Ziduri și poduri

  Căci El este pacea noastră, care din doi a făcut unul şi a surpat zidul de la mijloc care-i despărţea. – Efeseni 2:14

  China are unele din cele mai impresionante structuri din lume realizate de mâna omului. Una dintre ele este faimosul Zid Chinezec, a cărui construcţie a început în jurul anului 221 î.Hr., sub conducerea împăratului Qin Shi Huang. Ca un mijloc de a preveni atacurile nomazilor barbari asupra Imperiului Chinez, de-a lungul secolelor a fost extins. Un studiu preliminar sugerează că la început avea doar 8 850 km lungime. Dar în 2012, studiile arheologice mai precise au descoperit că structura sa istorică (inclusiv o serie de fortificaţii) aveau o lungime de 21.196 km.

  O altă structură chinezească impresionantă este Marele Pod Danyang-Kunshan, un pod feroviar înalt de 164,8 km lungime, care face legătura între Shanghai şi Nanjing. Podul traversează fluviul Yangtze cu multele sale culturi de orez, canale, râuri şi lacuri. Construit în doar patru ani de către 10 000 de lucrători, podul a fost finalizat în 2010 şi a fost deschis pentru serviciul comercial pe 30 iunie 2011. De departe este cel mai lung pod construit vreodată. Până acum, China are cel mai lung zid şi cel mai lung pod din lume.

  Evanghelia ne invită să construim ziduri spirituale puternice, care să ne separe de păcat, şi poduri sociale trainice, care să ne aducă mai aproape de păcătoşii care au nevoie de mântuire. Dar când vine vorba de relaţiile interpersonale, „noi construim prea multe ziduri şi prea puţine poduri”. scria Sir Isaac Newton. Într-adevăr, există mulţi constructori de ziduri cărora nu le este frică să separe căsnicii, familii şi prieteni apropiaţi. Dar există şi constructori de poduri care trec peste tot felul de probleme pentru a reconcilia relaţiile destrămate.

  Isus a fost o persoană foarte sociabilă, care a dărâmat multe ziduri sociale în zilele Lui. „El a întrezărit posibilităţi infinite în fiecare făptură omenească. I-a văzut pe oameni aşa cum ar putea să fie, transformaţi de harul Său” (Educaţie, p. 80). „Dacă ne-am smeri înaintea lui Dumnezeu şi am fi buni, cu purtare aleasă, cu inima gingaşă şi plini de milă, ar fi o sută de convertiri la adevăr acolo unde acum nu este decât una” (Mărturii pentru biserică, vol. 9, p. 189).

  Cât de diferită ar fi lumea noastră dacă tu şi cu mine am deveni constructori de poduri ca să ducem dragostea mântuitoare a lui Dumnezeu unei lumi care piere!

  Ziduri și poduri - 2018. Hristos a întrezărit posibilităţi infinite în fiecare făptură omenească. I-a văzut pe oameni aşa cum ar putea să fie, transformaţi de harul Său. Cât de diferită ar fi lumea noastră dacă tu şi cu mine am deveni constructori de poduri ca să ducem dragostea mântuitoare a lui Dumnezeu unei lumi care piere!
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  Planul B

  Când e vorba de viața noastră reală, profundă, există un singur plan. Nu are rost să căutăm alternative, polițe de asigurare sau precontracte. Singura șansă este să ne încredem în Cel care, încă de pe vremea când noi nu eram de încredere, Îi eram chiar vrăjmași, a semnat cu noi un legământ, un contract de salvare a noastră. Dacă nici această dovadă de iubire nu-i suficientă, atunci ce ar mai putea fi?

  Doi ochi, două urechi, o singură gură

  Mântuitorul obișnuia să spună: „Cine are urechi de auzit să audă și cine are ochi să vadă.” A vedea și a auzi presupun voință, alegere. Alege în această zi să vezi și să asculți mai cu atenție! Îndreaptă privirea ta chiar în direcția în care ți-e incomod să privești, spre cei mai lipsiți ori mai nefericiți decât tine. Ascultă-i chiar și pe cei care te enervează...

  Publicate astăzi

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...

  Biruința este a Domnului! 2

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!