Articolul precedentCinstea
  Articolul următorChibzuință (discreție)

  Limbajul hainelor

  Fata împăratului este plină de strălucire înăuntrul casei împărăteşti; ea poartă o haină ţesută cu aur. Este adusă înaintea împăratului, îmbrăcată cu haine cusute la gherghef şi urmată de fete, însoţitoarele ei, care sunt aduse la tine. – Psalmii 45:13-14

  În 28 iunie 1837, la doar 18 ani, regina Victoria a fost încoronată ca monarh al puternicului Regat Unit şi al Irlandei. Cu o înălţime de 1,52 m, ea a domnit timp de 63 de ani şi a influenţat stilul de viaţă (inclusiv stilul vestimentar) al aşa-numitei epoci victoriene. „Înainte de perioada 1837–1901, bărbaţii erau în centrul modei, dar cu o regină la putere, femeile au păşit în faţă. Rolul soţiei era acum să arate statutul şi bunăstarea soţului în public, soţul rămânând undeva în spate” (Sharina Al Falasi). Multe alte personalităţi marcante şi cu renume social au influenţat stilul de viaţă al oamenilor.

  În general, discuţiile despre modă şi îmbrăcăminte tind să fie aprinse, controversate şi chiar competitive. Unii cred că un adevărat creştin nu ar trebui să urmeze niciodată moda lumii. Alţii susţin că te poţi îmbrăca așa cum doreşti, deoarece ceea ce contează este interiorul, şi nu exteriorul. Fără îndoială, omul dinăuntru este sursa comportamentului nostru exterior (Marcu 7:21-22). Dar mult mai mult decât un mijloc de a ne acoperi trupurile, hainele sunt nişte simboluri elocvente ale gustului, statutului social şi al valorilor morale personale.

  În cartea sa, The Language of Cloths (p. 3), Alison Lurie spune: „Timp de mii de ani fiinţele umane au comunicat între ele mai întâi prin limbajul hainelor. Cu mult înainte de a fi suficient de aproape de tine ca să îţi vorbesc, când ne întâlnim pe stradă, la o întâlnire sau la o petrecere, tu îţi anunţi sexul, vârsta şi clasa prin ceea ce îmbraci – şi foarte posibil să îmi transmiţi informaţii importante (sau să mă dezinformezi) referitoare la ocupaţie, origine, personalitate, opinii, gusturi, dorinţe sexuale şi starea de spirit actuală. Poate nu voi putea exprima în cuvinte ceea ce observ, dar inconştient înmagazinez informaţia şi, simultan, tu faci acelaşi lucru în dreptul meu.” Deci, dacă un creştin este „sarea pământului” şi „lumina lumii” (Matei 5:13-16), cum ar trebui să se îmbrace? Există principii biblice utile care au de-a face cu acest subiect (1 Tim. 2:9-10; 1 Petru 3:3-4). Dar pe scurt, un creştin adevărat ar trebui să se îmbrace ţinând cont de valorile morale înalte şi să aibă o reputaţie bună.

  Limbajul hainelor - 2018. Dacă un creştin este „sarea pământului” şi „lumina lumii” (Matei 5:13-16), cum ar trebui să se îmbrace? Există principii biblice utile care au de-a face cu acest subiect (1 Tim. 2:9-10; 1 Petru 3:3-4). Dar pe scurt, un creştin adevărat ar trebui să se îmbrace ţinând cont de valorile morale înalte şi să aibă o reputaţie bună.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...