Articolul precedentSă mărturisim despre Hristos
  Articolul următorEu voi fi cu tine

  Punte de cotitură în viață

  Când eram pe drum şi mă apropiam de Damasc, deodată, pe la amiază, a strălucit împrejurul meu o mare lumină din cer. Am căzut la pământ şi am auzit un glas care-mi zicea: „Saule, Saule, pentru ce Mă prigoneşti?” – Faptele apostolilor 22:6-7

  Ai fost pus vreodată în faţa unei situaţii ameninţătoare care ţi-a schimbat radical cursul vieţii? Unele situaţii nefaste pot fi generate de greşelile noastre. Altele pot rezulta din faptul că urmăm un sfat greşit. Iar altele pot fi cu totul ieşite de sub control – pur şi simplu se întâmplă! Indiferent care ar fi cauzele, din acel moment viaţa noastră nu mai este aceeaşi.

  Urmând dorinţa tatălui său, Martin Luther a început să studieze dreptul la Universitatea din Erfurt, cu o carieră promiţătoare în faţă. Şase săptămâni mai târziu a luat o scurtă vacanţă pentru a-şi vizita părinţii în Mansfeld. Pe drumul de întoarcere, pe 2 iulie 1505, Luther a fost prins de o furtună terifiantă şi un fulger înspăimântător l-a aruncat la pământ.

  Disperat, el a strigat: „Sf. Ana, dacă mă ajuți, mă fac călugăr!” Nu este deloc surprinzător că el a strigat la ea, pentru că tatăl lui era miner şi Sf. Ana era protectoarea minerilor.

  Unii critici consideră că experienţa prin care a trecut Luther în timpul furtunii este doar o legendă, dar el însuşi a descris acel moment. Nu ştim sigur dacă a avut loc înainte sau după ce s-a gândit la posibilitatea de a deveni călugăr. Oricum, acela a fost un punct de cotitură în cariera lui. În seara zilei de 16 iulie, el a dat o cină de rămas-bun pentru prietenii lui. Dimineaţa următoare a intrat în mănăstirea augustiniană din Erfurt, un oraş cu atât de multe mănăstiri, încât chiar a fost numit „Mica Romă”.

  Acela a fost începutul unui pelerinaj religios foarte lung, la capătul căruia avea să devină un reformator protestant foarte puternic.

  „Viaţa începe la sfârşitul zonei tale de confort” (N. D. Walsch). Un fulger terifiant l-a ajutat pe Luther să renunţe la studiile în domeniul dreptului şi să aleagă viaţa monastică. O teofanie înfricoşătoare (apariţia lui Hristos în persoană) aproape de Damasc l-a transformat pe Saul dintr-un persecutor al creştinilor într-un apostol neobosit al lui Hristos. Tot aşa, Dumnezeu ne poate scoate din zona de confort pentru ca El să ne folosească în cauza Sa.

  Dumnezeu stăruie la inima noastră astăzi: „Pe cine să trimit şi cine va merge pentru Noi?” De ce să aşteptăm nişte măsuri atât de drastice ca să ne trezim? „Iată-mă, trimite-mă!” (Is. 6:8).

  Punte de cotitură în viață - 2018. Dumnezeu stăruie la inima noastră astăzi: „Pe cine să trimit şi cine va merge pentru Noi?” De ce să aşteptăm nişte măsuri atât de drastice ca să ne trezim? „Iată-mă, trimite-mă!” (Is. 6:8).
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...