Articolul precedentCinstea
  Articolul următorChibzuință (discreție)

  Limbajul hainelor

  Fata împăratului este plină de strălucire înăuntrul casei împărăteşti; ea poartă o haină ţesută cu aur. Este adusă înaintea împăratului, îmbrăcată cu haine cusute la gherghef şi urmată de fete, însoţitoarele ei, care sunt aduse la tine. – Psalmii 45:13-14

  În 28 iunie 1837, la doar 18 ani, regina Victoria a fost încoronată ca monarh al puternicului Regat Unit şi al Irlandei. Cu o înălţime de 1,52 m, ea a domnit timp de 63 de ani şi a influenţat stilul de viaţă (inclusiv stilul vestimentar) al aşa-numitei epoci victoriene. „Înainte de perioada 1837–1901, bărbaţii erau în centrul modei, dar cu o regină la putere, femeile au păşit în faţă. Rolul soţiei era acum să arate statutul şi bunăstarea soţului în public, soţul rămânând undeva în spate” (Sharina Al Falasi). Multe alte personalităţi marcante şi cu renume social au influenţat stilul de viaţă al oamenilor.

  În general, discuţiile despre modă şi îmbrăcăminte tind să fie aprinse, controversate şi chiar competitive. Unii cred că un adevărat creştin nu ar trebui să urmeze niciodată moda lumii. Alţii susţin că te poţi îmbrăca așa cum doreşti, deoarece ceea ce contează este interiorul, şi nu exteriorul. Fără îndoială, omul dinăuntru este sursa comportamentului nostru exterior (Marcu 7:21-22). Dar mult mai mult decât un mijloc de a ne acoperi trupurile, hainele sunt nişte simboluri elocvente ale gustului, statutului social şi al valorilor morale personale.

  În cartea sa, The Language of Cloths (p. 3), Alison Lurie spune: „Timp de mii de ani fiinţele umane au comunicat între ele mai întâi prin limbajul hainelor. Cu mult înainte de a fi suficient de aproape de tine ca să îţi vorbesc, când ne întâlnim pe stradă, la o întâlnire sau la o petrecere, tu îţi anunţi sexul, vârsta şi clasa prin ceea ce îmbraci – şi foarte posibil să îmi transmiţi informaţii importante (sau să mă dezinformezi) referitoare la ocupaţie, origine, personalitate, opinii, gusturi, dorinţe sexuale şi starea de spirit actuală. Poate nu voi putea exprima în cuvinte ceea ce observ, dar inconştient înmagazinez informaţia şi, simultan, tu faci acelaşi lucru în dreptul meu.” Deci, dacă un creştin este „sarea pământului” şi „lumina lumii” (Matei 5:13-16), cum ar trebui să se îmbrace? Există principii biblice utile care au de-a face cu acest subiect (1 Tim. 2:9-10; 1 Petru 3:3-4). Dar pe scurt, un creştin adevărat ar trebui să se îmbrace ţinând cont de valorile morale înalte şi să aibă o reputaţie bună.

  Limbajul hainelor - 2018. Dacă un creştin este „sarea pământului” şi „lumina lumii” (Matei 5:13-16), cum ar trebui să se îmbrace? Există principii biblice utile care au de-a face cu acest subiect (1 Tim. 2:9-10; 1 Petru 3:3-4). Dar pe scurt, un creştin adevărat ar trebui să se îmbrace ţinând cont de valorile morale înalte şi să aibă o reputaţie bună.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...