Articolul precedentSă mărturisim despre Hristos
  Articolul următorEu voi fi cu tine

  Punte de cotitură în viață

  Când eram pe drum şi mă apropiam de Damasc, deodată, pe la amiază, a strălucit împrejurul meu o mare lumină din cer. Am căzut la pământ şi am auzit un glas care-mi zicea: „Saule, Saule, pentru ce Mă prigoneşti?” – Faptele apostolilor 22:6-7

  Ai fost pus vreodată în faţa unei situaţii ameninţătoare care ţi-a schimbat radical cursul vieţii? Unele situaţii nefaste pot fi generate de greşelile noastre. Altele pot rezulta din faptul că urmăm un sfat greşit. Iar altele pot fi cu totul ieşite de sub control – pur şi simplu se întâmplă! Indiferent care ar fi cauzele, din acel moment viaţa noastră nu mai este aceeaşi.

  Urmând dorinţa tatălui său, Martin Luther a început să studieze dreptul la Universitatea din Erfurt, cu o carieră promiţătoare în faţă. Şase săptămâni mai târziu a luat o scurtă vacanţă pentru a-şi vizita părinţii în Mansfeld. Pe drumul de întoarcere, pe 2 iulie 1505, Luther a fost prins de o furtună terifiantă şi un fulger înspăimântător l-a aruncat la pământ.

  Disperat, el a strigat: „Sf. Ana, dacă mă ajuți, mă fac călugăr!” Nu este deloc surprinzător că el a strigat la ea, pentru că tatăl lui era miner şi Sf. Ana era protectoarea minerilor.

  Unii critici consideră că experienţa prin care a trecut Luther în timpul furtunii este doar o legendă, dar el însuşi a descris acel moment. Nu ştim sigur dacă a avut loc înainte sau după ce s-a gândit la posibilitatea de a deveni călugăr. Oricum, acela a fost un punct de cotitură în cariera lui. În seara zilei de 16 iulie, el a dat o cină de rămas-bun pentru prietenii lui. Dimineaţa următoare a intrat în mănăstirea augustiniană din Erfurt, un oraş cu atât de multe mănăstiri, încât chiar a fost numit „Mica Romă”.

  Acela a fost începutul unui pelerinaj religios foarte lung, la capătul căruia avea să devină un reformator protestant foarte puternic.

  „Viaţa începe la sfârşitul zonei tale de confort” (N. D. Walsch). Un fulger terifiant l-a ajutat pe Luther să renunţe la studiile în domeniul dreptului şi să aleagă viaţa monastică. O teofanie înfricoşătoare (apariţia lui Hristos în persoană) aproape de Damasc l-a transformat pe Saul dintr-un persecutor al creştinilor într-un apostol neobosit al lui Hristos. Tot aşa, Dumnezeu ne poate scoate din zona de confort pentru ca El să ne folosească în cauza Sa.

  Dumnezeu stăruie la inima noastră astăzi: „Pe cine să trimit şi cine va merge pentru Noi?” De ce să aşteptăm nişte măsuri atât de drastice ca să ne trezim? „Iată-mă, trimite-mă!” (Is. 6:8).

  Punte de cotitură în viață - 2018. Dumnezeu stăruie la inima noastră astăzi: „Pe cine să trimit şi cine va merge pentru Noi?” De ce să aşteptăm nişte măsuri atât de drastice ca să ne trezim? „Iată-mă, trimite-mă!” (Is. 6:8).
  Alberto Timm
  Autorul acestui devoțional „Un nou început în fiecare zi”, Alberto Timm își dorește ca fiecare zi a acestui an nou să îţi aducă o experienţă mai profundă cu Domnul şi Mântuitorul nostru minunat, Isus Hristos!

  Din aceeași categorie

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Cinci degete

  În lumea lui Dumnezeu, situația stă în felul următor, după cum o rezumă Pavel: „Când sunt slab, atunci sunt tare”; „Pot totul în Hristos, care mă întărește.”

  Publicate astăzi

  De ce îți este frică?

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!