Articolul precedentO moștenire mai bună
  Articolul următorMușcat de șarpe

  Adevărate minuni moderne

  O mie să cadă alături de tine şi zece mii la dreapta ta, dar de tine nu se va apropia. – Psalmii 91:7

  Minunile charismatice moderne au loc exclusiv pe scenă – în faţa unui public mare şi, dacă se poate, să fie transmise la cât mai multe persoane posibil. Dar Dumnezeu nu depinde de strategii de marketing pentru a lucra în favoarea slujitorilor Săi credincioşi (Matei 7:21-23). În cartea sa inspiratoare, A Thousand Shall Fall, Susi Hasel Mundy povesteşte experienţa uimitoare cum Dumnezeu l-a protejat în mod miraculos pe tatăl ei, Franz Hasel, şi familia lor din Germania în timpul lui Hitler, în al Doilea Război Mondial.

  Ca pacifist adventist de ziua a şaptea, Frank Hasel a fost recrutat şi repartizat în Pioneer Company 699, trupele de elită ale lui Hitler, care construiau poduri în linia întâi. Pe 1 iulie 1941, Pionierii au primit ordin să tra-verseze graniţa poloneză şi să intre în Ucraina. După câteva zile de marş, mulţi soldaţi erau foarte epuizaţi. Cei care nu au mai putut să înainteze au fost lăsaţi în urmă să moară din cauza bolii sau au fost omorâţi de către ruşi. Şi Franz a fost epuizat şi ardea din cauza febrei ridicate. Şosetele lui erau ferfeniţă şi picioarele umflate îi erau acoperite de băşici foarte mari.

  Fără speranţă pentru viitor, Franz s-a rugat: „Doamne, Tu ştii că viaţa mea îţi este dedicată Ţie. Când am plecat de acasă am plecat cu asigurarea că Tu mă vei duce înapoi în siguranţă la familia mea. Acum Tu mi-ai dat o altă făgăduinţă. Dar iată-mă, bolnav şi incapabil să mai continui. Dacă nu mă vei ajuta Tu, sunt pierdut. Ştiu că Tu eşti un Dumnezeu care Se ţine de promisiuni. Mă predau în mâinile Tale.” La scurtă vreme după aceea a adormit. Apelul de trezire a sunat la ora 3:15 dimineaţa. Spre uimirea lui, picioarele i se vindecaseră complet – acoperite de piele nouă şi fără coajă! Aceasta a fost doar una din multele ocazii în care a fost în pericol, dar Dumnezeu l-a protejat.

  Din cei 1 200 de bărbaţi care erau în Pioneer Company, doar şapte au supravieţuit, iar Franz a fost unul dintre ei. Franz a simţit cu adevărat grija protectoare a lui Dumnezeu aşa cum este promis în Psalmii 91:7 – „O mie să cadă alături de tine […], dar de tine nu se va apropia.” Acasă, soţia şi copiii lui Franz au fost martorii împlinirii făgăduinţei din Psalmii 91:10 – „Nicio nenorocire nu te va ajunge, nicio urgie nu se va apropia de cortul tău.” Fără îndoială, puterea lui Dumnezeu nu a slăbit şi făgăduinţele Lui nu se vor epuiza niciodată. El Se îngrijeşte de tine şi nu te va părăsi niciodată. El te poate proteja şi astăzi, aşa cum a făcut cu familia Hasel.

  Adevărate minuni moderne - 2018. Fără îndoială, puterea lui Dumnezeu nu a slăbit şi făgăduinţele Lui nu se vor epuiza niciodată. El Se îngrijeşte de tine şi nu te va părăsi niciodată. El te poate proteja şi astăzi, aşa cum a făcut cu familia Hasel.
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...