Articolul precedentÎnțelepciune divină
  Articolul următorAdevărata frumusețe

  Terapia cu protoni

  Căci toţi au păcătuit şi sunt lipsiţi de slava lui Dumnezeu. Şi sunt socotiţi neprihăniţi, fără plată, prin harul Său, prin răscumpărarea care este în Hristos Isus. – Romani 3:23-24

  Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a identificat „cancerul” ca fiind a doua cauză majoră a deceselor la nivel mondial. Acest termen generic se referă la un grup vast de boli caracterizate de creşterea celulară anormală, dincolo de limitele lor normale, care pot invada părţile învecinate din organism şi chiar se pot răspândi la alte organe. Un punct de referinţă mondial pentru tratamentul cancerului a fost Universitatea Loma Linda, din sudul Californiei.

  În 1970, dr. James M. Slater şi echipa lui pentru terapie în cancer au început să dezvolte un sistem care putea exploata la maximum potenţialul pentru tratarea pacienţilor cu particule încărcate. Obiectivul era direcţionarea fasciculului extern de radiaţie înspre ţinta neobservabilă din pacient. Ca parte a acestui program ambiţios, în 1985, dr. Slater a propus universităţii construirea primului accelerator de protoni dintr-un spital, cu o formă de radiere mai precisă decât cele standard sau decât intervenţia chirurgicală.

  În ciuda opoziţiei iniţiale îndelungate, în cele din urmă a fost construit Centrul Proton Therapy, în valoare de 45 milioane de dolari. Primul pacient (cu o tumoare oculară) a fost tratat pe 23 octombrie 1990.

  Tratamentul tumorilor pe creier a început în martie 1991 şi tratamentele în care se folosea unul dintre portalele de rotaţie au început pe 26 iunie 1991. Peste 150 de persoane primesc tratament în fiecare zi în acest centru, primul de acest fel din Statele Unite.

  Sforţările neîntrerupte de a vindeca cancerul, sau cel puţin de a-l ţine sub control, ne pot învăţa o lecţie spirituală importantă. În primul rând, ceea ce este cancerul pentru organismul omului, asta este păcatul pentru viaţa noastră spirituală şi morală. Billy Graham spunea: „Păcatul este ca şi cancerul. Distruge pas cu pas. Încet, fără să îţi dai seama de atacul său perfid, înaintează până când în cele din urmă se pune diagnosticul: bolnav pe moarte.”

  În al doilea rând, mult mai eficientă decât poate fi terapia cu protoni în lupta împotriva cancerului este jertfa lui Hristos, care ne curăţă de păcatele noastre. Pavel spune: „Căci toţi au păcătuit şi sunt lipsiţi de slava lui Dumnezeu. Şi sunt socotiţi neprihăniţi fără plată, prin harul Său, prin răscumpărarea care este în Hristos Isus” (Rom. 3:23-24). Deşi unele cancere sunt incurabile, toate păcatele părăsite sunt vindecabile prin jertfa lui Hristos pe cruce! Lăudat să fie Domnul pentru aceasta!

  Terapia cu protoni - 2018. „Căci toţi au păcătuit şi sunt lipsiţi de slava lui Dumnezeu. Şi sunt socotiţi neprihăniţi fără plată, prin harul Său, prin răscumpărarea care este în Hristos Isus” (Romani 3:23-24). Deşi unele cancere sunt incurabile, toate păcatele părăsite sunt vindecabile prin jertfa lui Hristos pe cruce! Lăudat să fie Domnul pentru aceasta!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Publicate astăzi

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...

  Biruința este a Domnului! 2

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.