Ziduri și poduri

  Căci El este pacea noastră, care din doi a făcut unul şi a surpat zidul de la mijloc care-i despărţea. – Efeseni 2:14

  China are unele din cele mai impresionante structuri din lume realizate de mâna omului. Una dintre ele este faimosul Zid Chinezec, a cărui construcţie a început în jurul anului 221 î.Hr., sub conducerea împăratului Qin Shi Huang. Ca un mijloc de a preveni atacurile nomazilor barbari asupra Imperiului Chinez, de-a lungul secolelor a fost extins. Un studiu preliminar sugerează că la început avea doar 8 850 km lungime. Dar în 2012, studiile arheologice mai precise au descoperit că structura sa istorică (inclusiv o serie de fortificaţii) aveau o lungime de 21.196 km.

  O altă structură chinezească impresionantă este Marele Pod Danyang-Kunshan, un pod feroviar înalt de 164,8 km lungime, care face legătura între Shanghai şi Nanjing. Podul traversează fluviul Yangtze cu multele sale culturi de orez, canale, râuri şi lacuri. Construit în doar patru ani de către 10 000 de lucrători, podul a fost finalizat în 2010 şi a fost deschis pentru serviciul comercial pe 30 iunie 2011. De departe este cel mai lung pod construit vreodată. Până acum, China are cel mai lung zid şi cel mai lung pod din lume.

  Evanghelia ne invită să construim ziduri spirituale puternice, care să ne separe de păcat, şi poduri sociale trainice, care să ne aducă mai aproape de păcătoşii care au nevoie de mântuire. Dar când vine vorba de relaţiile interpersonale, „noi construim prea multe ziduri şi prea puţine poduri”. scria Sir Isaac Newton. Într-adevăr, există mulţi constructori de ziduri cărora nu le este frică să separe căsnicii, familii şi prieteni apropiaţi. Dar există şi constructori de poduri care trec peste tot felul de probleme pentru a reconcilia relaţiile destrămate.

  Isus a fost o persoană foarte sociabilă, care a dărâmat multe ziduri sociale în zilele Lui. „El a întrezărit posibilităţi infinite în fiecare făptură omenească. I-a văzut pe oameni aşa cum ar putea să fie, transformaţi de harul Său” (Educaţie, p. 80). „Dacă ne-am smeri înaintea lui Dumnezeu şi am fi buni, cu purtare aleasă, cu inima gingaşă şi plini de milă, ar fi o sută de convertiri la adevăr acolo unde acum nu este decât una” (Mărturii pentru biserică, vol. 9, p. 189).

  Cât de diferită ar fi lumea noastră dacă tu şi cu mine am deveni constructori de poduri ca să ducem dragostea mântuitoare a lui Dumnezeu unei lumi care piere!

  Ziduri și poduri - 2018. Hristos a întrezărit posibilităţi infinite în fiecare făptură omenească. I-a văzut pe oameni aşa cum ar putea să fie, transformaţi de harul Său. Cât de diferită ar fi lumea noastră dacă tu şi cu mine am deveni constructori de poduri ca să ducem dragostea mântuitoare a lui Dumnezeu unei lumi care piere!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...