi neprihăniţi, fără plată, prin harul Său, prin răscumpărarea care este în Hristos Isus. – Romani 3:23-24

  Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a identificat „cancerul” ca fiind a doua cauză majoră a deceselor la nivel mondial. Acest termen generic se referă la un grup vast de boli caracterizate de creşterea celulară anormală, dincolo de limitele lor normale, care pot invada părţile învecinate din organism şi chiar se pot răspândi la alte organe. Un punct de referinţă mondial pentru tratamentul cancerului a fost Universitatea Loma Linda, din sudul Californiei.

  În 1970, dr. James M. Slater şi echipa lui pentru terapie în cancer au început să dezvolte un sistem care putea exploata la maximum potenţialul pentru tratarea pacienţilor cu particule încărcate. Obiectivul era direcţionarea fasciculului extern de radiaţie înspre ţinta neobservabilă din pacient. Ca parte a acestui program ambiţios, în 1985, dr. Slater a propus universităţii construirea primului accelerator de protoni dintr-un spital, cu o formă de radiere mai precisă decât cele standard sau decât intervenţia chirurgicală.

  În ciuda opoziţiei iniţiale îndelungate, în cele din urmă a fost construit Centrul Proton Therapy, în valoare de 45 milioane de dolari. Primul pacient (cu o tumoare oculară) a fost tratat pe 23 octombrie 1990.

  Tratamentul tumorilor pe creier a început în martie 1991 şi tratamentele în care se folosea unul dintre portalele de rotaţie au început pe 26 iunie 1991. Peste 150 de persoane primesc tratament în fiecare zi în acest centru, primul de acest fel din Statele Unite.

  Sforţările neîntrerupte de a vindeca cancerul, sau cel puţin de a-l ţine sub control, ne pot învăţa o lecţie spirituală importantă. În primul rând, ceea ce este cancerul pentru organismul omului, asta este păcatul pentru viaţa noastră spirituală şi morală. Billy Graham spunea: „Păcatul este ca şi cancerul. Distruge pas cu pas. Încet, fără să îţi dai seama de atacul său perfid, înaintează până când în cele din urmă se pune diagnosticul: bolnav pe moarte.”

  În al doilea rând, mult mai eficientă decât poate fi terapia cu protoni în lupta împotriva cancerului este jertfa lui Hristos, care ne curăţă de păcatele noastre. Pavel spune: „Căci toţi au păcătuit şi sunt lipsiţi de slava lui Dumnezeu. Şi sunt socotiţi neprihăniţi fără plată, prin harul Său, prin răscumpărarea care este în Hristos Isus” (Rom. 3:23-24). Deşi unele cancere sunt incurabile, toate păcatele părăsite sunt vindecabile prin jertfa lui Hristos pe cruce! Lăudat să fie Domnul pentru aceasta!

  Terapia cu protoni - 2018. „Căci toţi au păcătuit şi sunt lipsiţi de slava lui Dumnezeu. Şi sunt socotiţi neprihăniţi fără plată, prin harul Său, prin răscumpărarea care este în Hristos Isus” (Romani 3:23-24). Deşi unele cancere sunt incurabile, toate păcatele părăsite sunt vindecabile prin jertfa lui Hristos pe cruce! Lăudat să fie Domnul pentru aceasta!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...